Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

To by mě zajímalo, co by autor říkal na to, kdyby tam soukromý investor na svém pozemku chtěl postavit mešitu. :-P  To by bylo keců o křesťanských tradicích.

0 0
možnosti
RK

Smiř se zkrátka s tím, že Plzeňáci mají svoje město rádi. To není o levici a pravici. Za každou cenu bránit výstavbu takové opičárny v centru města, která místním přinese pouze zvýšení provozu aut pod okny, je zkrátka nesmysl. Lidé věděli velmi dobře že hlasují o soukromém pozemku. Jenže zároveň i o jejich městě. O tom jak bude vypadat.

2 2
možnosti

Průšvih je v tom, že lidé budou hlasovat proti každé změně. Nevím nic o OC Corso, ale typickým, a často citovaným, příkladem je třeba hnusná Eifelovka.

1 0
možnosti

Dělení na levici a pravici je jako dělit svět na černý a bílý. Skutečnost je mnohem pestřejší.

Nebudu hodnotit jestli OC Corso ano či ne. Podle mě všechno kolem primárně poukazuje na mizernou urbanistickou politiku měst. Město si musí stanovit kritéria co v centru chce a pak se s tím dá pracovat.

1 0
možnosti
LT

Dobrý den pane Čermáku,

svět jistě není černobílý, ale jistě uznáte, že se v tomto případě pravicový politici zachovali spíše levicově a naopak.

A jistě dáte za pravdu i některým celorepublikovým příkladům. Vládní strany jsou spíše středové, než-li pravé (v obou slova smyslech).

Stavba nebyla v rozporu s platnou "urbanistickou politikou města", pouze se sliby politiků.

Jistě souhlasím s Vámi, že si město musí stanovit kritéria. Ale to podle mě musí nastat před výstavbou, ne v jejím průběhu.

S pozdravem Lukáš Týnovský

1 1
možnosti

I když se na to dívám nepoliticky, tak za dobu existence "Domu hrůzy" se tato lokalita logicky etablovala jako obchodní centrum a CORSO by bylo pokračováním této tendence. Vylidnění centra města bych se nebál - INWEST přece ještě nedávno fungoval a obchody na náměstí a v okolních ulicích žily. Naopak teď je na Americké, před pár lety pracně přestavěné na jakýsi plzeňský bulvár, zatraceně mrtvo - chybí tady spád lidí, který zajišťovalo nákupní centrum. Takže CORSO určitě ano. A komu chybí kulturní sál či divadlo - v divadle MH jsem nikdy nebyl, ale sál prý podle samotných divadelníků nebyl nic moc, a o koncertním sále jako účastník památných bigbeatových akcí v Plzni v 70. a 80. letech z vlastní zkušenosti prohlašuji, že nestál za nic, takže žádná škoda.

2 0
možnosti
RK

Když jsem se díval na stránky toho OC, tak zkrátka investorovi nevěřím ani nos mezi očima. Podle toho to vypadá, že to celé je spíš charitativní akce pro místní. Zeleň, sportoviště.. a jen tak náhodou mezi tím nějaký ten obchůdek a malé parkoviště. Dost ostře to kontrastuje s vizualizací.  http://www.corsoamericka.cz/fotogalerie.html

1 1
možnosti
JC

Žel, tento Váš článek plzeňská mutace MF Dnes neotiskne.

0 0
možnosti
LT

Dobrý den,

to máte asi pravdu, ale možnost má :-).

S pozdravem

Lukáš Týnovský

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1338x
Autor je místopředsedou plzeňského krajského sdružení Strany svobodných občanů (Svobodní).