Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

19. 12. 2007 14:29
Kvalita vaší úvahy

má zhruba stejnou úroveň, jakou má stylistika věty: "

Vyspělost společnosti by předpokládala, že by se lidé měli mít stále lépe, .......". Od spisovatelky a publicistky!!

0 0
možnosti

Sonia

18. 12. 2007 17:09
Ta vysoka produktivita v Cechach

me rozesmala. Az mi ukapla slza dojetim, jak ty ceske zenske v kancelarich pilne pracuji. Vetsinu sve pracovni doby prokecaji na zenskych serverech. Kdyz konci pracovni doba, konci i jejich zvaneni na internetu. Jak za socialismu.

Otazkou je, jestli je vyhrou mit vice volneho casu. Fyzicky a dusevne fit do vysokeho veku zustavaji prave ti, kteri pracuji i v duchodovem veku. Naopak ti, kteri v duchodu jen chodi na prochazky a lusti krizovky, tak chatraji velmi rychle.  A cim vice volneho casu, tim vice casu na myslenky o blbostech, ktere vas dostanou k psychiatrovi. Jsem presvedcena, ze pro lidskou psychiku je spatne mit hodne volna.

0 0
možnosti

Wolf

18. 12. 2007 14:46
Ach jo, to jsou zase bláboly... (3)

No s tou husou to není moc přesné. Krmená husa tloustne, takže se pak může jednoho dne octnout na pekáči a přinese užitek. Stát by se dal spíš přirovnat k hnízdu věčně hladových ptáčat, která nerostou a neustále jich přibývá.

"Celý život SI přispívali" je ta nejhorší demagogie. Pravda je pouze to, že "celý život přispívali". Bez toho "si". Ano,  "fond" mezilidské solidarity má celé roky na účtu nula nula nic. Také proto, že to žádný fond není. Takže obviňovat penzistu z toho, že nemá děti a nevytvořil si žádné úspory není vůbec trapné, ale nanejvýš na místě.

Podle mě by do kriminálu měli jít spíš ti, kteří navzdory tvrdým číslům stále nesmyslně trvají na provozování "letadla" zvaného průběžný důchodový systém v nezměněné podobě. Asi si chtějí ten pád vyzkoušet na vlastní kůži nebo co...

Jojo, Apokalypsa na závěr tomu dodala ten správný patos. A vůbec, mám dovolenou, tak jdu ven otrávit nějakou tu řeku a zabít pár nevinných zviřátek, ať to zbytečně nezdržujeme :-D

0 0
možnosti

Wolf

18. 12. 2007 14:32
Ach jo, to jsou zase bláboly... (2)

O tom, jak jsou zaměstnanci konkrétně v ČR "stresováni" požadavky na vyšší produktivitu, bych mohl vyprávět :-) Nedávno dělal například pražský DP audit využití pracovního času u svých "kancelářských krys". Téměř 42 000 člověkohodin strávených hraním her myslím hovoří za vše. Detaily viz http://duran.blog.idnes.cz/c/19029/Jak-pracuji-inkousti.html.

Že nás roboti neosvobodili od práce? Tak schválně - kolik z vás pracuje řekněme v zemědělství, v dobývání nerostných surovin nebo jako dělník u  pásu? A kolik by to bylo před 50, před 100 lety? Není snad tohle příležitost pro každého, jak se v životě věnovat tomu, co ho baví? Paní Ulmannová tohle ignoruje a nejspíš čeká na nějakou utopii a lá Aštar Šeran, kdy budeme pracovat 2 hodiny denně. No fajn, nakonec i takhle se dá dnes žít. Akorát pak holt asi nebude na plasmu, bluray a podobné zbytečnosti.

Lidé samozřejmě odcházejí do důchodu stále dříve, přesněji užívají si důchodu stále více let. Chcete odcházet ještě dříve? Můžete - spořte si!

0 0
možnosti

Wolf

18. 12. 2007 14:15
Ach jo, to jsou zase bláboly...

Lidé se mají nejlépe, co se kdy vůbec měli, tvrdá data mluví neúprosně. Příklad: žena narozená v roce 1920 - naděje na dožití 49,6 roku. Jednoletá holčička ve stejném roce má již naději na dožití 56,8 roku - ano, ten rozdíl je dětská úmrtnost. Pro srovnání v roce 2005: 79,1 pri narození a 78,3 v jednom roce. To je nějakých 25 - 30 let života navíc oproti situaci před pouhými 80 lety. Normální člověk si libuje, paní Ulmannová je z toho zřejmě frustrovaná.

Pak tu máme obligátní Afriku. Nehledě na to, že i tam se mají lidé nejlépe, co se kdy měli a nehledě na perverzní snahu neustále v obyvatelích Evropy vyvolávat dojem, že jsou za hlad a vraždění v Africe zodpovědní - co má být řešení? Snad ne vozit jim tam naše potravinové přebytky, proboha?!

Posilovna se dá pořídit i pod 500 Kč měsíčně, takže kdo má na cigarety, má na 3 posilovny. A na cigarety má zdá se úplně každý, soudě například podle nezaměstnaných.

0 0
možnosti

ab

18. 12. 2007 12:54
v podstatě souhlasím

jen to spojení bohatí v posilovnách a chudí dřou?Ještě jste měla napsat,že ti bohatí jsou tam z krve dělníků a jsme v 50tých letech.Vyražte na delší tůru,nebo si zaběhejte a nevymlouvejte se na smog.Můžete cvičit doma,nemusíte do posilovny.Zkuste sed-leh.ale přijednom,ne jeden den sed a druhý den lehR^

0 0
možnosti

čtenářka

18. 12. 2007 10:48
Madam, Vy jste pěkně naducaná

Od toho jsou asi Vaše deprese a stresy. Jó nadváha, to je pěkný prevít.

0 0
možnosti

Zdena

18. 12. 2007 13:31
Re: Madam, Vy jste pěkně naducaná

Za to paní Ulmannová nemůže. Nemá čas na sport, musí mlátit deset i více hodin do počítače. Ne aby se uživila, na to má lidi, ale aby se zviditelnila a získala do té své partaje další důvěřivé živitelky.

0 0
možnosti
AH

nyny.

18. 12. 2007 10:46
z takového účtu

by pak ČNB mohla dávat jeho vlastníku výdaje třeba na základě dokumentu od příslušného dokladatele - na lékařskou péči či nemocenskou od lékaře, na dávky od sociálky apod.

0 0
možnosti
AH

nyny.

18. 12. 2007 10:44
no v zásadě až na ten socialistický balast

máte pravdu.Já jsem přesvědčená, že systém je nastaven pro tunelování záměrně. Logika věci říká, že peníze na důchodové pojištění by měly být ve fondu, který je uzavřený a nelze z něj čerpat na nic jiného nežli na důchody. Kdysi tomu tak bylo a na fondu byl přebytek. To je jedna možnost, druhá je pak mít individuální účty, které by zpravovala ČNB a k tomu také odpovídajícím způsobem upravit její statut. Tam by byla alespoň záruka, že je nikdo nevytuneluje.Steně by bylo možno postupovat se zdravotním a sociálním zabezpečením. Procento na solidaritu by mohlo být na jednom centránílm účtu apod.Jenže to by stát musel mít zájem na tom, aby se peníze použily na to, nač se použít mají a ne zájem na tom,aby je kdokoli z vrchnosti mohl tunelovat pod rádoby politickými důvody.

0 0
možnosti

vanilka81

18. 12. 2007 10:25
priority

paní má ve spoustě věcech pravdu, ale ve spoustě také ne.

já pocházím z mnohočetné rodiny a peněz rodiče nikdy neměli nazbyt, spíš naopak. vedli mne k tomu, že není potřeba mít značkové oblečení, video, dvd, mobil ani horské kolo, aby byl člověk šťastný a měl přátele.

když jsem však chodila s jedním klukem, který byl z rodiny, která na tom finančně taky nebyla nejlépe překvapilo mě, že oni žili tak, že se chtěli vyrovnat těm "bohatým" a vše museli mít a tak si to kupovali na splátky.

co se týče výlmuv ohledně sportu, že dovolit si to můžou jen ti bohatí - tak také nesouhlasím - měsíční permanentka stojí od 500 kč a to v Praze - věřím, že na malých městech je to levnější.

0 0
možnosti