Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxypesfyk

16. 4. 2011 14:24
humanitní vzdělání

Probůh a kdo tu armádu pro praktický život zcela nepoužitelných filozofů, kunshistoriků, hudebních, literárních a jiných teoretiků bude živit????8-o

0 0
možnosti
MN

vemeno2000

10. 11. 2010 9:18
dálnice versus katedra

Za předpokladu, že se bavíte o humanitních katedrách je váš výrok ireleventní.

Taká katedra vyprodukuje za léta mraky humanitne vzdelanych lidi, ale uzitek ku spolecnosti je v majoritnim procentu nulovy.  Nerikam to z neznalosti. V Brne na filde znam mraky humanistu, kteri se neuzivi nicim jinym nez montovanim sperku Fler :-D

No a takovy kilometr dalnice da za leta prevezt zbozi obrovske hodnoty a uzitku jak u nas, tak do zahranici. nemluve o rozrustani infrastruktury, jez vede dale k rozrustani ekonomiky.

On totiž čas srandy skončil. jelikož EU už dokonce sama ve sve hlouposti pochopila, že cpat prachy do eko-etno-multi-gender-socio(pripocitejte si k temto zkratkam i neskutecne prebujele zemedelske subvence) projektu nema cenu. Obavam se ze nastava cas, kdy bude opet kazdy stat sam za sebe. A v takovych dobach vam doktorat z literatury nepomuze.

ps: udivuje me vase jistota, ze vzdelani humanitni muze mit velkou spojitost s ciny daneho cloveka.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

5. 11. 2010 17:48
!

"Lidská společnost nefunguje na základě iracionálních instinktů a emočních reakcí, ale na základě přísné kázně a racionality"

Někdy jsou ovšem racionalita a instinkt ve shodě

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

4. 11. 2010 18:25
Cha chá

velice pochybuji že dnešní "humanitní" student čte Vladaře nebo Nietzcheho - to spíš Gramsciho a Marcuseho. A takto "vzdělán" se nechá sociálním státem slušně platit za teorie, vysvětlující zlodějiny "traumaty v dětství", popřípadě bezohlednost "nepřizpůsobivých" staletími "útlaku". Takže dnes mají "nárok" utlačovat a otravovat zase oni, ostatní musejí být "tolerantní" aby nebyli "humanitním vzdělancem" označeni za nacisty. Sám humanitní vzdělanec tráví čas debatami se sebou podobnými, a  patlá se v problémech, které by bez něho byly dávno vyřešeny. osobně se pak těm, kterých se za katedrou tak zastává, obloukem vyhne a veškerou tíhu vynucené "tolerance" klidně nechá na buranech s pouze technickým vzděláním. Buranech, kteří jsou přece v "postindustriální" a "informační" evropské společnosti skoro zbyteční. Blahobyt přece generuje islámská imigrace, zelená ekonomika a emisní povolenky.

0 0
možnosti
PH

kostej_

4. 11. 2010 21:43
Re: Cha chá

Ano, toto je typická ukázka takového ignorantského názoru. Ono existuje totiž množství humanitních vzdělanců, kteří se do politiky nepletou a setrvávají u základního výzkumu, a ti jsou biti za to, že multikulti humanitní polovzdělanci se vydrápali ke korytům.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 11. 2010 10:44
není to tak úplně přesné

Neboli určité humanitní vzděláni by neškodilo,pokud by mělo potřebnou zákonnou podporu ve společnosti,úřadech,u soudů(směrem k obětem a potřebným), při navrhování zákonů,v politice,etice byznysu,atd.Tedy aby humanitní chování něco řešilo.Pro představu jak by to mohlo fungovat povídka,kterou u nás za bolševika vytiskli o tom prohnilém Západě.

To si v USA přivedla dcera obchodníka s auty domů nápadníka.I otec se přirozeně zajímal čím se dotyčný živí.Ten vysvětlil že je sociolog,že zkoumá jednání lidí ve společnosti a v sociálních skupinách,jejich interakce a důvody jednání.I zakroutil tchán hlavou-to k něčemu je?Tak to ze svatby nic nebude.Za pár dní když jel ve svém buicku,napadli ho místní rawdies naštvaní z prohraného zápasu,špatných sudí, špatných zákonů,a nespravedlnosti vůbec.Vytáhli ho z auta,to mu zapálili, jeho zmlátili,cestou ještě vysklili pár výloh a s hajlováním odešli.Načež se obchodník zamyslel,zavolal nápadníka a řekl mu,Vy teda musíte mít práce-tak to si tu holku vemte

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

4. 11. 2010 18:30
Re: není to tak úplně přesné

A po pár letech mu podpálí barák anarchisti, hubu mu rozbijí černí panteři a o ženu přijde při atentátu muslimského sebevraha v supermarketu. Vezme pistoli a zetě zastřelí, protože si uvědomí, že jeho předchozí problémy s rowdies nebyly ničím proti peklu, které onen "vzdělanec" během svého řešení problémů způsobil.

0 0
možnosti
T

tromi7

4. 11. 2010 10:04
vzdělání je jistě potřeba, ale kvalitní

a ne naprosto degradované, jako např v Plzni, kde si ho může každý koupit

0 0
možnosti
JM

janacz

4. 11. 2010 10:02
To je otázka..

Jak se stát bude starat o "výchovu" máte představu co by měl dělat s výchovou? ?

0 0
možnosti
L

lesicatko

4. 11. 2010 9:47
Omyl

No veď ale samotný pokus o socializmus bol racionalnou konštrukciou humanitne orientovaných ľudí. A ćo to napáchalo...

0 0
možnosti
JH

ExPat

3. 12. 2010 21:56
Re: Omyl

Presne tak, mate pravdu.

Jenze problem je ze ta konstrukce, ac racionalni, nebyla temi humanitne orientovanymi lidmi execuovana, ale ukradena a zpotvorena v samem zarodku nevzdelanymi primitivy.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

4. 11. 2010 9:29
Humanitni vzdelani...

...je v podstate takove pseudovzdelani. Je k nemu potreba jen minimalni inteligence a takovou skolu, byt treba vysokou, zvlade de facto kazdy. Takovi lide jsou na trhu prace vetsinou zcela nepotrebni, ale umele se jim udrzuje misto. Souhlasim s vama v nadpise. Vzdelani opravdu neni pro kocku,ale preci jen jsou nam treba medici nebo technici uzitecnejsi (zcela nesrovnatelne) nez clovek, ktery vymysli 20 let plan na zacleneni urcite mensiny do spolecnosti a za dalsich 40 let nedosahne zadneho cile. Snad jedine psychologie ma smysl. Docela by me zajimalo, jakym procentem se humanitarne vzdelani lide podileji na tvorbe HDP. A mimochodem, vite, co je zajimave? Prakticky vzdy, kdyz slysim,ze nejaky Rom ci Romka maji VS, tak je to humanitarni zamereni...Nevite, cim to je?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

4. 11. 2010 18:34
Re: Humanitni vzdelani...

Není špatné být vzdělaný, číst klasiky a zajímat se o filosofii - ale navíc, k nějaké potřebné profesi! Je příjemné pohybovat se mezi kultivovanými lidmi, pokud ale neumějí nic jiného než se vybraně vyjadřovat a chovat podle Guth-Jarkovského, tak to asi nestačí.

0 0
možnosti
L

laduk

4. 11. 2010 9:21
hm..

No ano, ať jsou všichni vzdělaní také humanitně. Ale ať pracují jako účetní, inženýři, geologové, hasiči, montéři ... snad nemá přibývat sociologů, politologů, provozovatelů neziskových organizací ap.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

4. 11. 2010 9:29
Re: hm..

souhlas R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem