Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Majkl

27. 2. 2008 15:32
MASAKR!

MASAKR ... primo na blogu iDnes!

Tesime se na dalsi. ;o)

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

27. 2. 2008 14:23
A vůbec nejhorší je...

.. že většina zbrojařů jsou muži a ve zbrojovkách jsou nuceny pracovat ženy

0 0
možnosti
G

G-lock

27. 2. 2008 14:35
Re: A vůbec nejhorší je...

áááááááá, VÝROK DNE R^ ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

pavel 99

27. 2. 2008 14:20
Dovolím si doplnit

"...Pro nás šťastnější, kteří jsme na vlastní kůži žádnou válečnou řež

nezažili má výraz „zbraně s ochuzeným uranem" spíše abstraktní rozměr...." - zvláště když netušíme, co to ten ochuzený uran vlastně je, že?

0 0
možnosti
G

G-lock

27. 2. 2008 13:55
Já snad umřu smíchy

Ochuzený uran a miny! To se snad miny/bomby plní ochuzeným uranem? Nebo jak to autorka myslí? 8-o;-D

Ne, tady nemá smysl, abych se rozčiloval, téhle ptákovině se mohu leda smát. ;-D;-D;-D;-D

P.S. Ochuzený uran (který má o 70 % vyšší hustotu než olovo) se používá tam, kde jde o tvrdost (pancéřování, protipancéřová/protibetonová munice), a ne tam, kde jde o výbušnou sílu.

0 0
možnosti

pavel 99

27. 2. 2008 14:02
Re: Já snad umřu smíchy

jste si jistý, že autorka pochopí pojmy jako "hustota" či "o 70% vyšší"?

0 0
možnosti

Ghost_1256

27. 2. 2008 13:30
Dobro a zlo zbraní.

Nejvražednější na každé zbrani je vždy ten tvor (na zemi převážně člověk a někteří vyšší primáti, kteří se již také naučili jednoduché zbraně využívat), který stojí na jejím opačném konci než oběť. Není tedy největším zlem jejich produkce, ale "pocit potřeby" jejich využití, ať už je zdůvodněn jakkoliv.

0 0
možnosti

abcde

27. 2. 2008 12:27
Válka a mír.

Paní Ulmanová, chtělo by to řídit se v otázkách míru a války logem českých hasičů s žebříky: Vysunovat, a zasunovat.

0 0
možnosti

\semicolon

27. 2. 2008 12:13
Vzato do důsledku...

I když jsem proti válkám a zabíjení, nemohu se zbavit jednoho nepříjemného pocitu. Že kdyby se pacifismus vzal do důsledků, měli by zbraně jenom padouši, zločinci a grázlové, zatímco slušní lidé by proti nim stáli jako stádo ovcí. S takovou věcí nemohu a nechci souhlasit.

V našem národě je zvykem považovat malou bojovnost za ctnost. Ale kdyby nebylo miliónů vojáků, kteří šli se zbraní v ruce proti Hitlerovi (a mnozí z nich někoho zabili a mnozí z nich sami krutou smrtí zahynuli), tak mohli dnes vládnout světu opravdoví ničemové.

Netvrdím, že v každé válce lze určit, kdo je ten dobrý a kdo je zlý. Ale určitě bych výrobce zbraní za ty zlé tak jednoznačně neprohlašoval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik