Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

ma.bre

21. 11. 2007 23:00
Paní Ulmannová,

Kdysi jsem slyšela rozhovor s dívkou, která uváděla, že ji macecha týrala tím, že po ní požadovala, aby myla nádobí!!! A přesně tak vzniklo těch Vašich 38%!!! Jděte do háje a neberte ty ženský kecy tak vážně!

Mne asi můj muž taky týral, když jsem mu musela vařit škubánky, které nenávidím! Vařila jsem mu je ráda, protože jsem si to pak vybrala jinak.

0 0
možnosti

Stará kára

22. 11. 2007 0:07
Re: Paní Ulmannová,

Abych zase něco přidal: Znám případ (z Prahy 4, sídl. Pankrác), kdy otec snad poprvé v životě dceři řekl: Jestli to uděláš (co mě bylo známo, ale už jsem tu banalitu zapoměl) dostaneš pár facek. Dceři, která v životě nedostala (a ani tento fakt nepopírala). Ale - protože byla ve škole poučena - zavolala na linku důvěry. A uvedla  jméno a adresu. Rodiče byli přes půl roku vyslýcháni ve věci týrání dítěte.

Poznámku jsem ve svých původních příspěvcích neuváděl, protože blog není primárně o týraných dětech ale o těch darebácích (rozuměj - mužských).

0 0
možnosti

Jana

21. 11. 2007 21:06
Třicet osm procent

Paní Ulmannová, píšete o smutných věcech.

Nepochybuju, že domácí násilí a zneužívání dětí existuje.

Ale vysoká čísla, která opakovaně uvádíte, se mi zdají málo pravděpodobná.

Mohla byste, prosím, uvést pramen, ze kterého pochází například údaj o 38 % týraných českých žen?

0 0
možnosti

rejpalka

22. 11. 2007 0:01
Re: Třicet osm procent

Naprostý souhlas: je to opravdu závažné, ale tak vysoké číslo se mi taky nezdá - ze svého okolí znám spoustu párů, co jim manželství nefunguje nebo více či méně dramaticky skončilo, byly tam nevěry, ulité peníze, tahanice o majetek i děti, pomluvy, ale násilí ne /pro rozvádějící manželku by bylo u soudu terno mít nějakou modřinu/. Podle Vašeho údaje 38% bych musela osobně znát několik desítek týraných žen.

0 0
možnosti

Seeker

21. 11. 2007 11:43
Statistika

Vzhledem k tomu, že se problematikou domácího násilí zjevně zabýváte, neměla byste k dispozici odkaz na některou ze studií, ve kterých se dospělo k uvedeným číslům? Zajímala by mě metodika, s jakou se k těmto údajům dospělo.

0 0
možnosti

Kamil

21. 11. 2007 12:27
Re: Statistika

Co na tom nechápete? Autorka slyšela o 38 ženách, které byly doma zmláceny, takže platí 38% žen je týráno. Prostě statistika po feministicku. A kdo tomu nevěří, je odporný šovinista

0 0
možnosti
JIL

Alleycat

21. 11. 2007 11:05
Kdyz uz chceme pouzivat ostrejsi mluvu

Nerika se "povesit do pruvanu" ale "povesit za koule do pruvanu". Coz je pro muze tyrany adekvatni:-)

No jeste ze takovy nejsem, takze se mne to netyka, ale jeden muj ex-pribuzny kdyz se ozral, byl velmi agresivni a svou zenu brutalne fyzicky napadal. Normalne jsem sice proti rozvodum, ale v tomto pripade byl rozvod a zamezeni styku s detmi opravdu na miste.

0 0
možnosti

Stará kára

21. 11. 2007 10:42
Ještě jednu poznámku

V době, kdy jsem nemohl vyrazit do teplých krajin jsme jezdili k moři na Balt. Vzhledem k chladnému počasí samozřejmě na nuda-pláže (mokré plavky by byly spolehlivou cestou k trvalé invaliditě).  Byly tam rodiny s dětmi. Ubezpečuji vás, že všechny děti ve věku cca 6 až 12 let měly oči ve výšce bimbasů otců a ostatních mužů a stejně tak ve výšce pipin žen včetně vlastních matek. A stejně tak vás musím ubezpečit, že dítka tento fakt přežila bez nejmenší duševní újmy. Ovšem mnoho lidí (zejména žen), když uvidělo fotky z té pláže bylo pobouřeno, znechuceno, šokováno.  - A teď mi řekněte - byl to problém těch dětí, nebo těch šokovaných dospělých. 

0 0
možnosti
JIL

Alleycat

21. 11. 2007 11:18
Re: Ještě jednu poznámku

Pozor, naturismus a pedofilie jsou veci naprosto odlisne a nemel byste je takto michat.

Pokud vim, tak nudista je sice sam nahy, ale vice mene nahotu druhych ignoruje, a dokonce vzajemne okukovani povazuji za neslusne. Alespon takhle jsem to o nich cetl.

0 0
možnosti

Stará kára

21. 11. 2007 10:35
Tereza 2

Nezdá se vám, paní Ulmannová, že je velice nefér a podlé, podsouvat otci Terezy odporné vlastnosti, aniž jste se s ním seznámila. A zprávy o něm máte jen od egoistické ženy, která naváhá zničit dětství své dcery jen aby se s ním "vypořádala". (Ona se ovšem vypořádává se svým zklamáním - a má co zřejmě jako trvalou náplň života.)

0 0
možnosti

Stará kára

21. 11. 2007 10:31
Terezka

Děkuji. Ideální k předvedení dvou pohledů. Váš je v blogu. Ten můj:  Terezka otce od malička nikdy neviděla. Přesto, když se s ním má poprvé setkat, odmítne s ním mluvit,  odmítne mu tykat (to malé dítě, ve věku kdy děti tykání upřednostňují) a chová se při styku s ním hystericky. Kde se to v tom dítěti vzalo? Není to totálním egoismem matky. Matky, která otce trestá: když nemohu mít já tebe, nebudeš mít ty dítě?

Nevím jak vy, ale kdybych byl v roli rodiče, který má dítě předat do ústavu, snažil bych se mu vysvětlit, jak je to pro něj potřebné, nebo alespoň neutrální. Protože bych ho nechtěl dále stresovat. Ne tak egoistická matka Terezky. Ta raději zavolá televizi, aby mohla natočit představení "předání dítě do blázince". Že je tím dítě nutně stresováno? No ale za to teď celé Česko vidí toho darebáka!!!

Paní Ulmannová, to není o mužích a ženách. To je o tom, zda dá rodič přednost pohodě dítěte před vlastním ego. Matka Terezky udělala přesný opak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik