Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ikaika

12. 11. 2007 16:33
tak tak

kdyby nebylo lidské závisti stačila by jedna roba pro celou dědinu;-D

0 0
možnosti

Arnie Rimmer

11. 11. 2007 22:22
milá zlatá

doba se změnila, dneska ženatý chlap nemá na nějaké bokovky čas protože živí rodinu...naopak nudící se zajištěné ženušky, jejichž muži dělají od rána do večera, si hledají šamstry - nejlépe na internetu, tam to ani nedá moc práce Rv

0 0
možnosti

Jarka

11. 11. 2007 16:53
opravdu?

mela jsem za to, ze zarli ten jehoz sebevedomi neni dostatecne a nemaji se radi, a nahradou je pak partner povazovany za majetek, kontrolovany, je mu urcovano jak se ma chovat. nemyslim ze to ma co delat s tim zdali jsem muz ci zena

0 0
možnosti

petrstursa

11. 11. 2007 8:25
Ano, presne tak

A proto taky bezdetne zeny vubec nezarli.

Odstavce to ma, ale cist to stejne nejde.

0 0
možnosti
L

lladyss

11. 11. 2007 0:44
ULMANNOVÁ

nezklamala. Zase kokoťárna.:-©

0 0
možnosti

beran

10. 11. 2007 9:58
Protěžovaní psychologové

Ve svém článku mimo jiné paní Ulmannová píšete:

Všichni si jistě pamatujeme, jak někteří popularizovaní a protěžovaní

psychologové a sexuologové přímo tristně ovlivnili hned několik

generací lidí a jejich vztahů.

  Mohla byste mi, prosím, vysvětlit význam tohoto slova? Znamená to snad, že jsou činěni těžšími? Nebo jste tím myslela slovo "protežovat", jako českou odvozeninu ad francouzského "protégé", tedy chránit, podporovat?

0 0
možnosti

Viki

11. 11. 2007 8:34
Re: Protěžovaní psychologové

Ja si na jednoho takoveho psychologa pamatuji. V jedne sve knize napsal neco v tomto smyslu: Zeny neponizujte sveho partnera tim, ze ho budete zadat o pomoc pri domacich pracich. Nechte ho at je kreativni, at treba naplanuje program na vikend.

Anebo co jsou nejhorsi partnerske vlastnosti. U zen hystericka a lina a u muzu alkoholismus a zarlivost.

Cetla jsem to cca pred 15 lety,  ale myslenky jsou to opravdu "nezapomenutelne". Na techto perlach vyrustali cele generace. Neni divu, ze najit normalniho ceskeho muze, ktery nema pocit ze jsem se narodila jako jeho sluzka, je tak tezke.

0 0
možnosti
AH

nyny.

9. 11. 2007 17:21
pokrač.

Proto rozumím a fandím tomu, aby jako normální bylo stejné platy všem bez ohledu na pohlaví, záruka bezpečí (tvrdý postih pro násilníky), sociální záchytná síť pro matky s dítětem bez alimentů (jakákoli forma od trvdých zákroků proti otcům, přes bezplatné školky a družiny, záchytné ubytování apod.).To nechci řešit, na jsou jistě hlavy pomazanější, ale vy vnášíte nenávist.Jakoby všichni muži byli zvířata a původci všecho neštěstí. Mám z Vás pocit, že vize Vašeho světa je společnost žen a dětí a muži od 15 let za ostnatým drátem vypouštění jen na práci a za dobré chování možná na návštěvu k...rodině ? Omluva všem diskutujícím, stačilo by souhlasit s tím neměli bychom si pomáhat, ale mi to nedalo, protože vše, co konfrontuje a posunuje k rozdělení lidí a nenávisti mne popouzí.Líbí se mi termíny jako grosstapo, volvolánek apod. trefně vyjadřují podstatu. napadá nějakého kreativce slovo pro fašismus-. ulamnovský feminismus ?Tak na mne Váš článek zapůsobil.

0 0
možnosti
JH

jirka

9. 11. 2007 17:32
Re: pokrač.

"Stejné platy všem bez ohledu na pohlaví?" - mám si pod tím představit, že pokud prezident má vyšší plat než třeba uklízečka, je to diskriminace podle pohlaví? Stejně tak obvodní lékařka x chirurg, učtelka na ZŠ x docent (peofesor, asistent...) na VŠ a podobně.

0 0
možnosti
AH

nyny.

9. 11. 2007 17:12
šmankote

Vážená paní Ulmanová,Vy jste mi prostě vzala dech.Že v rámci nějakého svého boje (o kterém jsem čím dál více přesvědčená, že musí mít původ v nějaké temné osobní zkušenosti) používáte radikální zkratku při zhuštění problematiky patologických jevů ve vztazích s jejich dopady na ženy a rodiny, to ybch nějak pochopila. Nicméně tento článek mne přesvědčil, že lidé jako vy, jsou opravdovou škodnou právě v oblasti, ve které by rádi pomáhali.Nějak pořád zapomínáte, že není samoúčelná role muže a ženy, že role, o kterých mluvíme jsou vlastně doplňkové pro fungování páru.V první řadě je vztah, láska a z ní pramenící touha (nebo naopak neochota) mít dítě.To, že si lidi partnery špatně vyberou je lidské, lidé jsou omylní a také se časem mění.Společnost by měla mít dostatek pochopení pro ty, kteří vlivem svého více či méně fatálního omylu , jsou v kritické situaci a podat pomocnou ruku těm nejslabším článkům společnosti jako jsou děti, ženy, matky s dětmi a invalidé. pokrač.

0 0
možnosti

MirekE

9. 11. 2007 16:45
...

já snad začnu svoje povídky myslet vážně, aby tu byla nějaká protiváha... Netušil jsem, že i iDNES má své ULTRAS :)

0 0
možnosti

ALLDAER

9. 11. 2007 14:37
Doporučení pro autorku

Na to stačí Diazepam, skotské střiky a elektrošoky :-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik