Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

carolusI

17. 12. 2011 2:09
Naši předkové

už jednou vzali vidle, cepy a sudlice a udělali pořádek. Dnes je sice těchto nástrojů nedostatek, ale zručný řemeslník

jistě pomůže. A hlavně nesmíme zapomenout, že pořádek se musí udržovat průběžně.  Po listopadu jsme něco zanedbali a teď  to dá hodně práce.  Cinkání klíči je blbost.  Tím se pořádek neudělá.

0 0
možnosti

Bára33

16. 12. 2011 18:24
Skutečnost, ne výmysly

Ono to zní samozřejmě hezky, že stačí zapomenout na nedoplatek elektřiny nebo napsat špatně variabilní symbol - a hned jste v rukou exekutorů. Jenže ono je to poněkud jinak - obojí se mi  stalo. Nejdřív totiž dostanete upozornění, většinou obyčejným dopisem, v poslední době sms nebo mailem. Když nezaplatíte ani pak, přijde Vám doporučený dopis - ten už většinou s pohrůžkou předání exekutorovi. A teprve když nezareagujete ani napotřetí, následuje vymáhání. Takže to by musela být setsakra zapomětlivost či náhoda.... Jenže ono jde většinou o úmysl... (nemluvím o pokutách za jízdu načerno, tam je to fakt průšvih)

0 0
možnosti

kolos.veliky

13. 12. 2011 15:59
Pokud jde o exekutory,

potom souhlasím. Zapomenutá nebo ztracená složenka může přijít dost draho a pro exekutory je to zlatý důl.

Ale pokud jde o vybrání pár korun navíc protože Vám zrovna dnes nepřišly peníze - za to Vás žádná banka nebude popotahovat. Tedy pokud nemyslíte něco jako vybrat 50 tisíc které nemáte a na neurčito.

0 0
možnosti

saho1

13. 12. 2011 15:30
Znám

pár případů. kdy si cigáni berou půjčky a nesplácejí. Ono se říká, kde nic není nic se nevezme.

1 0
možnosti

šelma6005

13. 12. 2011 15:15
To je onen kapitalizmus s lidskou tváří

:-/

0 0
možnosti

Co Cech, to genius!

13. 12. 2011 17:10
Re: To je onen kapitalizmus s lidskou tváří

To neni zadny kapitalismus, to je klasickej ceskej BORDEL! Neplette si dojmy s pojmy!

1 0
možnosti

sisemen

13. 12. 2011 14:18
Schlimbachův ekonomický systém (SES)

společenský systém, v němž se člověk stal otrokem bank je dlouhodobě neudržitelný a musí být dříve, či později, nahrazen systém jiným, novým, ve kterém se nám bude opět svobodně dýchat; systém musí sloužit občanům, nikoliv naopak!

Jak by se vám líbilo žít takto: http://ekonomickareforma.cz/pdf/reforma.pdf ?

0 0
možnosti

Pavel_D

13. 12. 2011 13:50
Sám jsem tu

nedávno popsal svůj případ, kdy mi pojišťovna poslala složenku na adresu, kde jsem už řadu let nebydlel. Poslali na mne exekutora, ale já chtěl, ať doloží, že mi poslali upomínku. A panu řediteli jsem napsal, že pokud exekuci (a žalobu) nestáhnou, vypovím všechny pojistky. Žalobu stáhli, exekuce se nekonala a já zaplatil jen ten malinký nedoplatek na pojistce.

V článku zmíněné hyeny (vesměs původu estébáckého nebo z Plzně) si zvykly na to, že se lidé nebrání, a tak začaly zkoušet, co se dá z občanů vyždímat.

V civilizovaných zemích se k nějaké sankci může věřitel uchýlit, až když nedostane odpověď na tři upomínky. Prokazatelně zaslané na správnou adresu.

Občanský zákoník praví, že instituce (a pod.), která nějakou platbu požaduje, musí občanu umožnit, aby ji zaplatit mohl.

1 0
možnosti

jupp

13. 12. 2011 14:08
Re: Sám jsem tu

Sokol, Podkonicky

0 0
možnosti

kuča

13. 12. 2011 12:44
Napsala jste toi perfektně........

:-)......a je Vám jasné, kdo tento kapitalismus bez přívlastků, neviditelnou ruku trhu a nerozeznání špinavých peněz od čistých, do roku 1989 absolutně neznámý člověk, všeználek všeho oborů lidského konání, zavedl?

0 0
možnosti

kuča

13. 12. 2011 12:44
Re: Napsala jste toi perfektně........

..........to.........

0 0
možnosti

basata

13. 12. 2011 12:38
Socáč je stále v nás...

Když si autorka neumí pohlídat tak základní a obyčejné věci,tak její úvaha o emigraci,nejlépe do pralesa je správná...

0 0
možnosti

celim

13. 12. 2011 13:20
Re: Socáč je stále v nás...

No úplně bych s Vámi nesouhlasil. Opravdu se může stát, že máte někde nějaký nedoplatek a pokud nejste zrovna úřednický typ, tak se snadno může stát, že to nezaplatíte, třeba proto, že jste se právě stěhoval a neměl jste na to momentálně čas a pak na to zapomněl. Případná upomínka přišla na starou adresu a ačkoliv jste se snažil všechny uvědomit o nové adrese na druhém konci republiky, tak zrovna jako na potvoru na tu jednu instituci jste zapomněl a malér je hotový! Osobně se domnívám, že případné sankce vyplývající z dluhu by měly být alespoň trochu korespondující s jeho výší!Nemělo by se stát,aby byl někdo nucen kvůli 34Kč zaplatit ne třeba 10x víc , ale třeba 5-6tisíc! To je vrcholně nemravné a jestli to zákon umožňuje, tak je špatný a měl by se změnit!

1 0
možnosti

Velkej chytrak

13. 12. 2011 12:06
logika vývoje bude neúprosná

smečka nenažraných právníků,poraděnků,exekutorů a dalšího biologického odpadu bude vystřídána ještě divočejší a hladovější a výrazně početnější smečkou osob,které tento systém zahnal do kouta.No a pak už nebudou platit ani tyhle impotentní a zmanipulované zákony - pak bude platit pouze jeden zákon - zákon džungle ...

Principy popsané v tomto blogu jsou totiž signifikantní pro rozpad civilizace

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik