Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

li

28. 2. 2008 3:39
Autorka je blbá jak tágo

Paní autorko, nezbývá mi, než souhlasit s ostatními - váš blog je ukázkou vaší absolutní nekompentnosti. Když se totiž budu chtít vyjadřovat k nějaké otázce, zjistím si okolnosti.

Soutěž byl naprosto formální, protože vítěz byl znám předem. Navíc proto, že Klappický nesplnil ani základní zadávací podmínky zadavatele (NK), který kromě toho předem vůbec nekonzultoval věc s architekty, památkáři, právníky,  a zřejmě ani s investorem, pan ježek v zájmu dohodnutého vítězství pana lkapického změnil podmínky až v průběhu samotného hodnocení soutěže, což je velmi zásadním  porušením pravidel jakékoliv soutěže. A to je věc, která skutečně, a bez jakékoliv debaty přísluší právníkům.

0 0
možnosti

li

28. 2. 2008 3:43
Re: Autorka je blbá jak tágo

S politikou to má do činění  snad jenom tolik, že pokud  by někdo snad chtěl politickou mocí prosadit realizaci tohoto absolutního kýče, který byl "vybrán" v naprosto neregulérní soutěži, rozhodne současně také o tom, že já i vy, prostě my všichni, z našich daní zaplatíme nejenom x miliard za realizaci tohoto vpravdě odporného výplodu chorého mozku, který dočista zničí panorama a atmosféru jednoho z nejkrásnějších měst světa, jakým Praha bezesporu je, ale kromě toho ještě zaplatíme dalších x miliard na odškodném pro ty účastníky soutěže, kteří - na rozdíl od lkpalického - zadávací podmínky soutěže dodrželi.

PS.: Jméno toho namyšleného staříka budu důsledně komolit dál.

0 0
možnosti
G

G-lock

27. 2. 2008 19:19
???

nejde o politiku, jde o právo. Zase mimo, Buxus má pravdu.

0 0
možnosti
G

G-lock

27. 2. 2008 19:22
Re: ???

Autorka je blbá jak tágo.

P.S. Klidně to smažte, ale za tím výrokem si stojím.

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

27. 2. 2008 17:33
Knihovna bejt musí...

... aby nechcali, když jdou z fotbalu...;-D

0 0
možnosti

buxus

27. 2. 2008 17:30
Pro autorku

Myslím si, že máte vzácný talent psát o věcech, kterým absolutně nerozumíte.

Osobně jsem byl několikrát v pracovním týmu, který připravoval různá výběrová řízení a musím říci, že vždy platí pravidlo, že podmínky výběrového řízení (zvláště na veřejnou zakázku) se po vyhlášení - a zvlástě pak po uzávěrce soutěže - nesmí měnit. To se v případě tohoto řízení stalo. Navíc, každý zkušený architekt ví, že předložit do soutěže projekt, který nesplňuje jednu z hlavních podmínek, znamená, že takový projekt nebude vůbec posuzovám. Zvláštní je, že pan Kaplický si to risknul. Nebo, že by tolik neriskoval a věděl, že mu to projde?

Myslím si, že je toho dost co by se mělo prošetřit. A mimochodem - stále se diskutuje o tom, zda peníze na tuto stavbu jsou v rozpočtu anebo ne. Jenže - skorem rok po vyhlášení vítězného projektu - nikdo neví, kolik by to mělo být. Což znamená, cena za stavbu či její limit, nebyla soutěžním kritériem. Není tohle vše jaksi dost podezřelé?

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik