Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čonka

29. 2. 2008 16:55
Vrazi

 Ratrři Mašínové jsou vrazy, to je všm jasné.

Topolánek je též jestli vyznamenal vrahy. Vrah je vždy vrahem a vždy zůstane vrahem. To vyznamenání jim tuto nálepku nesmaže!!!!![>-]

0 0
možnosti

orca1

29. 2. 2008 13:22
opravdu zajímavé

Překvapuje mne kolik lidí se zastává Mašínů. Vyplývá z toho že každej kdo zůstal v ČR byl komunistickej posluhovač a jen ti co utekli byli ti zprávní ?

Pro mne je to celé naprosto jasné. A dle mého nelze ospravedlnit vraždu lidí touhou po pseudosvobodě. Kdyby opravdu si byli jisti svým správným jednáním tak by z USA přijeli.

Když to obrátím - mám právo vyžadovat násilně vstup do země která mi bezdůvodně zakáže vstup(neudělí vízum)?

Pro mne hrdinství není se prostřílet ale umět žít v zemi která ke mě není férová a zachovat si morální kredit bez ohledu na okolí. R^

0 0
možnosti

Kolombo

28. 2. 2008 22:42
Bolševik

proměnil celou zemi v koncentrák. Mašínové měli plné právo se probít ven za použití jakýchkoli prostředků proti přisluhovačům zločinného režimu.  Komunisti nebrali ohledy na nikoho. Jó, kdyby se Mašínové nechali zabít, možná by jim dnes někdo položil i kytičku na hrob a napsal o nich do čítanky. Jejich vrahům by se dostalo parádního důchodu, beztrestnosti, promlčení a uznání "soudruhů". Myslím, že udělali mnohem líp, když se vykašlali na mínění levičáckých grázlů, pro které jsou i Kim Čong Il a Pol Pot jen řádně  zvolení vůdcové lidu a bránili svou svobodu a budoucnost bez ohledu na životy zblblých bolševických poskoků. Měli jich zabít aspoň tisíc, tak nějak jako Rambo. To by zbytek rudochů pukl vzteky.

0 0
možnosti

...

28. 2. 2008 20:00
par postrehu

a jak to meli udelat. kde si meli poridit zbrane na utek (kdy opomineme zamyslenou odbojovou cinnost), zkouseli to v muzeu (zbrane z valky) ale byli zality. nebo si myslite ze mohli jen tak rict pohranicnikum: nazdar, chteli bychom ven?

nebojovali za ostatni protoze driv nez mohli tak je ostatni udali a oni museli pryc

0 0
možnosti

DarkSicek

29. 2. 2008 9:49
Re: par postrehu

to je pravda. svazat a podriznout cloveka je jedina cesta jak to udelat. Skoda ze nespal

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

28. 2. 2008 19:24
Souhlas s autorkou

Paní Ulmannová, souhlasím s Vámi, napsala jste to bez emocí, v klidu a racionálně.

Moje argumenty podporující Váš závěr:

1) Jsou Mašíni hrdinové nebo vrazi? Má odpověď - Jsou to hrdinní vrazi!

2) Podle logiky jejich zastánců - ti údajně byli 3.odboj a bojovali proti komunismu za ostatní "zbabělé" občany. Oponuji, v té chvíli nebojovali za nikoho jiného než sami za sebe - potřebovali se prostřílet za hranici. Pozor, i to beru jako legitimní. Boj s NDR policajty beru též za legitimní.

3) Co neberu, je styl "účel světí prostředky". Jinými slovy, jak správně píše autorka, je možno boj za kolektivní svobodu nadřadit právu na život nevinnému jedinci? NE! Je to totiž totéž jako kdyby uprchlík z nacistického koncentračního tábora při svém útěku podřezal spoluvězně, aby tento jej neporozradil. Mašínové nebojovali za svobodu druhých, bojovali pouze za svobodu svou a to i vraždou. Topolánek jejich vyznamenáním popřel základní morální principy, kdy právo jedince stojí nad právem ideologie. GF

0 0
možnosti

Pepa

28. 2. 2008 16:54
souhlas

Ty magore, účetní je ohrožoval zbraní ???

- vždytˇoni to auto s výplatami přepadli ze zbraněmi, ukradli 900 tisíc a pro jistotu účetního i esenbáka zavraždili- jednoho dokonce podřízli, aby je eventuelně nemohli ti 2 usvědčit !!

0 0
možnosti

kacer

28. 2. 2008 19:46
Re: souhlas

zjistete si alespon zakladni fakta. esenbak byl zabit mnohem drive. auto prepadli se zbranemi. ridice a jeste jednu zenskou vzali a svazali u cesty. pokladnika chteli taky, ale vytahl zbran o kterou se zacali prat

0 0
možnosti

Čtyřlístek

28. 2. 2008 16:21
To se nám to dnes kecá o odvaze,

když nejsme my nebo někdo z našich blízkých v kůži  např. chudáka účetního, který k tomu přišel jako slepý k houslím, a to  jen proto, že byl v nesprávný čas na nesprávném místě. Ideologie komunistů i kapitalistů se v tomto bodě vzácně, ale o to víc  zajímavě shoduje na známém rčení, že lidí je na světě jako sraček . Takže o jednoho víc nebo míň, je úplně fuk, když to nejsem já. 

0 0
možnosti
OL

chickensalad

28. 2. 2008 16:17
A jsou to hrdinove...

i kdyz uznavam, ze trochu kontroverzni, ale pro me jsou. Nemohu si pomoci, ale z tohoto clanku citim demagogii. CHteli utect a sli za tim i pres "mrtvoly", ale v jejich situaci uz jim prece nic jineho nezbyvalo.POstavili se proti silene masinerii, aby ziskali svobodu, ktera byla bohuzel vykoupena nekolika obetmi. Mozna mohli usetrit jeden zivot, ale to se uz bohuzel vratit neda.

0 0
možnosti

Čonka

29. 2. 2008 17:00
Re: A jsou to hrdinove...

nevím co bys říkal jestli by ten podřezanej byl tvůj příbuzný.[>-][>-][>-]

0 0
možnosti

J.W.

28. 2. 2008 16:09
Petice proti Mašínovu vyznamenání:

http://www.petice.nazory.cz/petice/petice-detail.php?id=117

0 0
možnosti