Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

.bp.

10. 2. 2009 23:25
proč

píšete, když Vám nikdo nerozumí a všichni Vás kritizují??? není lepší nepsat???R^R^R^

0 0
možnosti

jajboze

8. 2. 2009 13:49
Hmmm,

tak ublizil!. Vase blogy ctu, hodne jsem se dovedel o vecech, ktere me nejsou zrovna blizke, ale ktere se snazim pochopit. Jsem rad, ze bojujete proti antisemitismu a NS. Jenom ty metody me prijdou dost neucinne, protoze mi pripadaji stejne prehnane , jako u fanatiku z druhe strany. Navic jste se zabednila pouze ve sve uzke komunite a prezentujete tady nazor, ze vse,co z ni pochazi je genialni a zbytek sveta nestoji za rec. Pripada mi, ze nemate vubec rozhled po jinem prostredi, nez judaistickem, nebo neco zamerne ignorujete. Pokud tomu tak neni, tak je nekde chyba ve vasem stylu komunikace. Nemuzete,.. cipisek, neustale kolem sebe mlatit pantokem, hlava nehlava! Rekl bych, ze jakozto krasna a inteligentni zena, mate k dispozici stovky jinych , daleko ucinnejsich metod. Nemusite prece zacit snaset vejce, abyste byla pro nas, Vase priznivce, prijatelnejsi.:-) Zdravim

0 0
možnosti

Věra Tydlitátová

8. 2. 2009 16:58
Re: Hmmm,

No nevím, z čeho tak usuzujete, já si ublíženě nepřipadám. Nikde také neříkám, že všechno, co pochází z judaismu je geniální a naopak. Představila jsem postupně různé lidi z kultury nebo vědy, kteří nejen že nejsou Židé, ale dokonce 2 z nich měli také antisemitské názory (Váchal, Solženicyn), a přece o nich píšu s uznáním, protože vykonali něco podstatného. Také jsem psala o prof. Hruškovi, o Vodňanském, o Havlíčkovi, o Čapkovi atd. Takže nevím, proč se Vám zdá, že "zbytek světa" neuznávám. O judaismu píšu hlavně proto, že chci ukázat něco, co jen málo čtenářů zná podrobněji a co je  zajímá (alespoň mi v tom smyslu píší). Jinak píšu prostě o tom, co mě zaujme. Nejvíc píšu o aktuálních věcech ve společnosti, které mě třebas štvou, ale s judaismem to nesouvisí. To jen pár čtenářů například zdůrazňuje Rathův židovský původ, mně vůbec nezajímá, mně vadí jeho politické kroky. A prosím Vás, jaká úzká komunita? Přednáším na univerzitě - to myslíte, že tam jsou samí Židé?

0 0
možnosti

jajboze

7. 2. 2009 22:05
Pani Vero,

muzete mi, prosim, vysvetlit, proc ve Vasich clancich citim takove podcenovani vseho nezidovskeho na tomto svete? Znam mnoho lidi, kteri prezili velke hruzy, ale malokdo si v sobe hycka takovou zlobu, jako Vy. Proti zlu nejde bojovat nenavisti, z toho vznikne fanatismus a dalsi zlo. Sve veci tim nijak neposlouzite, lidstvo ma i jine starosti, nez zidovskou otazku. Navic nejste hloupa, zabyvate se religionistikou, mate prehled o historii vsech nabozenstvi, ale tady to vyzniva, ze jedine zidovsti autori, jedine zidum ublizili, jedine zide jsou nejlepsi. Nejak mi to prijde, ze zosobnujete vsechny vlastnosti, ktere vzbuzuji tisiciletou nenavist k zidovstvu. Nesnasenlivost a netoleranci, agresivni potrebu moci a silenou nenavist, ktera je pro me u zeny dost nepochopitelna. Nekdy mam pocit, ze Vam nekdo moc ublizil. Nezlobte se,v zivote bych tento prispevek nenapsal, kdyby me k tomu nedovedly nektere Vase nazory. Zdravim

0 0
možnosti

Věra Tydlitátová

8. 2. 2009 8:08
Re: Pani Vero,

Nerozumím Vaší otázce. Myslím, že buď nečtete můj blog, nebo si jej vykládáte posvém. Rozhodně je vidět, že mě vůbec neznáte a  ani se nepokoušíte mě poznat (byť z mých článků), jen mě posuzujete podle předem daných názorů, kterým nerozumím. Hluboce se mýlíte, ale v této (veřejné) diskusi Vám odpovídat na žádné osobní věci nebudu, to snad chápete.

0 0
možnosti

Blechová

5. 2. 2009 1:18
Skvela kniha, skvele tema

Vero, jsi jednicka, diky!

Nadherne tema, uzasne, uvidime, jak pujde diskuse, ale skvele.

0 0
možnosti

Vikina

5. 2. 2009 19:50
Re: Skvela kniha, skvele tema

jéžíšmarjá, další ratlík ;-(;-(

0 0
možnosti

Michal007

4. 2. 2009 22:57
Výjimka?

V listopadu 89 masy  lidí bezprostředně reagovaly celkem inteligentně. Co s tímto jevem budeme dělat?

0 0
možnosti

kaktusak

4. 2. 2009 23:50
Dobrý příklad

Odporná lůza.

0 0
možnosti

johny.desetnik

4. 2. 2009 16:42
Jsem snad jediný...

Kdo si všiml, že autorce k napsání článku stačí pár pojmů typu - bolševici, nacisti, Hitler, ULTRAKATOLÍCI a omáčka kolem toho? Je to obyčejná fanatička, stačí se po netu trochu porozhlédnout. A pseudointelektuálové na to skáčou ("Když někdo píše proti nacistům apod... musí mít dobré články")Rv

0 0
možnosti

johny.desetnik

4. 2. 2009 16:48
Re: Jsem snad jediný...

A  mimochodem - Canneti byl stejně jako Tolkien (citace v hlavičce blogu) židovského původu. To je základní podmínka proto, aby mohl být v jejich článcích někdo pozitivně zmíněn. Nic proti těm osobám, ale vy mě jen utvrzujete v tom, že jste "ultrasemita" a trpíte nesnášenlivostí vůči šemu nežidovskému:-/

0 0
možnosti

František Kostlán

4. 2. 2009 13:57
Věro,

už jsme o tom diskutovali. Adler v jednom ze svých esejů dochází po slovním rozboru výrazu "masa" k odlišnému závěru. Nepopírá, že dav se často chová popsaným způsobem, nikomu však neupírá individualitu. Masa je podle něj součtem jednotlivců, které samozřejmě někdo může ovládat. Mnoho Němců se nechalo zfanatizovat Hitlerem, přestože nikdy nebyli v davu na některém z jeho projevů. Naopak někdo píše o zážitku z Hitlerova projevu jako o odpuzujícím jevu. Prostě - určité procento se vždy odmítá zařazovat do "masy" a kritického myšlení se nevzdává.

Ani všichni anonymní diskutéři se nechovají stejně. Vedle té anonymní lůzy, kterou správně popisuješ a do níž se úderně trefuješ, jsou i anonymní diskutéři, kteří chtějí jen slušně sdělit svůj názor. Není jich tak málo, jen se nechají otrávit a vypudit z diskuse těmi patologicky postiženými.

Díky za článek, máme napříště zaděláno na debatu:-).

0 0
možnosti

Blechová

5. 2. 2009 1:15
Re: Věro,

Zcela vyjimecne muze byt i "dav" pozitivni, tedy dav coby nositel dobre spolecne idee, nositel jakesi sounalezitosti. Ovsem i tady hrozi otupeni v ramci mnozstvi, jednotlivci ztraci vlastni identitu a jednaji hromadne - nemusi byt ovsem vzdy mysleno negativne.

Je to skutecne velmi slozite.

0 0
možnosti

BoboHml

4. 2. 2009 12:05
Dobře napsáno,škoda že musíte

vždy uvést - viz diskuse u mne apod.

To nejde napsat informativní článek,aniž by jste ze sebe nedělala oběť?

0 0
možnosti

CarolinaC

4. 2. 2009 11:57
No ne, v životě by mě nenapadlo,

že budeme číst stejné knihy a shodně je hodnotit. Třeba bych změnila názor i na Vás, (kdybyste ovšem tak netlačila na pilu a nebyla tak agresivní.)

0 0
možnosti

geo.novotny

4. 2. 2009 11:35
naprosto vystizne

... karma

G.N.

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem