Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

kubas_carreras

24. 1. 2008 13:18
.

Pěkný, ale zbytečný článek.

My, co máme slušnou práci v kanclu, slušné peníze a slušný byt, máme potřebu se chovat slušně k přírodě. Lidé, kteří nemají to, co my (a je jich hodně) takové myšlenky nemají a marketing na ně působí velice dobře.

No a my, co chceme přírodě pomoci, skáčeme na špek pohádkářům, jako je Bursík, a do nedomyšlených programů, jako je třeba biopalivo nebo recyklace PET rádi dáme něco ze svých peněz. A výsledek?

S hřejivým pocitem u srdce (Dneska jsem dal pár peněz na záchranu přírody) naší přírodě škodíme.

A teď něco pište, paní Ulmannová.

0 0
možnosti

Kamil

24. 1. 2008 11:03
Co to jsou ty procenta?

A proč mi na to nikdy neodpovíte???

0 0
možnosti
JJ

jtk

24. 1. 2008 10:58
papírové pleny a ekologie

Je toho spousta co by se dalo vytknout. Třeba taková propaganda na používání jednorázových dětských plenek. Přitom jedno děcko potom vyprodukuje za plenkové odbobí kolem 20 tun těžko rozložitelného odpadu.

Ony ty papírovky nevychází příznivě s porovnáním nákladů na praní. I když nám mnozí tvrdí něco jiného - cca 20000+ pro látkovky.

A do třetice manipulace s novými látkovými plenami není tak složitá jako dříve i tady proběhl jistý vývoj. Nakonec je s nimi manipulace stejně lehká jako s papírovkami. Jde jen o výběr typu.

Když ještě uvedu další riziko - papírové pleny pocházejí z chemicky bělené bavlny -jak by to vypadalo,kdyby byly šedé? A v plenách zůstávají zbytky po bělení. Nevím jestli to je pro toho malého broučka nejlepší.

Ale co když se podívám do televize na reklamy, tak jsou všude nemluvňata a kojenci v papírovkách. A to i v reklamách, kde se o nich nemluví.

0 0
možnosti

Jarka

24. 1. 2008 9:14
pekne napsano

desi me mnozstvi obalu, plastovych lahvi a pytliku produkovanych v domacnosti... pokazde kdyz doslouzi spotrebic resim kam s nim, neb do kontejneru se mi to ekluje...

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik