Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bertiik

31. 5. 2010 15:50
Plně respektuji

Plně respektuji Vaše právo nepovolit diskusi pod Vašimi články. Uznávám, že spousta diskutérů se pohybuje na hraně a mnozí i za hranou slušnosti. Nicméně diskuse dovává k článku další rozměr a Vy se o něj ochuzujete. Jde snad o strach z kritiky, nechuť vyslechnout názory opačně smýšlejících spoluobčanů? Pravda, levicové názory mezi čtenáři iDnes nejsou příliš oblíbené.

Přesto Vás prosím, zvažte ještě jednou povolení diskusí pod svými články. Myslím, že to Vašemu blogu spíše pomůže, než ublíží.

Děkuji (13 násobný dárce krve a volič TOP09)

0 0
možnosti

martin119

20. 5. 2010 10:13
Egoistka zapšklá

Nevím, co dodat. Jako dárce krve s 30 odběry mne vaše hanopisy o hyenismu "byznysu" a nesmyslnosti darování krve někomu jinému, než sobě (darovat sobě? spíš jste myslela uskladnit na později...) či členům rodiny (což je trochu nelogické kvůli ne zcela jisté pravděpodobnosti shody krevní skupiny a Rh faktoru, že) nepřesvědčí. Bohužel takových, jako vy, se objevuje stále více a dobrovolnému dárcovství jejich halekání škodí. Jistě víte, že se obchoduje jen s některými složkami krve, většina je opravdu využita pro pomoc bližním. Něco jiného než dárcovství krve je odběr krevní plazmy za úplatu, tam jde o obchod a tržní vztah. Má však svá rizika, ale to není věc této diskuse.

Zkrátka: Chcete-li darovat, darujte, nechcete-li, nepleťte se dotoho.

0 0
možnosti

Hyjena_

20. 5. 2010 9:40
Diskuse ??

Vážená, zajímalo by mně proč u článku o přemluvení báby, neumožnujete diskutovat? Zdřejmě máte jen Váš pohled jako správný a každý jiný je pro Vás nepřijatelný, o diskusi nemluvě. Jak demokratické!!! Rv Toto je zrovna jedna z věcí kterou nám pravice a to jakákoliv nebude upírat, chování levice jasně ukazuje p.Paroubek s jeho embargy na informace a rozhovory s novináři!

0 0
možnosti

dropa

21. 5. 2010 0:00
Re: Diskuse ??

Když bába nechápe sdělení mladech, že když bude volit KSČ s Jyrkou, tak to nepodělaj jen mladejm, do dvou třech let i sami sobě, tak je to těžké!! ;-O

0 0
možnosti

kacinecka

20. 5. 2010 5:54
Nerozumím Vám

Nelíbí se Vám, když jdou lidé (a nejen ti mladí) po penězích (viz Váš článek o přemluvení báby). Nelíbí se Vám dárcovství krve (líbilo by se pouze v případě, že by mohla pomoci Vám nebo Vašim blízkým, tomu svatě věřím). Nelíbí se Vám presumpce souhlasu k dárcovství orgánů (opět věřím tomu, že by se Vám líbila, pokud by šlo o Vás či Vaše blízké). Napadlo Vás, že tato presumpce může ve velké časové tísni, v jaké mnohdy k potřebě transplantace dochází, opravdu, ale opravdu zachránit život? A pokud Vás to nenapadlo, tak můžete rovnou přestat platit daně kupříkladu, protože to jsou přece peníze, které odvedete státu a on je dovolí rozkrást a nechá jiné, a ne potřebné, aby z nich měli užitek. Myslím, že to trochu moc přeháníte.

BTW, diskuze pod Vašimi příspěvky se neobjevují z jakého důvodu? :-)

0 0
možnosti

zcek

19. 5. 2010 19:56
žádné diskuse??

Asi nechcete slyšet žádný názor, co?? To je velmi...demokratické;-) Píšete, že "děti jako Marta Issová"...no je jí 29 let, opravdu myslíte, že je to dítě??Myslím, že by směle už mohla mít dítě školou povinné, ona, dítě:) A kdo je podle nich bába?? Vždyť to tam říkají - jejich prarodiče:) Takže na věku nezáleží:) Proč nevolit levici?? Protože lže a vemlouvá se lidem na základě jednoduchých blábolů, protože pouze zvyšuje daně a tahá lidem peníze z kapes - tak proto. Nejde o žádné jména z pravicových a levicových stran, ale o způsob života - chci být svobodná, nechci, aby mi někdo bral moje peníze a dával je jiným způsobem, o kterém já nerozhoduji, chci se o sebe starat sama a nechci, aby mi stát do všeho kafral. Proto pravice. Joo kdybyste měla diskusi pod tím článkem, napsala bych to tam, ale že ji nemáte, píšu to sem:)

0 0
možnosti

Sípomat

9. 4. 2010 13:18
Nezamykat

Nezamykej si diskuze,pochybná osobo.

0 0
možnosti

veš na pleši

9. 4. 2010 21:07
Re: Nezamykat

Pochybná osoba se patrně bojí, aby se jí někdo nezeptal, jestli by tedy rozprodej tatínka na součástky přímo tím dítkem školou povinným bylo morálně více ospravedlnitelné.

0 0
možnosti

KOLDAK

8. 4. 2010 14:10
Líp bych to nenapsal

0 0
možnosti

cestra

31. 3. 2010 8:58
...

Ještě do devadesátých let jsem byl dárcem krve. Chápal jsem , že krev je nejcennější tekutina a že se za ni neplatí. Stát nám opakovaně tvrdil, že dárcovství je ušlechtilý čin a že jen v kapitalistické cizině si lidé nechávají za krev platit. Toto nám tvrdí dodnes a mnozí lidé věří, že se za krev nemá platit. Ten samý stát se však neštítí vekslovat s touto krví ve velkém a vydělávat na tom miliardy. Vážený státe, když ty chceš vydělávat na mé krvi, tak mi ji zaplať. Potom si s ní dělej co chceš. A přestaň blbě kafrat o ušlechtilosti, když nevíš co to je.

0 0
možnosti

dropa

21. 5. 2010 0:11
Re: ...

Ono zas to "dárcovství" zas tak bezplatné není, Dárky, slevy, placené volno, vratky daně a práci musí udělat zbytek kolegů...:-)

0 0
možnosti

Glock Mark III

31. 3. 2010 8:34
nářez pokračuje, po "černé díře v CERNu" tohle ...

... zavilí šakali zavile vyli ... ;-D

Já tedy nevím, ale "podnikání JE souvislá a soustavná činnost provozovaná za účelem dosažení zisku", to je prosím formulace přímo ze zákona. A všeliké zákony regulující podnikání mají jediný účel - nastavit metody podnikání tak, aby nebyly v rozporu s obecnou morálkou. Tudíž ohánět se "Často bez ohledu na cokoliv, bez ohledu na lidskou etiku" je tak nějak subjektivní hodnocením všeho a ničeho.

Hele, pokračujte, pište, pište více. Od dob Magora Jirouse jsem se tak nepobavil.

0 0
možnosti

Yesname

31. 3. 2010 14:14
Re: nářez pokračuje, po "černé díře v CERNu" tohle ...

Ale vždyť ti nikdo nebrání nechat se kvůli nějakému podnikateli dobrovolně vykrvit.

0 0
možnosti

Majklova_proxy

30. 3. 2010 22:30
Nezklamala!

"stohy průhledných i neprůhledných stránek", "neméně slastných právníků", "...se sociálně trumfují v těchto bohulibých pohnutkách", "filozofií firem, obchodujících s krví", "investice se ještě zmnohonásobí", "proniknout (zinscenovat) do systému"

>> a to je spisovatelka a zurnalistka? :o))

-

Ma smysl probirat vecnou podstatu toho babolu? Vi autorka, kde je koren arbitraze s Diag Human? Vi autorka neco o darcovstvi krve (podstate dobrovolnosti, anonymity a solidarity)? Vi, ze se klidne muze na darrcovstvi vydlabnout a svoji krev si komercne skladovat v sokrome bance? Nevi? A pise o tom clanky...?

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik