Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

19.-20. května 2012 proběhl v Liberci, v Kongresovém centru Babylon VIII. sjezd KSČM. Za stranické konzervativce, poněkud přehnaně nazývané "stalinisté", kandidoval na předsedu Stanislav Grospič. Neuspěl. Poté kandidoval na místopředsedu a rovněž neuspěl. Uspěl Vojtěch Filip coby kandidát přijatelný pro většinu členské základny (je názorově někde mezi reformisty a konzervativci) a jako první místopředseda jednoznačně liberální Jiří Dolejš. Delegáti byli vysláni základními organizacemi a představují kvalitní vzorek členstva. Vnitrostranické referendum to sice není, ale myslím, že reprezentativní to je dostatečně.

0 0
možnosti
Foto

Pište společenské rubriky, co měl kdo na sobě a jak to komu slušelo, pí Ullmanová, ale nesnažte se proniknout do tajů politiky, zde bruslíte na tenkém ledě Rv

0 0
možnosti

Co to jsou ty zájmy většiny.

0 0
možnosti

Srovnání s Německem pokulhává. Něco jiného by bylo, kdyby existovala NSDAP do dnešních dnů a prohlašovala o sobě, že se distancuje od své minulosti. Tomu tak naštěstí není.

Komunistická strana již svým názvem patří k ideologii, která zcela nepokrytě hlásá násilný společenský převrat eliminací nepřátelsky označených vrstev. To je nejen nedemokratické, ale popírající základní lidské svobody, tak jak je chápe veškerá vyspělá civilizace. Na druhou stranu je tato strana ryze praktická, která více než touhu po Marxově pojetí spravedlivé společnosti cítí nenávist vůči těm, kteří v současném režimu uspěli, ruku v ruce s tím odmítá přílišné svobody jednotlivce s ohledem na velkou zátěž odpovědnosti za vlastní život.

Jestliže současná vláda prosazuje něco proti vůli většiny obyvatel, je to pořád ještě demokratické, pokud to odpovídá zákonům této země a pokud vláda, potažmo parlament, který tato rozhodnutí posvěcuje, vzešel ze svobodných voleb. 

Chápu, že svoboda je pro mnohé sprosté slovo.

3 1
možnosti

Pane Koláři,Vaše tvrzení o tom,že tato vláda vzešla ze svobodných voleb   pokulhává.Vítězem voleb byla sociální demokracie.Vláda vznikla rozhodnutím prezidenta pověřit vytvořením vlády předsedu až druhé strany v pořadí.Jsem bytostně přesvědčen,že pokud by byl pověřen sestavením vlády předsada vítězné strany,dokázal by většinovou vládu sestavit.Takové VV nebo TOP09 by okamžitě přeřadili své směrování,jen aby se do vlády dostali.

   Jestliže současná vláda vzniklá velice pofiderním způsoben prosazuje svou vůli proti vůli většiny občanů,pak to již má více společného s totalitou než a demokracií

0 2
možnosti

Pokud jde o popularitu KSČM, tu mají „na svědomí“ také především politici, kteří se v kontrastu ke KSČM rádi označují za demokraty. Jinými slovy, KSČM je, jak už bylo řečeno, poměrně populární především kvůli otřesné politice „demokratů“. Lidé tuto stranu volí nikoliv kvůli jejím idejím a programu, ale především na protest proti vládní politice i korupci a klientelismu velkých stran.

http://www.denikreferendum.cz/clanek/14381-ceske-antikomunisticke-pokrytectvi

2 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik