Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také bych se nerad dožil dne... rozumně a hezky napsánoR^.V

1 0
možnosti
ZS

Myslím, že jste o osobě MH měla napsat více, nejen stále opakované. Třeba o tom, jak se chtěla stát ministryní spravedlnosti a události kolem toho.

1 0
možnosti

Tak ctižádost uplatnit se nelze považovat za vadu charakteru. Naopak za jeho přednost. A navíc ta holka na to měla.

1 0
možnosti
AS

A91d84a75m 54S29t75a94v88a

31. 5. 2014 20:52

"Pokud se dnes opět aktivují komunisté ...": Ano autorko, komunisti jsou hrůzným nebezpečím pro demokratickou společnost! Ovšem nezískali by svou platformu bez svého nevědomého předvoje, anarchismu, který se dnes rekrutuje především z nejrozličnějších skupinek anarchistů, trockistů s maoistů, kteří v  bezděčném vzájemném propojení,  svým  anarchistickým tzv. nepolitickým  přístupem k dění ve společnosti totálně likvidují pomalé a jen těžkopádně se utvářející demokratické struktury společnosti, vytvářejí společenský chaos, a dávají prostor komunistickým silám, které tak vyhovují lidem zmateným právě tím chaosem, který nejrozličnější anarchistické skupiny u nás vyvolávají.

2 0
možnosti
Foto

To co tu máme lze jen sotva nazvat demokracií. Volby jsou platné, i když většina odmítne jako výraz odporu jít k urně. Nabídka politických stran je bohatá, ovšem v pozadí za nimi je mafie, která každou, která se dostane k moci ovládne pro své zlodějské zájmy. Takže je to stejné jako dřív. To jsme volili KSČ, i když odvážlivci dali hlas jiné straně NF a dnes ať dáme hlas kterékoliv, nakonec vyhraje a vládne mafie.

0 1
možnosti
Foto

Mně naopak dnes plno procesů s dnešními vlastizrádci chybí.

0 1
možnosti
Foto

Naše informace jsou zprostředkované současným režimem a ten má, jak vidíme po posledních událostech na Ukrajině, značně nedůvěryhodnou propagandu.Proto je třeba být obezřetný, nenaskakovat na každou dezinformaci, a řídit se osvědčenou zásadou - důvěřuj, ale prověřuj !

2 3
možnosti
Foto

Mohu kolegyně 8-o ppotvrdit, že " jste "...antika a její filosofie, no nic k věci. Jsem moc rád, že se zmiňujete o Dr. Miladě Horákové a procesu z min.století, přesněji řečena 50.léta...děkuji a přeji hodně pohody. Víte ona je pro mě symbolem jak se nedat, nepodřídit...pindy některých " vašich zdejších dopisovačů jsou nad mé síly ," málokdo si umí bez osob. zkušeností představit co se dělo v té době a zapomněli či se starali o prosté věci, jako je zlodějna, podvody, donášení...nechápu tu obrovskou koncentraci těchto chytráků v ČR a snad mi dá sílu, ten nahoře, že se dožiji trochu pochopit ty to nadlidi, svéprávné dělat zlo, ubližovat...[>-]EU

1 0
možnosti
Foto

Ona se bohužel dala do služeb vyšetřovatelů a podřídila se jejich nátlaku. Přiznala vinu a to ji stálo krk.

0 1
možnosti
Foto

J34a37n 94R33ý37z44n75a30r

31. 5. 2014 18:09

Díky za hezký a ... bohužel i důležitý článek.

R^

2 0
možnosti

Tři otázky. 1) Proč paní Kleinerová si nechala uschovat vysílačku,

2) Proč plzeňská skupina pod vedením Dovary, jinak provokatéra OBZ shromažďžovala a asi i někam předávala informace hospodářského charakteru, což jeden z jejich členů Procházka označil za ilegalitu

3) A hlavně bych byl rád, kdybyste se vyjádřila k provolání Buchala, policejního strážmistra ve výslužbě,zvláště k bodu 6 , připravené na počátku května 1949 pod názvem Voláme amerického, anglického a francouzského velvyslance v Praze, o jak výbušné otázky šlo. Jako důvod a bezprostřední podnět k povstání byly uváděny následující skutečnosti: 1) únorový puč byl proveden proti vůli většiny národa; 2) Benešův podpis pod demisí ministrů ze dne 25. února 1948 byl zfalšován, 3) ministr zahraničí Jan Masaryk byl zavražděn; 4) volby z 30. května 1948 nebyly svobodné ani demokratické; 5) současní politici neplní své ústavní závazky; 6) vláda porušuje mezinárodní dohody dodávkami zbraní pro válku v Palestině; 7) na území ČSR existují donucovací pracovní tábory, orgány bezpečnosti používají při vyšetřování zatčených osob gestapácké metody. V dalším textu Rozkaz - nádraží Bouchal informoval veřejnost o probíhajícím osvobozovacím boji a jeho zásadním cíli osvobodit celý československý národ z krvavých pout židobolševických vůdců Kominterny.

0 1
možnosti
Foto

To vše je sice hezké, ale v demokratické společnosti by se člověk obdobného zaměření nemusel uchylovat ke konspiraci, svoje politické ambice by mohl ventilovat veřejně. V tom je ta tragédie. A i kdyby, tak v normální společnosti by za takovou činnost nikdo provaz nedostal, pravděpodobně by mohlo jít jen o podmínečné tresty, protože ve standardní fungující společnosti by nešlo o trestní čin se závažnou společenskou nebezpečností.

2 0
možnosti
VS

Malá oprava: ne Národně sociální strany, ale Československé strany národně socialistické(ČSNS)[>-]

0 0
možnosti
JK

Vážená,když zacházíte do takových detailů tak se musítze zmínit i o tehdejším redaktorovi RP  kterým byl p.Ruml otec budoucího min.vnitra za Havla a jeho horování za trest smrti pro p.Horákovou a bylo by dobré rovněž se zmínit o konspirační teorii,že MH vůbec nebyla popravena a byla za podivných okolností eskortována z ČR čemuž nasvědčuje dosti indícií,které nejsou dosud vyvráceny a dosti jsou i podpořeny záhadnnou okolností její smrti.Jak je známo,co nelze na 100% potvrdit je hodno řádné diskuze a toto v článku postrádám...je jednoznačně tendeční a chce to řádně doplnit....

2 3
možnosti
VS

Nebojte se, bude řádně doplněno. A vy snad  bludům "lžihistorika"  Buguoye - Kopeckého snad věříte?!8-o

3 0
možnosti