Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Ko-ko-ko-ko-dák

16. 11. 2007 11:47
Re: Re: Re: Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

P.S.: Cesta do Los Alamos (New Mexico, USA), či  CERNu (Ženeva),   by mohla začít např. ve FZÚ AV ČR v Praze -  Kobylisích, Na Slovance 2. Toto je jeden ze způsobů vytváření partnerských svazků s USA,  na rozdíl od  dosud převládajícího vazalství  ze  strany našich, zejména politických představitelů.

0 0
možnosti
K

Ko-ko-ko-ko-dák

15. 11. 2007 14:19
Re: Re: Re: Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

…  Toto téma  jsem zde nechtěl otevírat a ani to není důvod, proč se ještě ozývám. Chci vám jen sdělit, že  ... JSTE TALENTOVANÝ, JĎETE DO SVĚTA A VĚNUJTE SE TAM   FYZICE. Léta vám běží, dvě VŠ vás připravily o drahocenný čas (škola není cílem). Zde v Česku byste mohl snadno sklouznout i se svými znalostmi a odborností, podobně jako „ náš harvarďan“ (omlouvám se, že vás k němu přirovnávám), např. na post „nástěnkáře-propagandisty“ (byť i dobře placeného) v útvaru „star wars“,  resortu paní ministryně. Teď mi oprávněně vynadejte, za tu „zmršenou“ formuli jste to již (oprávněně) udělal! Zdravím, Slepička.

0 0
možnosti
K

Ko-ko-ko-ko-dák

15. 11. 2007 14:18
Re: Re: Re: Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

Již jen echo (z háje, odkud se již nechci vracet). Moje obavy jste nakonec úplně přesně pochopil  - 0,3% z dostupného zorného pole je přesně to, čeho se bojím. Skutečně se obávám, že radar má být  zaměřen především na  diskrétní „pozemní“cíle  (přesněji, ňákou tu stovku km nad povrchem s ohledem na zakřivení Země a tečnou vzdálenost -  podtrhuji „tečnou“), když ty deklarované a „toužebně  vychtěné darebácké cíle“  ještě dlouho (a možná nikdy) nebudou…

0 0
možnosti
K

Ko-ko-ko-ko-dák

14. 11. 2007 0:45
Re: Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

 ... Na úplný závěr přátelská rada. Projděte si znova váš výpočet expozice 0,22 Joulů. Některé „slepici“ by mohlo být divné, že brdský radar by měl podle vás pracovat všehovšudy pouhou jednu mikrosekundu. Rovněž prosecké gymnázium, ještědská restaurace a celebrity na Hrádečku patrně přežijí déle. Násobte tedy vaši hodnotu číslem deset na desátou a dostanete realističtější – roční – expozice. A teď už pojďme tam, kam nás posílá autorka, do háje!

0 0
možnosti

Karel

14. 11. 2007 9:14
Re: Re: Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

Mily pane Slepicka, kdyz uz Vas vypocet, ktery asi nejste schopen sledovat dovedl do uzkych, pokuste se ho alespon pochopit.  Celou dobu tu lzete a pouzivate zmatene fraze. Vypocty nula, teorie nula. To by nebylo na fyzice na vyhozeni, ale na zastreleni!

Planovite tu lzete a zkreslujete informace, z technickych dat si vyberete vzdy jen to co se Vam hodi. 

Pokud prof. Melichara vskutku znate, tak si za nim skocte, aby Vam problematiku trosku vysvetlil. Vasi pratelskou radu si vezmete k srdci spise sam. Napsal bych nakonec rad "sbohem kolego", ale protoze je zjevne, ze kolegou nejste, pisi jen sbohem a satecek.

0 0
možnosti
K

Ko-ko-ko-ko-dák

14. 11. 2007 0:45
Re: Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

Pane fyziku, co říci závěrem? Docela jsem se dnes s vámi pobavil. Přeji vám, abyste se jednou stal ozdobou obou kdysi  prestižních fakult, a to ne pouze ve vašem vlastním vědomí jak tomu nyní patrně je, ale opravdovým  odborníkem všeobecně uznávaným celým svým okolím. Doufám, že absolvování dvou  fakult vás nepoznamenalo natolik, že byste toho již  nebyl schopen. A to bez urážky, věře mi, že vím o čem mluvím. Pokud se stýkáte s Prof. Melicharem, raději ho  ode mne nepozdravujte, i když jsem se s ním neviděl od obhajoby své disertace. Věřím, že se mi k tomu ještě naskytne příležitost...

0 0
možnosti

Rambajs Tágo

13. 11. 2007 21:34
KAREL JE DÉMON :-)

0 0
možnosti
T

truck1

13. 11. 2007 20:22
Odpověď.

Kdyby mě v zájmu bezpečnosti mé Vlasti někdo požádal o umístnění radaru na mé zahradě tak okamžitě svolím!

