Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Natvrdlý levák

15. 1. 2008 22:38
No paní Ullmanová,

vy jste se teda rozjela! Jaký zápal, jaké rozhořčení. Vy byste se neztratila ani mezi námi, leváky - pardon, levičáky. My jsme si nechali udělat průzkum od agentury STEM a oni nás podvedli. Řekli nám, že většinu těch bezdomovců mají na svědomí strašlivé megery, které si ti nešťastníci vzali. Ano, paní Ullmanová. Většina bezdomovců jsou totiž Muži! Praha má milion dvěstě tisíc obyvatel. Vysoké procento z nich tvoří asociální zrůdy a vypelichaní modří ptáci se zobanem supů, ale nemalé procento je i žen, od přírody dobrotivých, sociálně cítících poslanců a poslankyň, členů komisí pro lidská práva a nejrůznějších profesionálních humanistů, všichni bydlící na státní útraty v bytech za 30 - 40 tisíc měsíčně. Nikdy jsem neměl o ptácích a modrých zvlášť valné mínění, ale až teď chápu, co je to za zrůdy. nejen že nepomohou, ale dokonce BRÁNÍ sociálně cítícím pražanům / a že jich musí být/ projevit solidaritu a i jejich skrovnou pomoc rozkradou. Fuj!

0 0
možnosti

SID

15. 1. 2008 18:52
Zkušenost praví

Dát tedy chudému teplo, jídlo, ubytování a zdravotní péči, je to nejmenší, co můžeme jako lidé udělat. Kromě toho jim musíme zajistit potřebné množství alkoholu a cigarety. Nádavkem by bylo dobré zajistit i určité kulturní vyžití - např. alespoň pohled na hezké holky a případně i televizi. Zejména však musíme zajistit naprostou volnost pohybu a denního režimu.

Po splnění těchto předpokladů by tkzv. bezdomovci byli ochotni být převezeni do nějaké rezervace  někam na Šumavu.  

Vzhledem k tomu, že s podobnými lidmi nemáte evidentně praktickou zkušenost, tak můžete jen plakat nad rozlitým mlékem. 

0 0
možnosti

axn

15. 1. 2008 18:06
Řešení není snadné ....

ani v jiných zemích. Ale vytvářet protibezdomovecké hlídky rozhodně není ta pravá cesta. Navíc odborníci tvrdí, že většina těchto lidí má duševní poruchy, takže by mě zajímalo, jak si představujete, že se zapojí v zaměstnání. Nejde přece o poskytováné štědrých dávek, ale hledat řešení. A předem říkám, že pokud by mně osobně takové řešení bylo známo, tak získám Nobelovu cenu.

Dříve existoval institut domovské obce, takže i to by bylo řešení, jak je rozptýlit a zabránit jejich shromažďování v Praze a jiných velkých městech. Nebylo by levnější, ale určitě schůdnější.

0 0
možnosti
AH

nyny.

15. 1. 2008 16:22
no upřímně

nechápu, co tedy chcete,aby se váleli, páchli a obtěžovali či přímo ohrožovali slušné lidi, klidně všude dál ?Protože na jedné straně pro ně chcete útočiště, na druhé to odsuzujete, že nelze zavřít do klece někoho, kdo je zvyklý žít bez střechy nad hlavou. To si odporujete.Já nejsem necita, ale já je v ulicích na nádražích a v metru nechci.Pokud nedostanou peníze,ale třeba chleba, sprostě nadávají.A mně prostě špinavé a páchnoucí trosky vadí.Nevěřím, že je někdo bezdomovcem celý život.Je spousta programů, které pomáhají s postavením na nohy a spousta azylů, ale zcela oprávněnou podmínkou je, že tam musí spát střízliví a nesmí se tam kouřit.Souhlasím s tím, aby azyly existovaly a také souhlasím s tím, aby pokud tam chtějí bydlet a chtějí jídlo, měli by si to povinně odpracovat na veřejných pracích. Takové práce by mohl být dobrý start pro pracovní návyky. Je-li někdo duševně nemocen, měl by být léčen.

0 0
možnosti

Hana F.

15. 1. 2008 13:10
Díky

Díky za ten článek.

0 0
možnosti
G

G-lock

15. 1. 2008 13:43
Re: Díky

no, ani se Vám paní Formánková nedivím, že s autorkou souhlasíte. Rv

0 0
možnosti

Jiří

15. 1. 2008 12:33
To nešlo celé číst, ale musím zareagovat

Jsem pro pomoc lidem, kteří ne vlastní - nebo i tou - vinou se octli bez domova. Pomoc lidem, kteří nechtějí žít na ulici, chtějí se zapojit do práce. Ale ne zdarma ubytovat lidi, kteří pouze chtějí žít z dávek. Tady jsem spíš pro zásadu, Kdo nepracuje, ať nejí.

Hodný systém - k čemu povede a vlastně vedl. Do Prahy se stáhnou z celé republiky, a nejen to (zachránce dítěte v kontejneru je Slovák - i státní příslušností). Štedrý systém by jen vedl k zvyšování počtu těch lidí. Fakticky by jich pak více se potulovalo, znečištovalo veřejná prostranství, často před zraky kolemjdoucích, opíjelo se a pralo se. Smrad a obtěžování žebrotou už ani nezmiňuju. Paradoxně by v době zimy jich i více zmrzlo. Ubytovny nikdy nebudou stačit, každá kapacita se někdy naplní.

Takže, být důslední - každý má nárok na soc. dávku od státu a zajištění noclehu či bytu? A budou to platit ti, co pracují?

0 0
možnosti

Jiří

15. 1. 2008 12:37
Re: To nešlo celé číst, ale musím zareagovat

Taky je hloupé, že tihle sociální inženýři počítají s financemi od ostatních. Nikdo jim nebrání, ať si autorka vezme pár bezdomovců domů, i v jednom pokojíku by jich klidně přespalo deset. Jídlo by jim taky stačilo levnější, zkrátka dobročinnosti bych meze nekladl.

Stát by měl ale pomoci lidem, kteří chtějí pracovat a kteří jednou tu investici do sebe vrátí. Či lidem, kteří jsou invalidní (ti ale mají důchody?). Ne ale lidem, kteří nechtějí pracovat a radši se živí žebrotou, krádežemi. Mají rádi svobodný život - tak at ho mají ale ne na úkor lidí, co řádně pracují.

0 0
možnosti
G

G-lock

15. 1. 2008 11:50
jejda, to je nářků

Doporučuji zvolit následující postup: sepsat projekt pro některý z operačních programů, zajistit si spolufinancování (cca 40 %) a požádat o dotaci. Potom můžete řešit situaci bezdomovců v Praze s plnou parádou. Nářky jsou nanic.

P.S. Někteří to tak dělají, jen potom nemají čas na fňukání na blozích. TY uznávám, věrozvěsty, kteří jen mlátí hubou, ne.

P.P.S. Díky Nefine! Nejsou to ale jen církve, obecně prospěšných společností je dost a dost. A nepotřebují jen peníze, potřebují lidi.

0 0
možnosti

Nefin

15. 1. 2008 11:55
Re: jejda, to je nářků

Nechtěl jsem účelově opominou i ostatní organizace nebo jednotlivce kteří nezištně pomáhají, vím že se ,možná na škodu věci ,necpou do médií a o to víc jsou pravdivější. Bylo by dobré, kdyby použilly blogové módy ke zviditelnění. Třeba by to přineslo i dobrovolníky.

0 0
možnosti

jan dvořák, admin blogu

15. 1. 2008 11:31
Kamile,

vaše sprostota a ubohost je opravdu neobyčejná. Vaše příspěvky jsem smazal a zablokoval jsem vám přístup do diskusí.

0 0
možnosti
G

G-lock

15. 1. 2008 11:51
Re: Kamile,

Hmmm, za hodinu je zpátky, jen pod jiným nickem. :-/

0 0
možnosti

Nefin

15. 1. 2008 11:15
Něco chybí....

Váš blog je plný soucitu, bohužel účelově použitý na nevybíravé útoky proti vedení města. Chybí mimo úderné rétoriky také nějaké konkrétní činy. Kolika bezdomovcům jste poskytla přenocování, nasytila je a poskytla jim radu jak se dostat zpět  do života normálních lidí? Kdyby váš blog začal vlastním příkladem, mohl být kratší a pravdivější. Používat tragickou situaci některých lidí pro politický boj je, s prominutím, prasečina. Takových slovních pseudohumanistů co hrdině bojují z tepla domova je hodně ale činy jsem od nich nikdy nezaznamenal.

Oprava, některé církve se alespoň snaží a za to jim díky.

0 0
možnosti