Problémy Eura? Výmluvy!

Už mě opravdu štve, jak všichni ti chytráci, včele s naším narcisem, mají spoustu chytrých keců o tom jak bylo euro špatnou myšlenkou! Euro tu je a tak by bylo daleko lepší a efektivnější popřemýšlet o tom jak jej dát dopořádku a užívat benefitů této, podle mě, dobré myšlenky! Kálet na hlavu těm co euro prosadili umí s odpuštěním každý pitomec!

Kde je ale problém eura? Vidím jej především v osobní touze po moci a prospěchu vlastní kapsy právě těch, kteří na euro jen kálejí. A je jedno zda to jsou novináři či politici nebo dokonce někteří ekonomové! Nejhorší však na tom všem je, že tito lidé svoje touhy po moci a penězích schovávají pod roušku nacionalismu! Tohle je ale fakt nebezpečné a nejraději bych tyto lidi zavřel do hlubokých kobek středověkých hradů. Tam totiž patří!

Proč je nacionalismus tak nebezpečný? Vždyť války v evropě za posledních 500 let, pokud pominu rodiné rozepře evropských monarchů minulých století, byly způsobené v drtivé většině právě tímto nacionalismem! Kecy našeho narcisa o národní hrdosti a podobně zavání jen a jen další válkou a rozvalem evropy. Proč vlastně postupně vznikala EU? Protože právě tomuto nacionalistickému braku bylo třeba předejít. A teď, když příjdou problémy, tak namísto toho, abychom všichni zatáhli za jeden provaz a vzdali se chtíče po moci, se ve stylu našeho narcisa budem hnát za národním uvědoměním a tak nebezpečným nacionalismem! Pozor na to! Národ a jeho uvědomění je přežitkem první poloviny dvacátého století a je třeba se dívat trochu dál na východ, než zpět na Dobrovského, Jungmana nebo dokonce poslouchat našeho furera Klause! Všichni stejně uměli německy … proc?!

Euro považuju ja velmi dobrý nápad, který právě ztroskotal na neschopnosti vůdců jednotlivých zemí vzdát se moci a prospěchu své vlastní kapsy. Kdyby totiž existovala centrální vláda, bylo by těch problémů daleko méně! Ono totiž je pohodlné využívat bebefity společné měny a z druhé strany tomuto benefitu bourat základy. A to se přesně stalo! Řeci, Portugalci, Španělé, Italové a mnoho dalších si užívalo síly společné měny a na její úkor se zadlužovali. Ano, namísto toho, aby se zachovali jako dobří hospodáři a svěřili moc minimálně nad eurozónou jedné vládě, tak pěchovali své kapsy a leštili svá ega. A nyní všichni musí nést následky tohoto chování, které bylo léta schováno pod rouškou národních suverenit a podobného braku!

Euro je silné a je schopno přežít tento průšvih bez ztráty květinky, to by ale museli ti co lpí na své moci ustoupit a svěřit tu pochybnou národní suverenitu jedné vládě. A je úplně jedno, zda bude v Bruselu nebo v Berlíně. Nejhorší na tom všem je, že namísto toho, aby milí zlodějští politici stáhli ocas mezi nohy a rozhlédli se po světě, nadále řeší ty své žabomyší války. Krásným příkladem je dohadování o bezmocné vládě v Řecku, Beruskóniho leštění údu v Itáli a tak dále. Nikdo ale už nevidí celou věc v tom globálním měřítku!

Jen pro příklad, EU má o cca 100mil obyvatel více než USA a má tak mnohem větší vnitřní trh než USA. Celá EU je o cca 20% méně zadluženější než USA, USA stále funguje a své dluhy zaplatí! Nikdo nevidí, že tyhle žabomyší války nahrávají Číně a ta se už nemůže dočkat toho, jak si z nás udělá svůj exportní trh braku a všeho šmejdu co se tam vyrobí! Kdyby došlo konečně k federalizaci EU, tak na tom bude sakra dobře a vše zvládneme levou zadní. Tomu ale brání právě ty starosti o vlastní kapsy a ega jednotlivých politiků skryté pod rouškou nacionalismu! Přesně takové politiky bychom měli postavit rovnou ke zdi a bez míření střílet!

Ano, nyní se najde spousta chytráků v čele s naším narcisem, kteří budou hlásat myšlenku češství a národního uvědomění. Tak těm mohu pouze vzkázat: „ Na češství Vám Čína sere kamarádi.“ A pokud se EU rozbije, pak počítejte s tím, že pokud někdo bude schopen s Čínou či jinými velmocemi jednat, tak to právě a jen budou ti nenávidění němci! A nějací češi, ti buď budou držet zobák a šlapat, nebo se můžou na těch svých pastvinách tak akorát pást! S velkými a hrdými čechy se opravdu nikdo bavit nebude!

To co je důležité je zachovat si úctu k sama sobě, přiznat si naší nicotnou sílu (ekonomickou či vojenskou) a nikoliv si pěstovat hrdost a na úkor svých dětí údy si leštit. Hrdost nás dovede akorát ke krachu a bídě. Sdílíme mnoho kulturního a myšlenkového s těmi silnými a tak se k nim přidejme i za cenu ztráty vlastní suverenity! Jinak dopadnem jako bobek, který si kos Čína zobne ke snídani a hlavou mu akorát prběhne myšlenka toho co to bylo za chuť výkalu válejícího se přímo před ním! A už vůbec nepostřehne tu tříbarevnou českou vlajku hrdě se tyčící z toho na zemi ležícího mini bobku!!!

Vzpamatujte se lidi! Tohle nené legrace, češství si k večeři nedáte!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Ugrin | čtvrtek 10.11.2011 10:20 | karma článku: 14,20 | přečteno: 1249x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98