Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

18. 12. 2007 10:50
zakázala bych ejakulaci

a já bych zase osobně zakázala mužům ejakulovat, protože spermie je potencionální lidská bytost a nikdo nemá právo ji zabít.

0 0
možnosti

simela

10. 12. 2007 13:31
Nemám k tomu...

co říct, snad jen to, že mi je líto jejího manžela.Tedy pokud ho má.Paní Ulmannová, nedělejte z žen stračeny.Prosííím!!!Rv

0 0
možnosti

Maro

8. 12. 2007 15:04
O děti paní Ulmannové vůbec nejde.

Osobně bych s potratem souhlasil pouze v případech znásilnění, incestu a vážného zdravotního rizika,jinak nikoliv. Nicméně to je teď vedlejší...

Paní Ulmannové totiž vůbec nejde o děti a potraty. Interrupce si vytáhla jako další téma, skrz které útočí na muže. Její články jsou v zásadě jeden jako druhý, hloupé, primitivní, hysterické a ve svém konečném důsledku směšné

Apropos, paní Ulmannová, když se tak oháníte feminismem, co říkáte na to, že první feministky jako sestry Parkhurstovy nebo Elizabeth Stantonová vystupovaly tvrdě proti potratům ? Teprve druhá vlna feminismu z šedesátých let dvacátého století přichází s protirodinnou hysterií a vášnivým propagovaním zabíjení potomstva.

Ale Vy tomu neříkáte nejspíš nic, protože jste tato jména nikdy neslyšela. Chápu...kde chybí rozhled, musí ho nahradit dryáčnický styl. ;-)

Přeji hezký den

0 0
možnosti

hauni

7. 12. 2007 11:57
nejsem s to...

...dočíst článek do konce. Paní autorko, přestaňte se sobecky ohánět nesmyslnými argumenty. (Nevím, jaké scifi tu líčíte, nebo kde žijete - u nás v Česku spolu muži a ženy žijí celkem v souladu...) Zkuste se zamyslet, co by si přály ty nenarozené potracené děti...a co pro ně udělat, spíš než se jich masově zbavovat.

0 0
možnosti

Glock

7. 12. 2007 10:07
tak tohle je vážně gůůůt

"Nedá své tělo k dispozici muži a jeho touze, aby ji masakrovala a vydírala."

Dál jsem se zatím nedostal, to je opravdu nářez, hihiihihihííííííí ;-D

0 0
možnosti

pet

7. 12. 2007 10:06
ja osobne

s potraty souhlasim-je to moznost volby a je jen na konkretni zene, zda tuto volbu vyuzije ci nikoliv. Vadi mi ze se nekteri ohani pravy jeste nenarozeneho ditete a nikdo se neohlizi na prava zijici matky. Jsem pro potraty, kdy dite bylo pocato znasilnenim, nebo by bylo po narozeni postizene. Ale pokud nic z toho nebylo splneno a zena jde presto na potrat (napr.vi ze dite nemuze v budoucnu zabezpecit, opustil ji partner a ona neveri ze zvladne byt svobodnou matkou), tak by se rozhodne nemela odsuzovat... Je sporne kvalifikovat presne, co uz je dite a co neni, pro nekoho je to vrazda, pro nekoho odstraneni par bunek.

0 0
možnosti

Matěj

8. 12. 2007 17:32
Re: ja osobne

Dovolil bych si s Vámi nesouhlasit. Už proto, že (jak sám píšete) "je sporné kvalifikovat přesně, co už dítě je a co není" - v tom případě bychom měli být velmi opatrní (stejně jako řekněme myslivec nestřílí, kam nevidí). Medicína nestanovila, že by prenatální vývoj plodu začínal až někdy později po splynutí vajička a spermie. A pokud o vyvíjející se lidský zárodek jde, tak mu nemůžeme upírat právo na život.

Žena, která se ocitne v těhotenství v jakkoli obtížné situaci, si zasluhuje pomoc společnosti a nezapomínejte, že vždy je zde možnost adopce.

Potraty nejsou společensky žádoucím jevem a poškozují i samu těhotnou ženu (postabortivní syndromy). Umělé ukončení těhotenství by proto mělo být omezeno na nezbytné minimum (vady plodu neslučitelné se životem, rozhodování mezi životem dítěte a matky).

0 0
možnosti
GK

Gábina

7. 12. 2007 9:20
Hrůza

Většinou nad Vašimi články jen kroutím hlavou, ale vzhledem ke vzrůstající militantnosti se začínám obávat, že o Vaše duševní zdraví. Nebo neubližuje Vám někdo? Cítím se taky býti ženou (dokonce tak i vypadám) a nějak Vaše názory nesdílím. Čím to bude? Mohla byste, prosím, napsat, co se ve Vašem životě událo tak strašidelného, že Vás to vede k takto nenávistným výpadům? Třeba by se pro Vás našla pomoc.

0 0
možnosti
MB

ma.bre

7. 12. 2007 9:48
Re: Hrůza

R^R^R^

0 0
možnosti

Jarda

7. 12. 2007 8:16
Spolu s interrupcí

by se měla provádět vždy hned i sterilizace.

Musíme přece uznat, že některé ženy dítě nechtějí. Nemůžeme ji k tomu nutit. Ale nemůžeme taky dovolit, aby jen kvůli jejímu nedostatku mateřského instinktu byly zabíjeny děti. Proto je třeba s interrupcí spojit vždy hned sterilizaci - pak už se té ženě taková nemilá příhoda nikdy nepřihodí a bude mít pokoj ona i zdravotní pojišťovna i všichni ti, které zabíjení dětí trápí.

0 0
možnosti

Hucul

7. 12. 2007 7:34
Hormonalni antikoncepce...

... ja si nemuzu pomoct, ale ja proste vidim vsechny ty myty a povery kolem hormonalky jako stejnou lidskou natvrdlost jako odpor k potratum. Jiste, muze se stat, ze prijem HA ovlivni zdravi zeny. Ale proto ji snad bereme, ne? Vetsina predsudku se nezaklada na zadnych faktech. Navic i kdyby nakrasne nyni vydavana HA s klinickymi testy a celou paradou nahle byla prokazana skodlivou, vyvoj probiha tak rychle, ze proste v lekarne sahnou o regal dale a riziko je pryc.

0 0
možnosti

Wolf

7. 12. 2007 1:47
A těch 38 procent?

Může mi prosím někdo prozradit, kde paní Ulmanová vzala údaj, že 38 % mužů je domácích násilníků? Ne, že bych tomu věřil, ale rád bych se při čtení té studie, která někde jistě existuje, trochu pobavil.

0 0
možnosti

Wolf

7. 12. 2007 7:40
Re: A těch 38 procent?

A omlouvám se za komolení příjmení autorky, těch dvou n jsem si všiml až teď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik