Diskuse

Muži bděte!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karel

20. 11. 2007 23:46
Ullmanová je vymyšlená?

Působí to na mě dojmem, že takováhle Ullmanová vůbec nemůže existovat.

Nejspíš si ji vymysleli sexističtí muži jakožto naprosto lživou parodii na feministky. Ostatně tak hloupé výroky, jaké v článku pronáší madam Ullmanová, mohli vymyslet jen muži, žena by se k ničemu takovému nesnížila.

0 0
možnosti

Dvě strany mince

8. 11. 2007 22:07
Já to nějak nechápu

V zemi je 51 procent žen.

Všechny ženy mají stejné volební právo a stejně silný hlas jako muži.

Na kandidátkách všech stran bylo stejně mužů jako žen.

Jak to, sakra, že ženy voličky hlasují pro muže kandidáty, zatímco muži voliči hlasují pro muže kandidáty? Co ženám ty ženy kandidátky provedly, že nejsou ochotné je zakroužkovat? Že by tady víc než o co jiného šlo o meziženskou závist, kterou si sice neumí přiznat, ale o to důsledněji ji uplatňují?

0 0
možnosti

buxus

9. 11. 2007 7:39
Re: Já to nějak nechápu

Jen dodám - politická strana paní Ulmannové, ostatní hnutí a aktivistky za rovná práva přitom měly před volbami dostatek prostoru v médiíchm aby ženy vybídly ke zmiňovanému zakroužkování. Na podporu hnutí za práva žen se vyslovily známé osobnosti (např. režisérka Chytilová v ČT). Navíc - strana paní Ulmannové kandidovala samostatně s čistě ženskou kandidátkou.

Dopadlo to, jak říkáte - ženy-voličky zjevně kandidátky nekroužkovaly a samotná strana paní Ulmannové dostala 0,2% hlasů. Proto příspěvek paní Ulmannové hodnotím jako projev neúspěšné politické osobnosti, která pro své cíle nedokázala získat ani ty, za jejichž práva bojuje. To je asi dost výmluvné.

0 0
možnosti
L

lladyss

8. 11. 2007 21:55
Pánové,

že se Vám chce vůbec reagovat na články této zakyslé ženštiny. Škoda času. K tématu. Stehlíková by měla odstoupit, ne proto, že si to přeje svaz mužů, ale proto, že dosud nic neudělala a když něco vymyslela tak to byla taková blbost, že se tomu smály i ženy. Nebo spíš kroutily hlavou. Ony jsou ženy vůbec utlačovány, takže mohou sedět od tří do půl desátý na blogu a bojovat za svá práva, jako jedna ze zdejších dam.

0 0
možnosti

Kachnicka21

8. 11. 2007 21:18
domácí násilí

Od ledna existuje v českém právním řádu nový institut vykázání. V lednu 2007 bylo vykázáno 89 osob, z toho jediná žena (ubližovala své babičce). V 46% se jednalo o manžele, ve 30% o druha a družku.

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

8. 11. 2007 18:29
Co takhle

než se pozastavovat nad hnutím choré mysli autorčiny, blog této gendefašistky ignorovat. Po týdnu bez návštěvy, bez reakce se opět vrátí ke svým oblíbeným příspěvkům do Haló Novin.

Uvidíte:-)(Y)

0 0
možnosti
ZO

zo

8. 11. 2007 17:31
jen tak2

Zbožňuji tyhlety hodně emancipované řeči.A mohu vám madam napsat že kdyby to šlo tak bych je i klidně odrodil.Své dvě dcery mám hodně rád a ony se mi odvděčují naprosto skvělými studijními výsledky i slušným chováním..Nekouří, nepijí, nedrogují, souloží s mírou, netahají se po hospodách a mají rády folklor a vážnou hudbu.K obému jsme je s manželkou rukou splečnou a nedílnou vedli.Takže pište příště jen o sobě a o svých problémech.Ale tohle zevšeobecňování je hodně zavádějící.A cítím se vaším  hodnocením mé osoby dost pobouřen.Nevím jak byste obstála s takovýmhle paušalizujícím tvrzením před mou ženou i dcerami.Jsem klidný člověk ale tyhle podle mého názoru hloupé řeči mě dovedou rozhněvat.Takže se s obraťte na psychologa máte li problémy.Nebo vám doporučím kolegu.Jsem povoláním lékař.Ale měla byste každopádně zkusit začít s léčbou z nenávisti vůči mužům.Jsou li zde gramatické chyby prosím o omluvu.

0 0
možnosti

QeeBee

8. 11. 2007 18:04
Re: jen tak2

<<souloží s mírou>>

To je dobrej for, co je to soulozit bez miry?

Takovyho fotrika bych teda chtel ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

pem

8. 11. 2007 17:28
bojovnice

kdyby se takhle k sobě chovali ženy a muži za husitů,tak nás ostatní národy vymazali z mapy.Co potřebujeme za katastrofu abychom drželi pohromadě.Rv

0 0
možnosti

L

8. 11. 2007 17:23
Když rovnost, tak všem

Dříve bych se článkem souhlasila, ale teď mi to příjde jako házení všech mužů do jednoho pytle. Už pár let jsem vdaná za chlapa, který se umí o rodinu postarat včetně uklízení a vaření, což jej sice moc nebaví a péče o děti, kterou miluje (ty děti pochopitelně taky :-) Teď je spíše výjimkou, ale věřím, že tak vychováme i naše děti a ty své děti, a protože těch výjimek přibývá, tak věřím v lepší budoucnost. Ať si klidně mají zástupce. který bude dohlížet na rovnost i pro muže. Páni poslanci  a senátoři na něco, tak vysoce intelektuálního jako je rovnost šancí všem stejně nemají čas ani dispozice.

0 0
možnosti
K

Kachnicka21

8. 11. 2007 20:27
Re: Když rovnost, tak všem

R^

0 0
možnosti
ZO

zo

8. 11. 2007 17:21
jen tak

Ctěná madame.Nevím tedy o kom píšete.Kfybyste alespoň v % vyjádřila počet otců či mužů kteří se takto chovají.Ale k věci.Pro dcery jsem chodil do školky celkem pravidelně a rád.Učil jsem se s nimi a velice rád.Chodil jsem na jejich houslová vystoupení až do téměř jejich 22 let a velice rád.Třídní schůzky jsem navštěvoval obzvlášt rád neboť se učily a učí téměř se samými jedničkami.Plínky po  nich jsem klidně vypral v pračce, pověsil i poskládal.Akorát to vaření mi nejde takže to je na manželce.A tak bych mohl pokračovat.A jen tak mezi řečí, vždy jsme trávili celé víkendy s dětmi.Ale ne nazahradě ale na horách, kolech či lyžích .A takových rodin nás je ještě asi 6.A jinak třeba švagrová umí uvařit tak akorát horkou vodu a v jejich rodině zásadně vaří manžel.Takže opravdu netuším o kom to hovoříte.Zjevně vás manžel tloukl, chodil domů opilý a o děti se nezajímal.Ale to je vaše věc.

0 0
možnosti
K

Kachnicka21

8. 11. 2007 20:36
Re: jen tak

Dovolte mi nevhodný dotaz, ale kdyby ty Vaše děti propadaly, staral byste se stejně? Mimochodem, neznám Vás, Vy neznáte mě, ale stoprocentně něco obdobného by řekl náš otec o tom, jak se staral o nás. A pravda by to nebyla ani z poloviny... Ale to jsem tu nechtěla rozebírat.

Autorka nehovoří o Vás, ani o jiných zasloužilých manželích, kteří se zde ozývají, ale o spoustě případů, které prokazatelně jsou, byly a zřejmě i budou. Stejně jako bude vždycky i někdo, koho se to týkat nebude.

0 0
možnosti
VH

semik65

8. 11. 2007 17:02
Cítíte se v pořádku?

Není toto už nejaká paranoia? Čtu a nevěřím svým očím :-©:-©:-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik