Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a nebo tak

14. 11. 2007 22:22
jezismarxja ...

tohle me neda, abych se nezeptal: co konkretne myslela autorka tim "... o distribuci zisku nemohou rozhodovat jen disponenti kapitálem ..." ? a kdo jiny by asi tak mel o zisku rozhodovat, nez jeho majitel ? ja tedy rozhodne nestojim o to, aby se nekdo pokousel rozhodovat o tom, jak mam nalozit se svym majetkem ... a pokud se o to stejne nekdo pokusi, se zlou se potaze.

0 0
možnosti

Honza

14. 11. 2007 21:24
Trefa

Jak je vidět z 90% v diskuzi, tak se autorka zřejmě trefila do postižených HUS, kteří tu pak kejhaj stejně jako primitiv Dvořák z Primy!

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

14. 11. 2007 20:33
Pražáci si zaslouží

jízdenku nejméně za 100 korun, aby si u příštích voleb uvědomili, koho mají volit

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

14. 11. 2007 20:46
Re: Pražáci si zaslouží

Já tedy nevím, ale která politická strana zaručí nižší cenu ropy a návazně elektřiny?

0 0
možnosti

Stone_Pilot

14. 11. 2007 20:02
Poučné

Tak jsem se aspoň dozvěděl, že feministka a ultralevičák jedno jsou. Zaměstnanec bude rozhodovat o tom, jak se svým  majetkem naloží vlastník. Svatá prostoto.   Paní Ulmanová, jak by se vám líbilo, kdyby vaše paní na úklid rozhodovala o vašem bytě (kdo tam může bydet apod.), nebo kdyby korektor, který připraví váš článek k vydání chtěl část vašeho honoráře (nebo by aspoň rozhodl, co s ním můžete udělat)? Nesmysl? Tak to je to samé v bleděmodrém jako s těmi hroznými kapitalisty, akorát v menším měřítku a týkalo by se to vás osobně.

0 0
možnosti
G

G-lock

15. 11. 2007 13:52
Re: Poučné

klídek , tohle je krásná ukázka bolševického myšlení" do všeho kecat a přitom nemít povinnosti. Tedy pokud není vhodný termín "bolševický", potom teda slovo dětinský.

0 0
možnosti

Alfred

14. 11. 2007 19:45
A ještě

jak jste to myslela s tou jednou stranou, že o distribuci zisku nemohou rozhodovat jen disponenti kapitálem? Vy přece , stejně jako ta uklízečka, rozhodujete! Vybíráte si, které firmě svou práci prodáte a pak s ní uzavřete smlouvu. Tu musíte plnit, nebo podle pravidel vypovědět. Jak by se vám líbilo, kdybyste uzavřela smlouvu o ušití šatů s módním salonem a švadlena vám najednou řekla že se na to může vykašlat, a že chce 2x tolik protože jste bohatá a ona, hrdá žena, na vás nebude dřít? A na závěr, dobrá ženo. Už jste potkala někoho, komu se zdálo, že jeho plat je příliš vysoký a jeho profese nenáročná, že by mu měli plat snížit a přidat třeba popelářům, ti se nadřou? Až takových najdete víc, vybojujte v Praze radnici, zrušte manažery i s radními a vykročte rázně do nové doby. Nemám rád vás ani pražáky, tak bych vám tohle vítězství ze srdce přál.

0 0
možnosti

Alfred

14. 11. 2007 18:49
Milá paní,

zaměstnanci v hrdé Francii i Německu stávkují ne za to, aby byli bráni jako lidé, ale za svá nesmyslné privilegia (odchod do důchod u v 50 letech mimo jiné). Skutečnost, že se máme stále (viděno přes hamburgry) několikanásobně hůř než v Americe nebo Německu je mimo jiné dáno nižší produktivitou práce . Pokud budou, dle vaší rady, do organizace práce mluvit i uklízečky a vrátní, určitě se nic nezlepší. Jinak navrhuji, abychom vstoupili do stávky všichni. prostě zůstaňme doma a každý si co potřebujeme vyrobme sám. A bude po vykořisťování. Bude huj!

0 0
možnosti

PeS

14. 11. 2007 21:42
Re: Milá paní,

pro Alfreda:

jen mala pripominka k terminu "produktivita prace".

Zkus mi odpovedet na otazku - stehovaly by nadnarodni firmy svoje centra do zemi s nizsi produktivitou prace? Urcite ne. Stehuji ji do zemi se stejnou produktivitou a nizsi cenou prace. Protoze to je vyhodnejsi. Pokud by produktivita prace byla nizsi ve stejnem pomeru k cene prace, tak se v zadnem pripde do ztechto zemi nepohrnou, protoze by se jim to nevyplatilo. Petr

0 0
možnosti
L

lladyss

14. 11. 2007 18:22
Prosím

nepište hovadiny o věcech, kterým nerozumíte. Držte se svého feminizmu, to je aspoň sranda.;-D

0 0
možnosti

Jindra

14. 11. 2007 18:15
Keťas

Z tohoto článku je cítit česká nenávist k lidem, kteří něco dokázali a každý zaměstnavatel je podle paní Ulmanové vykřisťovatel zaměstnanců. To, že vytvářejí pracovní místa a že jedni nemohu být bez druhých ji uniká.

0 0
možnosti

Kamil

14. 11. 2007 17:43
No to si děláte prdel...

Připadá Vám obskurní, že ženy mají stále o dvacet procent nižší příjmy, ačkoliv pracují dvakrát více? Jste zděšeni, že je u nás 38 % žen týraných a každý čtvrtý den umírá jedna žena v důsledku domácího násilí? Připadá Vám nespravedlivé, že - i při všeobecné zaměstnanosti a ekonomické aktivitě žen - leží na ženách stále drtivá část péče o rodinu, potomstvo a udržení druhu, a to bez nároku na dřívější odchod do penze?

Pani, vy jste tak blbá, až je mi vás líto

0 0
možnosti

!!!

14. 11. 2007 17:21
Omyl

"Kdo je ale Magistrát? To jsme přece my, milí Pražané, všechny učitelky, čalouníci, pekaři a naše peníze. Neboli, Dopravní podnik dotujeme my, takže de facto platíme dvakrát, a Dopravní podnik nás vůbec nevozí ani z části zadarmo, jak se nám snaží namluvit. To mu nebaštíme! "

Magistrát je v područí Béma a dalších pražských "politiků" (řekl bych spíš lumpů), dopravní podnik taktéž!!

Proto Bémova starost, aby jízdné nebylo moc drahé, působí groteskně. Své firmě (DP) sníží dotace o 800 mil. ročně, a pak  "zachraňuje" zvýšení o pouhých 30%, postě fraška;-D;-D

0 0
možnosti