0 0
možnosti

Kenny

14. 11. 2007 9:48
Re: Odpověď.

Jistě a bude to mít tu výhodu, že si budete moci na zahradě zadarmo grilovat maso. Jen si bude muset opatřit dlouhou tyč.

0 0
možnosti
K

Ko-ko-ko-ko-dák

13. 11. 2007 19:52
Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

… Přitom radar nebude nečinně koukat do nebes na dosud neexistující cíle, ale spíše bude brouzdat po horizontu, aby dohlédl co nejdál, jak to jen dovolí výška hřebenů Jizerských hor, např. do ruského „raketodromu“ v Plesetsku, ležícího na stejném azimutu jako Ještěd nebo gymnázium na pražském Proseku (přímá viditelnosti na Brdy). Nikdo se však o tom nic nedoví. Jediným němým  důkazem budou „koincidenční“ úmrtí  (se stejnou diagnózou) studenta proseckého gymnázia, mladého roma v Jablonci, číšníka v restauraci na Ještědu nebo vášnivého běžkaře po hřebenovkách Jizerských hor, případně celebrit na Hrádečku.  Dobrou noc! Jo, a tu "kvantovku", Komplexní proměnnou, Laplaceovu transformaci, Jaderné reaktory, Gramatiky a jazyky atd. jsem také absolvoval.

0 0
možnosti

Karel

13. 11. 2007 20:58
Re: Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

Prominte, ale pokud by jste skutecne absolvoval dane predmety, tak by jste takovou hloupost nemohl napsat. Nize jsem provedl vypocet vykonane prace na cloveku o prumerne efektivni plose 0,7m2 ve vzdalenosti 1km od radaru a take rozbor pravdepodobnosti zasahu primarni paprskem.

Pokud jste snad skutecne absolventem matfyzu ci jaderky, nenechalo to na Vas zjevne stopy a jste ostudou  techto vysokych skol!

BTW: Gramatiky a jazyky se studuji na informe a takova nahoda, ze by jsme se zde sesli dva, kteri absolvovali oboji je uz skutecne mala. Takze s vysokou pravdepodobnosti kecate a jen si tu honite triko na par z internetu opsanych nazorech, ktere zmatene opakujete.

0 0
možnosti
K

Ko-ko-ko-ko-dák

13. 11. 2007 19:51
Re: Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

Pane fyziku,

děkuji za váš čas. K provokativnímu dotazu mě inspiroval spíše způsob, jakým zde šíříte osvětu. Mohli bychom se pokusit učinit odhad minimální  intenzity zdrojového svazku, aby zpětný signál dosáhl alespoň prahové energie dnes dostupných špičkových detektorů. Jako modelový bychom mohli uvážit cíl velikosti golfového míčku na vzdálenost 4500 km (tisková zpráva  / internet). Pro jednoduchost  považujme míček za kruhové zrcadlo (100% reflektor).  Nu, kolik MW/m2 vám vyšlo? Nepřipadá vám tedy výstižnější přirovnat radarový paprsek spíše k břitvě, sice s nepatrnou plochou svého ostří,  o to však s tím  ničivějšími účinky? …

0 0
možnosti
K

Ko-ko-ko-ko-dák

13. 11. 2007 17:25
Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

Pane fyziku,

děkuji za vaši odpověď na moji lapidární otázku. Pokud byste interpretoval  vaši formuli 1/r2, stejným způsobem jak to děláte ve své argumentaci o „neškodnosti“ radaru, na jeho mechanizmus detekce zpětného signálu, ujišťuji vás, že libovolný počet koincidenčních detektorů s největší dosažitelnou citlivostí by detekoval pouze šum.

0 0
možnosti

Karel

13. 11. 2007 17:50
Re: Re: Pane fyziku, objasněte mi porosím ...

Pane Slepicka,

jsem rad, ze jste si konecne vzal do ruky slovnik cizich slov. Rovnice byla pouzita, a pokud se v problematice skutecne orientujete o cemz pochybuji, k  vyjasneni toho jak je to z intenzitou elektromagnetickeho zareni pri sireni v prostoru ve vakuu.Vzhledem k tomu, ze primarnim svazkem radaru na zahradu nikomu svitit nebudou, popisuje i mozny dopad rozptyleneho zareni na okoli. O vlivu prostredi, frekvence i smerovani jsem se docela podrobne rozepsal v diskuzi nize a nehodlam to opakovat.

To jakym zpusobem se me slova snazite interpretovat naopak svedci o tom, ze jste jeste nedorostl k vecne debate a je nakonec i ukazkou toho jak se lide podobni Vam a autorce chovaji v debatach. Nejde jim o pravdu a pochopeni, ale pouze o sebeprezentaci.

Jeste posledni stupidni vzorecek, ktery je platny pro intenzitu signalu

Iv=(Ip*G*A*delta*F)/((4pi)2*R4) ... ale co se snazim. Hazeni perel....

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik