- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
na tom druhem obrazku jsou durian. Jestli to chcete vedet jiste, staci prekrojit. Pokud padnete smradem, je to durian. Neco mezi pukavcem a nemocnym kozlem. Ale jadra jsou velmi chutna, klasik pise "jako orechy se smetanou". Ja to radsi nezkousel.
je jak už tady někdo napsal, chlebovník - artocarpus heterophyllus. Je to docela dobrota v syrovém stavu, dá se to i vařit (je to jiná odrůda než ten z Pacifiku). Obsahuje i velká jádra, která jsou jedlá po opražení. Docela dobře to klíčí, doma ho mám po 4 letech až u stropu. Údajně i dokáže v našich podmínkách v teplém bytě plodit, ale další informace se mi zjistit nepodařilo. Doma mu říkáme žvejkačkovník, protože barva a chuť dužiny silně připomíná žvýkačky Wrigley´s Juicy Fruit, které se kdysi vyráběly, než nastoupil Orbit a spol.
žije v Indii? Podělte se se zážitky s těmi co si výlet do takové divočiny netroufnou uskutečnit.
Pár článků o Indii již na svém blogu mám :) Zas taková divočina tam nebyla... není se čeho bát
http://www.hofmann.estranky.cz/fotoalbum/fauna-a-flora/ovoce-z--jihovychodni--asie/5721
Tak tady je odkaz na to jackfruit, prý je to chlebovník.
Sakra, jsem to blbě odklikla. Tak tedy, vygoogluju anglické jméno, objeví se mi tam někde i latincký název. Ten překopíruju do českého googlu a je vymalováno.
" fíkovník" je právě ta papaya - poslední dvě fotky! 100%, s ostatním neporadím.
jsou nedozrálé papáje. Ovšem jak se řekne jackfruit česky, to taky nevím. S tím fíkovníkem bych si nebyla tak jistá... snad se najde lepší botanik