Opravdu ničí odposlechy demokracii?

Tak trochu mě běhá mráz po zádech a otevírá se mi nůž v kapse, když slyším našeho Narcise, milovníka propisek a per, hovořit o tom jak odposlechy ničí naši demokracii. Opravdu? Nějak jsem si nevšiml, že by odposlechy ničily naší demokracii tak jako to co se z nich člověk dozví!!! Nevím jak Vás ostatní, ale když se pan president nechal slyšet, že odposlechy ničí demokracii, tak mě okamžitě bleskla hlavou jedna jediná myšlenka: „Tak ty v tom taky jedeš chlapče!“ Propisky a pera jsou už jen dozvukem toho jak se tu krade a nedělám si iluze o tom, že by v tom náš pan Narcis nejel!

Jsem hluboce přesvědčen o tom, že když je člověk slušný, má morálku a nedělá lumpárny, nebude ho nikdo odposlouchávat! Odposlechy nejsou samy o sobě průser. Není ani průser, že je pořizují tajné služby. Průser je to co se z nich posléze dozvídáme! To, že se pak takové věci dají zneužít k vydírání už je jen důsledek lumpáren, které nahraný provedl. A pak je opravdu nahrany – i když v naší politice ani to neplatí. Mám poslední dobou pocit ze všech vyjádření našich politiků, že není důležité vyhýbat se lumpárnám, ale vyhnout se odhalení, tedy odposlechům. Tak to už je konečná …

Politici usilovně hledaji zdroj oněch odposlechů pražské dvojky, dotírají na bezpečnostní složky, provádějí kontroly a následně vydají další zákon, který ztíží nahrávání lumáren politiků. Ono je to vlastně jednodužší, než přestat dělat lumpárny a potrestat ty, kteří se jich dopouštějí! A kde je demokracie? Ta už dávno odešla tam kde slunce nesvítí! Tu totiž nikoho nezajímá příčina, ale důsledek, tedy jak odposlechy ničí naší demokracii!

Autor: Petr Ugrin | úterý 27.3.2012 9:30 | karma článku: 33,46 | přečteno: 1587x
  • Další články autora

Petr Ugrin

Vybírat daně ANO!

13.5.2016 v 7:15 | Karma: 34,98