Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Nevím jaké mají nebo nemají sběrači víček zkušenosti. Ale my holky z jógy sbíráme pro jednu naši spolucvičitelku, takto tetu z mateřské školky pro postižené děti v Plzni na Bolevci, kde jim firma za určité množství víček postaví pro tyto děti skluzavku. A ne, že ne.

0 0
možnosti
MS

Paní autorko, nikdo nekupuje balenou vodu, aby sbíral víčka. Ale jinak souhlas. Račí jednou za rok poslat 200 kč na charitu, než sbírat 30 kg víček.

2 0
možnosti
KS

Znám lidi, co kupují balenou vodu, aby měli víčka...

2 0
možnosti

"víčka" jsou samozřejmě  jenom symbolem dlouze  popsatelné skutečnosti, že  republika  má nesplatitelné dluhy, je  stále poměrně  zanedbaná a hanebně  nedostatečně pečuje o vlastní občany  nemocné a přestárlé ale současně  zaopatřuje  "čmoudy" (jak píše  bolgerka), kteří nikdy nepřispěli do státního rozpočtu ani korunou a patrně  se k tomu nechystají  ani v budoucnu. Když tak sledu jak nezákonně  si počnají už při pronikání do EU ;-€  Podle autorky  je to ale  patrně v pořádku.

Kdyby byla  občanská válka  v Polsku, tak by to samozřejmě byla jiná situace.  Nyní ale čelíme  organizovan muslimské invazi, která zneužívá  Evropského azylového práva a  naiiity  většiny   občanů.

2 2
možnosti
LH

odkazovat se na prohlášení ekologů v Blesku, to je teda věrohodnost sama :-/

0 0
možnosti
JS

já piji kohoutkovou ;-) A jinak souhlas R^

1 1
možnosti
MJ

Jak to cítím já. 

To sbírání víček, to je o pocitu pomoci potřebnému (nemocnému dítěti, úlevě nevyléčitelně nemocnému,...).  Já to taky dělám, i když konkrétní ekonomický dopad opravdu nevím. Ale JIM  pomoci chci.

Nechci pomáhat nějakému přivandrovalci, který nemá zájem o práci, ale jen o sociální dávky, o to, abych se mu staral o bydlení, stravu, zábavu, jeho mobil a jeho náboženské potřeby. Mám dost svých starostí, a nepotřebuji se starat o přivandrovalce, kteří mi budou v rámci "svých demokratických potřeb" zakazovat slavit vánoce nebo velikonoce, protože je to uráží. Mě zase uráží mlátit hlavou do koberce. 

Ale doma jsem tady já, ne oni.

6 1
možnosti

My je nepotřebujeme ani kddyby pracovat chtěli a uměli.  Práce máme  málo.

0 1
možnosti
Foto

Celkem souhlasím, ale zapoměla jste na jednu rovněž důležitou věc. Tou jsou přepravní náklady na ty víčka. Ty mohou dosáhnout klidně i ceny těch víček.

Každopádně vám karmaR^

1 1
možnosti
MS

Když je řeč o sbírání víček na dobročinné účely, vždy si vzpomenu na klasickou českou veselohru "Hoří, má panenko!", kde účastníci hasičského bálu "solidárně" odevzdali všechny losy na rozkradenou tombolu sousedovi, kterému právě shořel barák. :-)

5 0
možnosti
MK

Pravda, nezajímal jsem se o praktické "vyúčtování", kdy se firma, zabývající se zpracováním použitých plastů, zaváže koupit postiženému el. vozík a na podporu takové DOBROČINNOSTI se sbírají víčka. To, že se takto přísně účtuje 7,- Kč za 1 kg jsem netušil - na jeden vozík několik tun víček?? Myslím, že na počátku fenoménu sběru víček to tak nebylo.

Jen na okraj, dle Vašeho textu, na fotce vidíme pouhých 24 kg?? Nejsem znalec, ale můj odhad by byl vyšší.

2 0
možnosti
JH

J33i20ř27í 98H79a21v12e61l

22. 9. 2015 15:26

Podle zdroje obrázku https://www.mujicin.cz/sber-plastovych-vicek-pro-vanesku-byl-uspesny-nyni-pokracujeme-sberem-pro-kubika/d-1281755 nasbírali nějakých 700kg za 5000. Není to tak šokující, ale zázrak taky ne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem