Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M56i50c54h60a68l 45R58y10b12a

25. 1. 2013 15:47

Nemůžu říct, že bych s vaším článkem souhlasil, ale je tam jedna zajímavá myšlenka.

A to původ šlechty, to jste vystihla dobře.

Z původních lumpů, co ubližovali ostatním, se v průběhu staletí stali "lepší lidé", a vymysleli noblesse oblige.

Ale o čem se vlastně bavíme, tenhle nesmysl zrušila už první republika.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, měl-li by jít někdo na transfúzi, ale vy by jste si měla přečíst kodex blogera. Jinak škoda slov, ten obrázek je mnohomluvnější, než článek. Rv

0 0
možnosti
Foto

A proč vám vadí "modrá krev"?

Každý máme nějakého koníčka.

0 0
možnosti
Foto

Podle textu v perexu jste si vzala na svá bedra nespravedlnost půlky světa a teď si ještě přidáte šlechtu.

Milá paní, není to tak dávno, kdy se ve vesnicích mísili bratranci se setřenicemi, hospodářství s hospodářstvím, tedy ať to bylo diktováno ekonomicky nebo nedostatkem výběru. Každá vesnice měla své nešťastníky vzniklé z takových svazků, proto mj. byl i institut tzv. ohlášek, kdy v utrčitou dobu mohl kdokoliv říci, že se mu svazek nelíbí a proto se rodiny radily o svazku mezi sebou a s farářem jako autoritou, který vedl matriku obyvatelstva.

Trochu soudnosti, prosím.

0 0
možnosti
MK

Šlechtictví není od slova šlechtit, ale slovo šlechtit je od slova šlechta. Jinak slovo šlechta je z latinského slova nobilitatis. Což převzali i evropské jazyky jako angličtina (nobility) francouština (noblesse) či španělština (nobleza) , naopak slovo šlechtit se v jiných jazycích označuje jako cultivate (angličtina) , selekte, cultivar apod. Kdybyste tohle znala, tak byste nemohla napsat tento škvár, který Vám jen slouží k plivnutí si

0 3
možnosti
Foto

Pak jsem si ještě přečetl "svornost, bratrství", chybí "rovnost", to byla ta gilotina, která všechny srovnala.

0 0
možnosti
VH

Ó hrůzo!!!!

Jakpak se ta šlechta zřekne modré krve? Jak si realizaci svého volání představujete?

Stejně se vdávali a ženili oškliví kapitalisté. Čeho se mají vzdát oni?

  Ještě bych prosil:  Jak se projevuje degenarace celého britského královského rodu? Jak vypadá degenerace Alberta II., královny Beatrix, královny Margrethe II (Markéty Dánské), Karla Gustava a mnoha dalších?   Moc děkuji za to konkrétnější poučení.

0 2
možnosti
TH

To je nechutnost prvni tridy. Rv

0 3
možnosti

Ale tak nebuďte zase na Schwarzenberga tak přísná, žije v tom celý život, tak už prostě takové reflexe není schopen.

1 2
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik