Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

ikaika

16. 11. 2008 8:18
ahoj zlato

Trvalo to dlouho, ale zase jsi zpátky. Jak se vede tvojí Straně rovných příležitostí - hnutí za vyhubení mužů? Dostali jste nějaký nový příspěvek od eráru? Zaúčtovali jste ho správně? Jen pro tvoji informaci, dobrý golfista vydělává- špatný prodělává, ale oba dělají co je baví. Nevím co vy feministky máte proti sportu- takové zápasy holek v blátě jsou prostě jedinečné, na ženský box je radost pohledět a akvabely na olympiádě byly fantastické;-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 11. 2008 16:32
Kdo je cizinec

Jak můj věk napovídá, prostředí (pražských) nemocnic - bohužel - znám. Je pravda, že jsem tam moc česky neslyšel - od pomocného personálu (sanitářky, "jídlonosičky" apod.). Je stejná pravda, že jsem byl s přístupem prakticky všeho (zdůrazňuji všeho - výjimky vždy existují) personálu spokojen. Někdy jsem mu arci nerozumněl - jsem trochu nahluchlý (jak rovněž odpovídá mému věku).

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 11. 2008 16:28
Vypadáte inteligentě.

Jak to že nachápete že

1. Pokud jde lékař do zahraničí, má plat mnohonásobně vyšší, než zde. Žádné zvýšení (ani o Koubkem požadovaných 30 %) tedy nepomůže. A na násobky prostě tento stát (s polovičním HDP proti Německu) nemá. Takže prostě nejschopnější lékaři budou odcházet (ostatně z evropských států obdobně odchází do USA, proto je zájem o naše lékaře). Opravdu s tím ještě 20 či 30 let moc nenaděláme.

2. Dnes je prostě lékař za svou práci odměňován ze dvou zdrojů. Co je na tom divného? 

3. Lékař nežebrá. Vybírá zákonem stanovenou část svého honoráře. Máte dojem, že notář žebrá, když vybere (pravda, ne do kasičky, ale do trezoru) státem stanovený honorář? O advokátu nemluvě. Co soudní znalec? Atd.

0 0
možnosti
NB

j@ck

16. 11. 2008 8:40
Re: Vypadáte inteligentě.

Stara karo, tady nejde o nasobky, nejsme vsichni chamtivi. Muzu mluvit jen za sebe co mne prinutilo k odchodu. Byla to spis kombinace ruznych faktoru, z nich jen jednim byl plat, ale druhym snad jeste vyznamejsim byly sluzby a prescasy. Normalni pracovni doba je 40 hodin tydne, ja jsem musel pracovat 70 hodin tydne, pricemz mnohdy 33 hodin non-stop. 2 roky po skole jsem za to bral ca 100Kc na hodinu hrubeho brutto, coz ma kdejaky student na brigade. Nebavilo mne se divat, jak vsichni byvali spoluzaci kteri nesli na medicinu, na gymplu byli podstatne hloupejsi nez ja, berou dvojnasobek. Takze jsem se rozhodl s tim neco udelat. Uvazoval jsem kam, na konec jsem se rozhodl pro nemecko s tim, ze definitivne bych chtel do vidne (pochazim z jizni moravy).

PS: ver mi ze kdybych mel alespon tolik jako ti mi zminovani byvali spoluzaci ekonomove, tak bych radeji zustal

0 0
možnosti
S

svi,utec

15. 11. 2008 7:37
Nevěřím svým očím

Nesmysly o tom, jak na úkor společnosti někdo zadarmo vystudoval a pak šel pracovat jinam, mě v roce 1008 fakt překvapují.

Tak jednak, nemůžete odněkud přijet a jen tak na základě toho, že odtamtud máte diplom, začít v Česku dělat doktora. Takže vaše dovozování pochybné odbornosti personálu je mylné.

Za druhé, kdyby ta paní nevykládala o tom, že je vše způsobeno komunikační bariérou, bylo by to způsobeno nekompetencí českého doktora - tohle jsou prostě typy, které nikdy nikdo nevyšetří/neošetří správně.

Za třetí, tím, že někdo vystuduje českou vysokou školu, se nestává vaším nevolníkem. Může odjet kam chce, díky bohu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 11. 2008 16:28
Re: Nevěřím svým očím

R^R^R^

0 0
možnosti
M

markr

15. 11. 2008 3:42
To je komunistická rétorika,

když operujete s tím, kolik stálo studium jednoho doktora. Kdyby někdo tuhle myšlenku dotáhl do konce, tak raději nepůjde ani na medicínu, ale po maturitě si udělá nějaký kurs a nastoupí do banky. Dívka si pak raději nechá za 60000 udělat silikonové poprsí a půjde do módy nebo šoubyznysu, kde si tuhle částku vydělá za hodinu. Myslím, že mladý člověk, který dá před těmito lákadly přednost vzdělání, by si zasloužil férovější jednání, a ostatně nejen doktor.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

14. 11. 2008 21:28
Platy fotbalistů,

hokejistů, tenistů, basketbalistů i golfistů jsou mi u (Y), pokud jim z mých daní na jejich koníčka nepřispívá stát. Vzdělání zadarmo je, byla a bude pěkná pitomost, když už, tak by zadarmo vzdělaný měl podepsat závazek pracovat min. 10 let v ČR na umístěnku, ať jde o lékaře nebo učitele. Nebo zaplatit studium a pak ať si dotyčný pracuje třeba v Hongkongu.  Jediné, co odmítám je platit vyšší zdravotní daně a nevědět ani za co. To se raděj uskrovním, budu žít zdravě a doktorům se obloukem vyhnu. Konečně, lidi se budou cítit čím dál mizerněji ať už se budou mít hmotně jakkoli. Před 100 lety se dost dnes banálních neduhů nedalo vyléčit vůbec. To lidi nedělali nic jiného než lkali nad svým tragickým údělem?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 11. 2008 16:33
Re: Platy fotbalistů,

No dobře. Jen ta představa, jak se doktorům ve vyšším věku obloukem vyhýbáte je pouhá mladická nerozvážnost.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

14. 11. 2008 21:25
Pro VŠ tady není místo

Proč bych dělal stejnou práci za 1/5 až 1/10 peněz tady v ČR (socialistické čím dál více), když mohu pracovat po celém světě ve stejných nebo lepších podmínkách ? Proč bych měl platit ze své práce sumárně 60-80% daní, když jinde mohu platit 20% ? Proč mám poslouchat v ČT (televizi) plky levičáckých hlupáků, co si rozdělují státní peníze a všem ostatním se ještě vysmívají, jací jsou chudáci ? Proč se mám dívat na Paroubka, který se ptá : Kdo z vás to má ?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 11. 2008 16:35
Re: Pro VŠ tady není místo

Jen dotaz: v které větší zemi je celkové zdanění (které zřejmě v příspěvku uvádíte) jen 20 %?

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

14. 11. 2008 21:25
WTF...??

"Na druhou stranu žádná profese by neměla být pro kohokoliv - fotbalisty, hokejisty či golfisty nevyjímaje - zlatým dolem",,,? A PROCPAK ne?

-

Pokud si najmu bandu negramotnejch kopacu, sikovnou defku, klauna nebo komornika, je prece na mne, kolik mu nabidnu, ne? Nebo by to mel jako nemoralni aristokratickej uplatek rozdat potrebnym? Stupidnimu hejnu splasenych slipek treba...?

0 0
možnosti
JS

ikaika

16. 11. 2008 8:09
Re: WTF...??

;-DR^ otázkou zůstává proč ty vyřazené nosnice, dostávají prachy od státu

0 0
možnosti
D

Dennys

14. 11. 2008 20:09
Hezky napsano, ale

rovnez nechapu, cemu se divite. Ani mne uz nebavilo byt na tridnich svazech pro smich, kdyz jsem v 90-tych letech svym spoluzakum , kteri vystudovali treba prava ci ekonomii, i doktorum od koni, sdelil, kolik, ze to ve fakultni nemocnici vydelavam. Zatimco pravnikum ci zubarum (take studovali "zadara") zavedla ODS trzni podminky jiz od zacatku, o platech soudcu ci stat zastupcu a uredniku se nam v nemocnicich mohlo jen zdat, ve zdravotnictvi byl zakonzervovan stary socialisticky model. Jeste to jelo (a jede) setrvacnosti, ale personalne to jiz zacina chatrat. U sester je situace jeste horsi. 

0 0
možnosti
D

Dennys

14. 11. 2008 20:16
Re: Hezky napsano, ale 2.

Nevim, co to bylo v Praze za personal, ale ze slibovanych lekaru z Rumunska ci Bulharska nedorazil jeste zadny a Slovaci nas Bananistan opousteji.

Za Rozvadovem je diky starnouci nemecke populaci a zvysene poptavce volnych mist habadej a lze si vybirat. Zdravotnictvi v Cesku  jsem svou praci dotoval (a splacel tim sve studium) 10 let. Ted jsem jiz 5 let za Rozvadovem a jsem rad, ze jsem sve rodine zajistil standard, za ktery se jiz na tridnich srazech nemusim stydet. Nekiolikanasobny plat za pul prace nez v ceske FN - nestezuju si. Teprve az to v Cesku klekne jeste vice, zacnou se delat opravdove reformy - ale na to si v Bavorsku jeste chvili pockam.[>-]Rv 

0 0
možnosti
P9

pavel 99

14. 11. 2008 17:55
Jinak nechápu, čemu se divíte.

Odevšad slyšíme pokřik, jak je "zisk" ve zdravotnictví amorální, tak ti co chtějí zisk, holt odcházejí jinam. A nám tady zůstávají ti, co pracují za stravu, byt a něco málo k tomu. :-)To je přesně to, co (většinově) chceme, ne?

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik