Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PopelkaNazaretská

11. 7. 2008 12:11
Al šem...

Taky bych se chtěla pyšnit tak tvůrčím, tvárným, veselým jménem :-) Ale ono bude tak milé díky své nositelce. Když si jméno dobře vychováte, tak vám pak dělá jen radost. A prý má i magickou moc!V

0 0
možnosti
P

PopelkaNazaretská

11. 7. 2008 12:03
No konečně...

Monarchie, konečně na to upozornil také někdo jiný. Jen se trochu bojím dát tuto funkci zrovna Klausovi. Přeci jen mu těch titulů dost přibývá. Od zelených i od fanoušků. Trochu se bojím, že po titulu CML a "Z boží vůle císař český, moravský ( pokud se zase nebudou chtít trhnout ;-D) a slezský" přibude ještě svatořečení... No a na to snad už monopol je.

http://st.blog.cz/m/mikiii.blog.cz/obrazky/1861071.jpg

0 0
možnosti
JK

Albireo666

7. 7. 2008 14:03
Kdo je Tydlitát

Postava z Alenky v říši divů, v originále se jmenuje Twiddledoo ;-D

0 0
možnosti
AH

nyny.

7. 7. 2008 13:19
hihiiiiiiii

no jak problesklo, že by tím pádem mohl být znovu volen Klaus, nabyla jsem přesvědčení, že se konečně té přímé volby dočkáme chichichi

0 0
možnosti
S

Semper2

7. 7. 2008 13:04
Císař a volen českými plebejci - oj to bude zase binec

Paní Tydlitátová, máte v tom trochu zmatek - král, tím méně císař, není volen "lidem ". Navíc císař Svaté říše římské byl ustanovován a pomazán samotným papežem.

Mě to vše tak trochu připomíná spíš putinovské variaci na východnů notečku.

Ale karmu máte.

0 0
možnosti
SC

Pikot

7. 7. 2008 12:32
Nic k článku, ale

odkud znám to jméno Tydlïtát?

To byl - pokud mne pamět nemate, jeden lotrando z 30 leté války...

Nebo má tu někdo přesnější informace?

0 0
možnosti
SC

Pikot

7. 7. 2008 12:33
Re: Nic k článku, ale

Divné, ale správně by tam mělo stát

Tydlitát...

0 0
možnosti
LM

Aaron71

7. 7. 2008 12:31
Proč?

Proč píšete takovéto úvahy? Nějak mi uniká podstata. Bojíte se Klause? Chcete zpátky Havla? Nebo chcete prostě někoho kdo náhodou půjde kolem? A nebo považujete dnešní paskvil s názvem ústava za tabu?

0 0
možnosti
PD

pedol

7. 7. 2008 12:27
citace relevantní protiúvahy

Svobodný soběstačný člověk nepotřebuje, aby ho někdo řídil. Proto je nutné uměle vytvářet lidi závislé, nesoběstačné, pokud možno co nejméně svobodné. Kdyby tomu tak nebylo, neměli by mnozí  pitomci co dělat vzhledem k tomu, že nemají dostatečné ekonomické,  mentální a organizační schopnosti. Ale co umí dobře, je manipulovat tupým stádem. Tak si ho musí "vyrábět". To samo o sobě by tolik nevadilo. Co je neuvěřitelné, je ta spousta lidí, která k nim vzhlíží a ještě jim za to tleská. Většina lidí má rádo příběhy s dobrým koncem a nechá se snadno ovlivnit (např. reklamou).  Celá státní správa je dominium et imperium.  Státy nechtějí mít občany – akcionáře, chtějí především poddané a nádeníky. I ony současné sociální státy jsou symbiózou miliardářských majitelů nadnárodních monopolů masově vyrábějících levný šunt a "lidových mas", které na masovou konzumaci tohoto braku, masivně jim vnucovaného reklamou, dostanou dávky.

0 0
možnosti
PD

pedol

7. 7. 2008 12:27
Re: citace relevantní protiúvahy-pokrač.

Za tímto účelem je třeba obrat střední třídu, kvalifikované zaměstnance, kteří sami by už víc nesmyslů nekupovali. Není náhodou,  že socanské vlády dávají nadnárodním korporacím "pobídky", odpouštějí jim daně, zatímco proti lidem s "nadprůměrnými výdělky“ vedou nenávistné kampaně a s mandátem „voličů“ se je snaží prostřednictvím progresivního a kdoví jakého ještě zdanění obrat kde můžou. Druhá možnost je asi správně! Ať žije socialismus, sociální spravedlnost musí být, i kdybysme tu kvůli ní měli všichni chcípnout! Marx vymyslel geniální systém, který prokazatelně zdevastoval životy rekordního množství lidských bytostí ale tito jsou evidentně nepoučitelní .

0 0
možnosti
JD

William Bernard

7. 7. 2008 12:25
Monarchie....

Je to sice psané lehčím perem, ale jedna myšlenka by neměla zůstat přehlédnutá....

Monarchie by české kotlině přinesla kýženou stabilitu a hlavně by mohla položit základ obnově mravních hodnot, které v dobách fašismu a komunismu notně poklesly.....

0 0
možnosti
B

Blechová

7. 7. 2008 10:44
Zpusob volby , zmena pravomoci

Pokud bude se zpusobem volby prezidenta svázana rozhodujicim zpusobem i změna pravomocí prezidenta, pak tato ústavní změna muze byt ovsem zmenou dost výraznou, v dobrém i zlém směru.

A podle mého názoru pokud dojde k přímé volbě prezidenta, bude nutné opravdu i jeho pravomoce neodvozovat jen od parlamentu a nesvazovat je s rozhodnutím parlamentu a vlády, což může být zajímavé až nebezpečné, v našich poměrech velmi!

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem