Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

nominativ

16. 2. 2009 18:12
Paní Ulmannová,

mluvíte mi z duše.Jak se zdá (i z diskuzních příspěvků) k potřebě hlubších myšlenek je asi třeba trochu dozrát.Bohužel,částečně zklamali v této věci naši filozofové a spisovatelé a zařadila se i media.vždyť v TV neproběhla už drahnou dobu žádná věcná seriozní debata.Diskutující Hucul Vás vyzývá,abyste jmenovala alespoň tři hluboké myšlenky,kterými je třeba se PRÁVĚ TEĎ zabývat,Vždyť těmi opravdu hlubokými myšlenkami je třeba se zabývat stále.Věřím,že ani Vy(stejně jako já) neupíráme nikomu právo na zábavu jenom se nám to asi zdá trochu málo.Nejsme ani tak naivní,abychom si mysleli,že tím okamžitě něco změníme,ale pokoušet se o to můžeme.

0 0
možnosti
OK

maron

16. 2. 2009 14:04
nai

Já nechápu, že jste ve vašem věku ještě tak neuvěřitelně naivní. Nemyslím to špatně, naivita není hloupost, hned se neuražte. Ale přeberte si to po svém. Zdraví Ondra K.

0 0
možnosti
AH

nyny.

16. 2. 2009 13:33
milá dámo

nevím, kde berete tu jistotu, co je a co není závažné téma a hlavně co by "správně" lidi měli číst.Každý nechť se baví po svém a určitě si svůj miox čtení najde. Já osobně jak čtu paroubek, topolánek...cokoliv o politice zvracím a přeskakuji.Nějak jsem nezaznamenala, že by se zde někdo zabýval módou a pod., (1 článek ze sta neberu jako statistickou veličinu ke kritice).Nicméně za nejhodnotnější článku beru ty, které pobaví či pohladí a nezřídka i zajímavě informují. O závažnosti témat bych nemluvila, je čistě subjektivní pojem.

0 0
možnosti
T

tekanna

16. 2. 2009 12:34
Co s myšlenkou, když chybí kapacita?

Nezlobte se, ale na svůj věk mi připadáte neuvěřitelně naivní (anebo já jsem mentálně "bei voko" o půlstoletí starší). Samozřejmě že většina obyvatel této planety se bude věnovat - jakmile má možnost - naprosto neexistenciálním otázkám od "pihy" přes "babiččinu bábovku" až třeba k "ozdobným fanglím". Takové je lidstvo, takový je člověk. Angažovanost a možnost něco změnit? Víte, máme ji (teoreticky) všichni - tedy tu možnost. Ale uvědomit si to nebo toho dokonce využívat umí jen malá část lidí. A nikoli proto, že jsou to "zvířata" na vysokých postech. Jsem za to ráda. Protože ne všichni by byť jen myšlenku na maximální možnosti unesli.

0 0
možnosti
JM

Hucul

16. 2. 2009 12:08
Muzete mi jmenovat...

... tri hluboke myslenky, kterymi je treba se prave ted zabyvat? Ja jen, abych si udelala obrazek, nakolik povrchni jste Vy sama. :o)

Domnivat se, ze mate vliv na deni politicke sceny, je naivni. Nemate. Ani ja ne. Ti, kteri maji, jsou bezejmenni mocni, na ktere nedosahneme zadnym hlasovanim. Korupce uz prostoupila nasi spolecnosti tak hluboce, ze jedina vec, kterou lze udelat pro zachovani vlastniho dusevniho zdravi, je diskutovat o poesii. Copak to nevidite?

0 0
možnosti
PB

kybernetik

16. 2. 2009 11:56
Ať jich notuje co nejvíce

Vážená paní, neodsuzujte lidi, kteří se chtějí jenom bavit, lépe řečeno nechat se bavit. Svět je na tom bohužel postavený, reklamou podporovaný. Ono se z kopce jede vždy snáze. Z nich se nikdo nazamyslí, že s kopce se nedá jet stále, že se zase bude muset nahoru. Současná krize je toho důkazem. Úkolem těch, kteří se nechovají tímto způsobem, je tyto lidi pomalu přivést k hlubšímu pohledu na svět a na empatii s těmi, kterým se nedaří. To je Vaše, ale i moje práce. Možná každého z jiného úhlu, ale to nevadí. Více úhlů pohledu současně může přinést holografický efekt. Podívejte se na blog Pavla Beneše.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

16. 2. 2009 11:08
Kocáb si s váma "notuje"...

;-D panebože, ženská...co to je za blog?! Mlátíte prázdnou slámu na prázdný slámě.;-DRv[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik