Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

4. 6. 2008 18:20
Teda madam,

Vy máte opravdu těžký problém s muži. Původně jsem chtěl normálně reagovat, ale tady není s čím, jsou to jen výkřiky do tmy, žel zcestné (mimochodem, mohla byste uvést aspoň dva případy k smrti utýraných žen? Když každé 4 dny jedna, tak snad nějaké přpady budete znát. Já Vám pro změnu nahlásím dva případy mužů, kteří si vzali život kvůli své ženě - kdyby to byly aspoň krasavice, ale naprostý opak byl pravdou).

Procesy s čarodějnicemi, kriste pane, přečetla jste si aspoň jednu historickou knížku? Jakoukoliv, nemusí to být zrovna o čarodějnicích.

Co se týče diskusních příspěvků dole, no to je skutečně humus. Jak zasvěceně zde mluví o církvi lidé, z nichž prázdnota mysli jen čiší.

0 0
možnosti
M

martiXXXX

13. 4. 2008 13:33
K interrupcím

yslím, že kritické hlasy na této stránce jsou hlavně od těch, co samo podstoupili interrupci nebo od partnerů žen, co podstoupili interrupci. Proto jsou tak emocionální..asi je hryže svědomí, chtějí si nechat potvrdit svoji "pravdu", zahlušit jiné názory a svoje pochybnosti. Pokud by ybli nad věcí tak je to přece nezajímá; zákony u nás jsou pro interrupce a a je velmi malá naděje, že se to změní. To by musela být většina zastupitelů pro a ty zastupují většinu obyvatel na základě voleb. A vyvolávání pocitů viny??? To znamená, že máte pochyby???????

0 0
možnosti
(

(@)

13. 4. 2008 20:13
Re: K interrupcím

8-o tebe mít doma, to musí být horror ;-D

0 0
možnosti
(

(@)

13. 4. 2008 11:06
To: wendolene x potoole

Ty vaše dohady, co čtu níže jsou o ničem, neb zřejmě asi ani jeden z vás nevíte, že interrupci si každý platí ze svého, pokud není klinicky diagnostikována jako nutný zákrok. Ale pohádali jste se kouzelně ;-D;-)

0 0
možnosti
PO

POToole

13. 4. 2008 11:10
Re: To: wendolene x potoole

Tak to je trapas, ja ziji v zahranici. Ale kdo plati komplikace po potratu atd.?

0 0
možnosti
W

Wendolene

13. 4. 2008 9:06
Jeste ke studiim a statistikam pani Tool

Jestli jste cetla, je to possible link mezi interrupci a rakovinou prsu. Slovo possible vam nic nerika. Navic se jedna o studii v US, kde je vysoky pocet tehotnych nactiletych. Do CR se tato studie moc nehodi, jine podminky. A je zajimave, ze jako link je u teto studie cirkev. Takze pani analyticko, je to jen a jen possible link.

0 0
možnosti
PO

POToole

13. 4. 2008 10:42
Re: Jeste ke studiim a statistikam pani Tool

Je mi Vas lito.:-(

0 0
možnosti
W

Wendolene

13. 4. 2008 9:00
Ten zakon stejne nic neresi

Matka ditete ma informovat otce o tom, ze je tehotna. TO vetsina zen stejne dela. Otec ditete se muze k tomu vyjadrit, ale neni to jeho rozhodnuti. Je to jen a jen rozhodnuti zeny. A je to jeji zivot, ona s tim rozhodnutim bude zit do konce zivota. Nechte interrupce legalni, do 12.tydne je zdrava hranice. Nechte zeny, at se rozhoduji samy. Bez cirkve ci statu.

0 0
možnosti
(

(@)

13. 4. 2008 10:13
Re: Ten zakon stejne nic neresi

Souhlas, že církve a stát do toho rozhodnutí nemají co strkat nos...Ale nesouhlasím, že je to JEN rozhodnutí ženy, neb to NENÍ JEN ONA, která s tím rozhodnutím bude žít. Proč z toho vynecháváte otce?

0 0
možnosti
(

(@)

12. 4. 2008 22:15
Vážená autorko,

pokud podle vás počaté dítě je jen výhradně intimní záležitostí ženy a jejích práv, jak naznačujete, pak pěkně děkuji a doufám, že tímto chcete říci, že i tzv. výživné na toto dítě je výhradně intimní záležitostí ženy...:-P ;-D

0 0
možnosti
PO

POToole

12. 4. 2008 21:33
Na osvetu a pomoc

je evidentne u nekterych jedincu prilis pozde, navic by bylo opravdu krajne nerozmne tyto lidit chtit navic mnozit....

Zajimalo by me ale jakym pravem pozaduji zastanci "volne erotiky a podobnych prav" bezplatnou lekarskou pomoc v pripade pohlavnich nemoci, potratu atd. - tedy dotovanou danovymi poplatniky?

0 0
možnosti
S

Semper2

12. 4. 2008 21:43
Re: Na osvetu a pomoc

:-)R^:-)R^:-)R^

0 0
možnosti
W

Wendolene

12. 4. 2008 20:24
Dekuji, ze se naslo par normalnich lidi

kteri si take mysli, ze cirkev nema zadne pravo mluvit do zenskych prav, natoz nabizet "osvetu a pomoc" tj. abstinenci a jejich pomoc spociva v tom, premluvit dotycnou , aby to nedelala. Jak zde jiz poznamenal pan/i vklidecku, kdyz zena neciti lasku, tak ji nemuze opetovat a dite si nenecha. Je to jednoduche. Cirkev by nemela vubec do niceho mluvit , at se staraji o sve vlastni ovecky a stradaji ten jejich majetek!

0 0
možnosti
S

Semper2

12. 4. 2008 20:38
Re: halo radio hlásí:

Wendolene/Rokytko/halo radio Tak vidím, že jste na ÚV KSČM doschůzovali a tak přicházíte opět s hlavou nabitou novými poznatky , jak potřít nás klerofašistické imperialisty.

Jenže je to pořád stejna bolševická, antiklerikální a ateistická veteš přelomu 19. a 20. stol. RvRvX

0 0
možnosti
P

parnassius

12. 4. 2008 18:00
Pracoval jsem několik let v Africe a musím

konstatovat, že jsem lehce rozpolcen z aktivit, které tam předvádí katolická církev.

Na jedné straně stojí snaha jednotlivých misií pomoci při vzdělávání, lékařské peči a získávání prostředků pro hladovějící a na druhé straně se táhne jako červená nit dogmatické setrvávání na odmítání antikoncepce. Zejména použití prezervativu je na tomto kontinentě, kde celou populaci kosí AIDS, základním prostředkem pro přežití a mnoho dětí už se nakažených rodí.

Obdobně pak pro mě zůstávají dvousečné i současné snahy české politické strany hlásící se ke křesťanství, až se někdy bojím toho, že kdybych se neudržel a vlepil jim políček, že by mohli nastavit druhou mnohem horší tvář.

0 0
možnosti
J

jarod7

13. 4. 2008 12:16
Re: Pracoval jsem několik let v Africe a musím

Ano, mnmoho věřících cirkví různých denominací pracuje v misiích, kde se snaží zmírnit bídu hmotnou nebo duševni. Řici ale někomu otevřeně, používej kondom, znamená jako říci zapři Boha a jeho desatero a to od těchto lidí nemůžete očekávat. Bůh a jeho desatero jsou nadčasové a jeden lidský život je jen kapkou v moři vzhledem k věčnosti na kterou se svým životem připravujeme

0 0
možnosti
J

jarod7

12. 4. 2008 17:39
Šance pro život

Pro lékaře a zákonodárce ateisty, pro které je funkce těla hmoty, pouze souhrou chemických pochodů a funkce mozku souhrou pohybu neuronů zjednodušeně řečeno, je lehké zabít nenarozený život. Pro věřící, kteří počítají s existencí duše nezávislé na tělu je to rozhodnutí zabít nenarozený život nepřijatelné. A právě v oblasti duše se matka, která se rozhodne pro potrat, ať už je věřící nebo nevěřící, dostává obrovské zranění, které si nese po celý život, a které může být zdrojem dalších nemocí duševních i tělesných předávajících se genovým otiskem i do dalších generací. Udělal někdo statistiku jak se psychycky cítí ženy, které postoupily potrat a které byly nuceny vyhledat psychiatrickou pomoc? I to je jeden aspekt proč je dobré ve většině případů pokud je to jen trochu možné dát nenarozenému životu šanci. V

0 0
možnosti
J

j:d

12. 4. 2008 18:02
Re: Šance pro život

Mnoho žen již naletělo, že potrat nic není, ale dodnes se nemohou zbavit pocitu viny, že zabily své vlastní dítě. Kromě toho si tyto ženy ublížily na svém vlastním zdraví (z nevědomosti).

Jak by rády vrátily zpět ono „přerušené těhotenství“, což není možné – těhotenství není přerušené (jak tvrdí současný zákon), ale je trvale ukončeno!!! - a tedy počatý člověk je zabit!!!

 

Proto je potřeba formulaci zákona alespoň realisticky zpřesnit dle současných poznatků lékařské vědy tak, aby v něm nebylo mlhavých, zastaralých a všech oklamávajících definic.

Vražda nikdy nepůjde trvale ukrýt do žádných vznešených slov o svobodě, o „vlastních“ právech, o soucitu nebo snad o „svobodné promiskuitě“, atd….

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik