Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

13. 11. 2007 16:39
Zkuste jednou ... (2)

Domníváte se, že zde jsou náckové (a narchisté a jiní extremisté) díky roku Topolánkovy vlády?  Z formulace se zdá, jakobyste opravdu takto nesmyslně uvažovala. Extremisté jsou prostě produktem demokracie (neboť zde je nezavřou ještě dřív, než o demonstraci jen uvažují, jak bylo do 89. zvykem). Že by oškliví disidenti zde byli díky špatné vládě soudruha Husáka?

Jmenujte prosím ty odstraněné geniální ženy a muže, kteří stáli v cestě totalitě a už nemohou (díky Julínkovi). Já je viděl (pravda - já jen u televizní obrazovky) na Starém Městě. Byla jste tam?

Ovšem problém trochu je, že paní Ulmanová si připadá božštější než bůh i nad lidským rozumem a demokratickým systémem. S ní ten boj o demokratická práva může opravdu stát i lidské životy.  Zejména pokud nechápe, že o peníze jde i v případě zdravotnictví (ano jde o peníze, ale ne v pejorativním významu, jak by předpokládala paní Ulmannová)..

0 0
možnosti

Stará kára

13. 11. 2007 16:29
Zkuste jednou odpovědět na připomínky

1. Proběhly poslední volby řádným způsobem, v souladu s ústavou a ostatními zákony? Já se domnívám, že ano.

2. Byla vládě prezidentem designovaného premiéra Topolánka (bez ohledu na perepetie) udělena důvěra většinou poslanců? Byla tedy splněna podmínka nutná a postačující k tomu aby byla vláda legální. Je to vláda České republiky (bylo by přepychem pořizovat specielního ministra pro paní Ulmannovou). Vládu prostě volí většina - to je zákon demokracie.

3. V této - legální - vládě je pan Julinek ministrem zdravotnictví. Což znamená, že má nejen právo, ale i povinnost tento rezort řídit.  Styl pana Julínka určitě není ideální - ale jsou proto špatné jeho kroky?  Jinak z vlastní zkušenosti vím, že dohoda s odvolávanými nebývá vždy reálná.

Srovnávání skutečné "noci dlouhých nožů" se změnami ve vedení nemocnic (resp. čehokoliv) mě připadá jako nepochopení či zesměšnění hrůz oné noci  (címž se nezastávám ani verbální , ani gestikulační neomalenosti Topolánka). 

0 0
možnosti

Stará kára

13. 11. 2007 16:10
Asi budu přispívat ještě jednou

Ale teď musím hned k prvním větám? Hnuly mi žlučí.   Kdo tedy může - podle vás -  v tomto státě rozhodovat, když vždycky jde jen trochu nad polovinu voličů k volbám a koalice má necelou polovinu odevzdaných hlasů (některé totiž propadnou, takže k většině v parlamentu stačí méně než polovina odevzdaných hlasů). Nesmyslný (no, on je debilní, ale to se do příspěvku nehodí) výpočet, který ukazuje, že Julínka (stejně jako Ratha a ostatní předchozí ministry) volilo kolem 20 % oprávněných voličů je skutečně argumentem člověka, který nemá rád vůbec nikoho. A vy nikoho ráda nemáte. Původně jsem myslel, že nemáte ráda muže. Ale vy (zřejmě za to, že se váš život nevyvíjí podle vašich představ) nemáte ráda vůbec nikoho. A protože (si) to musíte zdůvodnit, vymýšlíte argumenty.

0 0
možnosti

Tei

13. 11. 2007 13:55
mimo realitu

Máte dojem, že když nějaký ministr, který se do vlády dostal demokratickým způsobem a poté rozhoduje v rámci svých pravomocí (byť podle mnohých špatně), tak že to už je totalita? A opravdu si myslíte, že zdravotníctví u nás desítky let funguje a není potřeba nic měnit? Kde to žijete? A to, že je ministr Julínek za jednu partaj - nějak netuším, co tím chtěl básník říci. Za kolik partají tam měl být? Nebo snad má volby vyhrát strana, která dostane 100%, aby tedy taková vláda byla i Vaší vládou? Něco takového už jsme tu měli, a to by se Vám líbilo? Ostatně Vaše zobecněné argumenty v tomto článku mi připadají jako strašení důchodců na schůzi KSČ.

0 0
možnosti

vašek

13. 11. 2007 11:47
spíše souhlas

s něčím sice ve vašich tvrzeních nesouhlasím, ale pan Julínek, je 100%diletant a nedal bych mu práci ani jako nočního hlídače na hřbitově, natož funkci ministra zdravotnictví!!!! ovšem v souvislosti s ODS(občana deprimující strana),kterou založil dnešní pan prezident,všeználek a arogantní světoobčan Václav Klaus se nedivím tomu co se v tomto státě děje,pod vedením plebejského premiéra,kopajícího do aut reportérů a vystrkující prostředníček na ostatní,to hovoří za vše. Pokud se zde někdo dopouští demagogie je to především ODS se svými mafiánskými praktikami.. Ovšem ani ostatní parlamentní strany nejsou na tom o moc lépe...

tohle je diskuse na[>-] dny,či týdny...

 

0 0
možnosti

Kamil

13. 11. 2007 12:17
Re: spíše souhlas

Já jsem například ODS volil, abych měl nižší daně, což se mi od nového roku splní. Můžu vědět, koho a z jakého důvodu jste volil vy a co vám to přineslo?

0 0
možnosti

m.l.

13. 11. 2007 11:14
Jen k prvnímu odstavci

Že prý ho většina lidí nevolila. Pěkná demagogie. Ti kteří nešli k volbám tam zpravidla nešli úmyslně, s vědomím, že přenechávají rozhodnutí na ostatních. Takže ty laskavě ze svých počtů vynechte. A za ty, kteří ještě nedosáhli volebního práva - jste si opravdu jista, že by všichni hlasovali proti?

Zkuste se prostě smířit s tím, že jeho volba odráží poměr preferencí ve společnosti. Bude se vám pak lépe hledat skutečná příčina popisovaných problémů :-)

0 0
možnosti
VU

Kamil

13. 11. 2007 10:35
Takže chcete říct

že jediný odborník je pan Rath?

Domnívám se, že spousta lidí volila ODS jako menší zlo oproti ČSSD a to platí stále

0 0
možnosti
G

G-lock

13. 11. 2007 10:34
No teda

Tak na tenhle článek si opravdu udělám večer čas a napíšu svůj názor na spoustu věcí, protože tohle je jedno účelové tvrzení za druhým. Ne, že bych teď neměl argumenty, ale nemám času nazbyt.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik