Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jakub.m

25. 2. 2009 15:51
Halík neměl zneužívat mši

Halík neměl zneužívat mši pro hlásání svých politických názorů.  Kdyby své nesmysli psal do nějakého článku v prounijních novinách typu MF DNES či LN, sice by pořád plácal blbosti a překrucoval Klausovo srovnání se chřipkou, ale byla by to zcela odlišná a tolerovatelná situace.

0 0
možnosti

čhavo

24. 2. 2009 15:53
Pane Halíku,

nic si z toho nedělejte. Jak říkal Werich: Srážka s blbem je horší než zlomenina.Dokonalý je jen Bůh, nikdo jinej. Soudruh Pokorný neví o čem mluví. R^

0 0
možnosti

vabank

24. 2. 2009 10:55
Tomáš Halík je ...

Tomáš Halík je všechno možné , jen ne laskavý. Před očíma pořád mám toho zlostného despotu jak v nějakém  tehdejším programu "Křeslo pro hosta ???" Urážel sprostě herečku Helenu Růžičkovou.   A přitom právě takovýhle "tajtrdlík" této ženě nesahal ani po kotníky. Pravý klerik. Já v něm při jeho zjevu viděl Dábla.Rv

0 0
možnosti

don Alojz

26. 2. 2009 12:38
Re: Tomáš Halík je ...

Prd....je to čert druhé kategorie. Nemá ani funkci vraníka....

0 0
možnosti

cojanato

23. 2. 2009 21:33
Dobře, že jste na Pokorného reagovala

...."kostel úplně plný a přestože Klausovo jméno nepadlo, přítomní pochopili, o čem Halík mluví. "Lidé se smáli. Věděli, o kom je řeč..." ?

Pan Pokorný na kázání zřejmě ani nebyl, .....(když "jedna paní povídala"). Ale vulgární hysterické výlevy proti svému "třídnímu nepříteli" T. Halíkovi, ty pak v neuvěřitelně nenávistném afektu prezentuje veřejně na  blogu.

Článek tak plný  primitivní sprostoty, urážek a nenávistného hnusu jsem skutečně dlouho nečetl.  Ještě, že autor pan Pokorný neměl toto jako své kázání, protože to by se lidé nesmáli, ale museli by odejít a zvracet.

Nebudu to dále rozebírat, jiní už řekli mnohé, něco též i za mě.

0 0
možnosti

Věra Tydlitátová

24. 2. 2009 7:59
Re: Dobře, že jste na Pokorného reagovala

Frau Edemnann of českých fašistů tako reaguje: http://www.narodni-strana.cz/clanek.php?id_clanku=3627 :-©

0 0
možnosti

Tines

23. 2. 2009 16:57
Mám silný dojem,

Věruš, že pan Pokorný má nějaký velký problémus, je zaujatý a tak neschopen vidět, slyšet, myslet...

0 0
možnosti

blanka fay

23. 2. 2009 16:43
Pan Halík..

jak už jsem psala pod článkem pana Pokorného, který je až moc osobně zaujatý... jako věřící bych od kázání pana Halíka čekala více duchovních témat a méně politiky, z mojí zkušenosti z jeho kázáními, tam bylo 80 procent politiky a vlastních pol. názorů a zbytek bylo o Bohu, víře, Ježíši Kristu... mne to přišlo málo a ne úplně v dobrém poměru... 

0 0
možnosti

flavy

23. 2. 2009 15:57
Pokorný je silná káva, ale Halík také…

Citace pana Halíka:

„Klaus už po mnoho let – léta jeho prezidentování nevyjímaje - nepřinesl ani jedinou vlastní pozitivní myšlenku, žije jen z neustálého napadání a vymýšlení si nových a nových „nepřátel lidstva“ . Ničím mne nepřekvapil, snad jen tou úporností a absurditou některých svých fóbií ... To je přesný opak toho, čím by měl prezident být – měl by sjednocovat, ne rozdělovat, učit úctě k těm, kteří mají odlišné názory a ne je stále dehonestovat, v cizině by měl prezentovat to nejlepší z myšlenkové kultury své země, a ne své problematické a extrémistické soukromé názory. Nejhorší je to, jak je jeho arogantní styl nakažlivý…“

„Já všechny své knížky píšu jako formu modlitby a meditace, v tichu poustevny, před vystavenou eucharistií, někdy doslova v kleče – proč by mne Bůh, když ho upřímně a úpěnlivě tam denně při liturgii prosím, aby svým Duchem vedl moje myšlenky a slova, měl nechat padnout a utopit se v nějakých bažinách bludů?.."  - pan Halík je prostě Boží člověk...

0 0
možnosti

j@ck

23. 2. 2009 16:48
Re: Pokorný je silná káva, ale Halík také…

R^

0 0
možnosti

don Alojz

23. 2. 2009 15:43
asdf

Paní Tydlitátová,vy máte docela problém.....ale hlavně se sebou.Pan Halík má své přívržence i odpůrce. Já ho třeba rád nemám a jeho názory nesdílím a přesto na jeho živobytí odchází mé daně.Vy jeho názory sdílíte a vidíte,já Vás nebudu častovat.....ona ztráta orgasmu je mnohdy horší než ztráta vědomí,co?:-P

0 0
možnosti

Petr_1

23. 2. 2009 15:53
Re: asdf

Pokud mohu mluvit za sebe, tak mnohem víc peněz z našich daní jde na pana prezidenta, toho všeználka, který má potřebu vyjadřovat se i k věcem, kterým vůbec nerozumí. Jeho nekritičtí zastánci mi spíš připomínají ovce, než zastánci pana Halíka. Víte, pan Tomáš Halík je na rozdíl od pana Klause skutečně VZDĚLANÝ člověk.

0 0
možnosti

admiral666

23. 2. 2009 15:35
prvni nesouhlas s autorkou

p. Tydlitatova pise vcelku dobre clanky, zastava se izraele, zatim jsem s ni vzdy souhlasil, ale ted nemohu. Clanek toho bloggera proti Halikovi byl hystericky, mozna i vyplod, ale v jadre pravdivy. Slo by kritizovat Halika kultivovaneji a mnoha munice na takovou kritiku by se nasla. co rikate p. Tydlitatova na halikovy nazory na pravo Izraele branit se vojenskou silou? Vzdyt on, stejne jako cela jeho klika s niz sympatizuje, od Al Gorea, pres Havla po E. Kohaka je levicova a snad vyjma onoho Havla osobne je naladena silne propalestinsky.

To, ze p. halik sepsal knihu, ktera muze obsahovat pokorne a velke myslenky (nevim, necetl jsem ji) je jen napodobne chovani cele teto oteplovacsko - socialisticke (ve smyslu rizeni spolecnosti shora) kamarilly, forma diverze a ovlivnovani nazoru. Kdyz dojde na stret, pokora je pryc, objevi se rude tesaky trockismu.

0 0
možnosti

Jannynov

23. 2. 2009 14:25
paní Věro

jestli "jeden člověk ve vás udržuje jakési zbytky důvěry v křestany".....nezlobte se, ale věta vyznívá jako solidní protikřestanský výpad, proč ?

mám tip k přečtení, vřele doporučuji.....proti mediální slepotě

http://neviditelnypes.lidovky.cz/media-mass-media-blindness-dck-/p_spolecnost.asp?c=A090208_202314_p_spolecnost_wag

0 0
možnosti

Věra Tydlitátová

23. 2. 2009 14:36
Re: paní Věro

Jannynov, zdravím. nenapsala jsem, že je v tom Halík jediný, je jich samozřejmě víc. Ale musím přiznat, že můj vztah ke křesťanům silně ochladl poté, co jsem poznala některé zdejší diskutéry. Vlastě těch důvodů je více, ale o nich nebudu psát sem. A prosím, co je protikřesťanského na tom, že ztrácím v křesťany důvěru? Já je přece nenapadám, neberu jim jejich přesvědčení, naopak kdyby je někdo napadal pro víru, hájila bych je.  Po jistých zkušenostech jim prostě nemohu věřit, je mi to také líto a jsem ráda, že mám mezi nimi ještě nakolik přátel. Ale neberte to tak konkrétně, já vlastně věřím opravdu málokomu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem