Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D

31. 10. 2007 19:23
mimo... část III. a poslední

Jediný elegantní způsob řešení by asi byl uspořádat novou soutěž bez p. Ježka, ale to se asi nestane.

ad "....stát v zátiší parku zeleno-zlatistý novotvar knihovny..."

Jak již zde bylo zmíněno, on to takový drobek není. Pro ty co nevědí, výška budovy je stejná jako výška letenského kopce od hladiny vltavy po "stalina".

Byť to tak nevypadá, tak nejsem proti knihovně. Ale vadí mi chování asi všech kdo jsou v kauze zainteresováni. Opravdu zvláštní obraty primátora, ale i ignorace zadání ze strany týmu kolem Kaplického. No a následně (tendenční) příspěvky do diskuse toho typu, který jste vyplodila vy. Co  vítám, je, že se probudil zájem čechů/lidí/občanů o to, diskutovat věci veřejné. Nevídané. IMHO ani olympiáda nemá takový ohlas, ale ta je ještě "daleko" :)

S pozdravem,Dale aka Grafoman. P.S. Na fotbal nechodím, do knihovny od dob VŠ taky ne, knihy si kupuju a čtu doma. Vaše zkreslení reality mě ale opravdu nadzvihlo. n;2iDnes: Limity na odstavce jsou pitomý]

0 0
možnosti

D

31. 10. 2007 19:03
mimo ...část II.

b) ad "Nebýt totiž (...) s mraky autobusů

rozeřvaných fandů (...)"

Ach jo, autobusy turistů jsou pro vás OK? Že se vedle toho "obřího" parkoviště sportuje (-valo?) - fotbal, lacros, etc. - jste zaznamenala?

c) "....že bude v rozporu se zadáním vzhledem k územnímu plánu. To kompetentní pánové nevěděli předem?"

No, ano, ale toto bylo vysvětleno a za normálních okolností by radnice zřejmě neměla problém s tím toto změnit. Nicméně, co jste sama nevědomky zmínila je, že ten projekt měl být vyřazen hned, že? ;) Špatné bylo i zadání, které ovšem tento projekt vyignoroval a přesto vyhrál viz. archiv nad vs. pod úrovní terenu. Komise fakt odvedla mizernou práci.

0 0
možnosti

D

31. 10. 2007 18:52
Zdenko, vy jste trochu mimo

Váš článek opravdu diskusi o knihovně moc neobohatí. Svou touho po Kaplického knihovně skrýváte za svou averzi vůči fotbalovým fandům a cirkusům, plus prvoplánové a laciné obviňování zastupitelstva z korupce. No budiž. Máte nějaký názor, tak si ho napište, ale snad aspoň některá fakta byste mohla uvést do kontextu:

"Letná se stala neprůjezdným gordickým uzlem i kvůli těmto pouťovým atrakcím"

To je trochu silné tvrzení, že? Jak vysvětlíte, že tam je zácpa prakticky v kteroukoli denní dobu nehledě na to zda tam je či není cirkus - ať už opravdový čí fotbalový? Byla jste tam vůbec někdy během týdne, kdy se fotbal nehraje?

Že je Letná neprůjezdná je důsledek (ne)řešení dopravní situace Prahy během uplynulých X desítek let. A kupodivu se v posldních cca 10 letech toto začalo řešit, včetně Letné.

(pokr)

0 0
možnosti

Jarda

31. 10. 2007 16:28
milá paní

je vidět že píšete o něčem a nemáte ponětí o čem. To Vaše "prostředí knihovního komplexu, ztrácejícího se v přilehlém stromoví " nebude jen tak něco co se ztrácí ve stromoví ale obrovská hnusně nazelenalá hora cca 45m vysoká o hodně výš než okolní stomoví a veškerá okolní zástavba. Ty vizuální fotografie jsou neskuteční zkreslené aby zakryly tu strašlivou obludnost co tu má vzniknout. pokud by ta stavba měla opravdu vypadat tak jak je prezentovaná, tak budiž i když asi by se takoveho chrchlu hodilo spíš to šapito než knihovna.

0 0
možnosti