Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Václav Král

8. 2. 2008 15:37
Cítím versus vím/myslím

Paní autorka Honu na čarodejnice II. je po mém soudu krásnou ukázkou ženské NEvýhody: cítí, a tudíž si myslí, že ví. Její empatie je mi sympatická, jenže její  efekt autorce v tomto případě škodí. Paní Tachecí prostě přecenila své síly a 'přestřelila' start. Po lidské stránce ji můžeme litovat, ale u manažera na takové pozici je zkrátka nutno očekávat mnohem strategičtější myšlení.

Radiožulnálu přeju je to nej - je to nejlepší stanice pro kultivované posluchače.

Václav Král

0 0
možnosti
AH

nyny.

8. 2. 2008 15:25
hmm

Tachecí má jeden jediný problém, a to je ona sama. Její přebujelé ego, intelekt, atraktivní vzhled i pracovně "vhodné" vztahy jí vlastně nikdy nedostaly do situace, kdy by se ocitla v realitě a narazila si čumáček. Naopak ego rostlo a arogance ruku v ruce s ním. Mně kdykoli jsem jí viděla hovořit se otvírala kudla v kapse, neslušná, hrubá (nikoli ve smyslu mluvnickém) agresivní, takový projev je projev nejistoty a komplexů (neuchápu jaké může mít komplexy, když ještě navíc je hezká). No a tak poprvé narazila, a je dobře že se zhroutila, ne proto, že bych jí to přála, ale proto, že ona potřebuje odbornou pomoc a to už hodně dávno. A bez tohoto kolapsu by se jí nikdy zřejmě nedočkala a ty konce by mohly být horší.

0 0
možnosti

jája

8. 2. 2008 8:28
nemyslím, že máte pravdu.

Taky jsem nesouhlasila s kroky paní Tachecí, není mi sympatická, ale nervové zhroucení ani žádnou jinou nemoc jí nepřeju ani jsem si rozhodně nepřála, aby odešla za tuto cenu.

A že posluchači v takové míře vyjádřili svoji nelibost bych já viděla jako něco, co je naprosto v pořádku - pokud se mi něco nelíbí, mám snad právo to vyjádřit - pochopitelně slušnou formou, s urážkami a vulgaritami na adresu kritizované souhlasit nelze. Spíš  to měl být pro paní Tachecí impuls k  zamyšlení, jestli to, o čem je sama tak skálopevně přesvědčená, není nakonec špatně.

Očerňovat  nespokojené posluchače Radiožurnálu, že ji dohnali ke zhroucení není myslím fér.

0 0
možnosti

bear

7. 2. 2008 22:37
Vážená paní feministko

jste husa, do hajzlu račte jiti sama :-©

0 0
možnosti
NB

j@ck

7. 2. 2008 23:46
Re: ňuňuňu

ten borec v tom telefonatu ma primo andelskou trpelivost, ja bych tu babu poslal do prdele po prvni minute.;-D

0 0
možnosti

Karel

7. 2. 2008 18:35
Otázka.

Na dění kolemČRo-Rž se dívám jako nezaujatý posluchač.Není to rozhlasová stanice,podle jejíž názorů bych si dělal obraz světa.Trochu se podivuji reakcím veřejnosti,která v peticích píše něco o bulvarizaci stanice a nevšímá si ve velké míře toho,že změny jsou pouze kosmetické.Spočívají ve změně znělek,změnách hlasů,které přinášejí noví moderátoři.Obsah se nezměnil vůbec.Stejná autocenzura moderátorů,kteří zůstali,žádný odlišný názor od toho,který je veřejnosti v základních směrech předkládán oficiálně.Jinak řečeno,co na západ od naší zemičky,dobré a úsměvné je,co na východ ,podezřelé.Novináři,kteří vnesli na tuto stanici trochu odlišný,živější,zasvěcenejší a objektivnější pohled na události,zmizeli.Přitom to jsou novináři z již také,bohužel bývalé,české redakce BBC rádia.

Tak se Vás,paní Ullmanová,chci zeptat,když se zastáváte paníTachecí/souhlasím/,zda jste se zastala před 8 lety paní Bobošíkové z ČT,na kterou byl vyvíjen daleko větší a vulgárnější nátlak s vymyšlenou záminkou.Zastala?

0 0
možnosti

Lucifer

7. 2. 2008 23:38
Re: Otázka.

Pani Bobosikova se nemohla zhroutit!U ni se nemel ten tlak na cem zachytit!:-)Navic kvuli tomu rozhodne netrpela prijmem potravy,jako evidentne pani Tacheci.Ta je chytra ,a tak ji doslo,ze proste lide jeji zmeny na teto stanici nechteji a docela dobre si uvedomila,ze to znamena jeji profesni konec.A zacala kolem sebe kopat.Jestli to delala i v praci,tak potespanbuh!Podle me je dobre,ze spousta lidi vyjadrila  svuj nazor na to ,co chteji poslouchat .Snad uz konecne nekdo pochopi,ze verejnopravni instituce musi uspokojit vsechny vrstvy populace. Vyslo najevo,ze lide od teto stanice ocekavaji seriozni hlasatele ,s krasnym hlasem ,dobrou dikci a primerenym tempem mluvy.Zvlaste poranu,kdy mozek musi nejdrive vstrebat kafe,nez zacne vnimat svetove katastrofy.Kdyby me nekdo pri vstavani sokoval nahlymi vybuchy znelek a nezadrzitelnym verbalnim prujmem,tak je synem smrti!Zdravim

0 0
možnosti

Wopi

7. 2. 2008 16:38
sorry

ale je to blábol jako obvykle Rv

0 0
možnosti
NS

Cristina_T

7. 2. 2008 16:32
Absolutne nesouhlasim

Nevim sice proc ji skutecne odvolali (pan Kasik ma zrejme obavu o sve kreslo), ale podle meho nazoru si Barbara Tacheci odvolani plne zaslouzila. Ne proto ze je ambiciozni zena, ale proto ze naprosto selhala v komunikaci z verejnosti. Pohrdala nazory posluchacu / koncesionaru, davala jasne najevo jak ji nezajimaji, jak jsou omezeni  a jeji verejna vystoupeni byla naprosto tristni. S tim, ze je zena to podle me nema absolutne co delat. Tohle neni zadny hon chlapu na skvelou a uzasnou zenu, ktera je prevysuje. Jsem take zena, manazerka a vim jak je tezke se mezi muzi prosadit, ale nedomnivam, se ze, aby si zena ziskala respekt, se musi chovat jako arogantni kravka.

Jeji psychicke selhani ji nepreji, ale mozna to bude pro ni dobra lekce do budoucna. Schopna novinarka a moderatorka to byla vzdycky.   

0 0
možnosti
JL

Jeff Logos

7. 2. 2008 16:19
omluva

omlouvám se za "chlap(y)i"

0 0
možnosti
JL

Jeff Logos

7. 2. 2008 16:18
Odporný feministický tanec

Tak paní Ullmannová, když už jste s přehledem a bez mrknutí okem poslala všechny chlapy do hajzlu, tak by bylo nejlepší, kdybyste se stáhla do své chatrné feministické ulity. Věřím, že všichni chlapy a ženy vaši invektivu rozdýchají. Musím ovšem podotknout, že svým příspěvkem jste nechutně zneužila profesní pád nebohé paní Tachecí a přihříváte si za divokého feministického woodoo-dance na jejím profesní hrobě vaši polivčičku, kterou vám ti "hajzlové" nechtějí zřát. Že se nestydíte! 

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik