Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Psychopat se taky dobře pozná podle toho, že píše na blog sáhodlouhé litánie, které se nedají přečíst. A pak taky, když jsou ještě někde relativně anonymní diskuse, že si udělá několik nicků a diskutuje sám se sebou a vzájemně se sám plácá po ramenou ;-D

0 0
možnosti

Bohužel nejdou vždy poznat...!!

0 0
možnosti

Rostoucí četnost psychopatu je v řadě:

normální populace - vězni - politici - diskutující na blogu - autoři na blogu

(jsou i slušní lidi, ale je NÁS málo ;-D)

0 0
možnosti
Foto

http://frankkrejci.blog.idnes.cz/c/356831/Neskutecna-podobnost-mezi-psychopatem-a-politikem.html

I ja jsem psal o psychopatech a politicich. S autorkou se shodujeme, neni to novinka, ze v politice sedi psychopati a ty je tezke odhalit. Jen se je treba vice rozhlednout. jejich vlastnosti jsou typicke.

2 0
možnosti
Foto

J64a78n73a 59M68a62j38o33v72á

13. 10. 2013 16:44

Franku, blbé je, že poruchy osobnosti nejsou trestné. V případě politiků je lze aspoň nevolit i když i to je při našem volebním systému diskutabilní. V životě nelze vůbec nic...

1 0
možnosti

P93a33v69e35l 39R81u74s38ý

12. 10. 2013 15:58

Jedná se o poruchu vyšších emocí, Signifikantní je vnímání světa skrze vlastní osobnost, kdy vše okolo včetně nejbližších lidí, slouží k dosažení cílů osoby s touto poruchou. Autorka se zmiňuje především o poruše, která má charakter narcismu, ale těch poruch vyšších emocí je více druhů.

Pro politiky je skutečně narcistní porucha velmi častá, projevuje se i v absolutní absenci svědomí, tvrdosti ve vyžadování svých práv a nároků a naprostém ignorování práv druhých. Z hlediska altruismu se takový jedinec chová tak, že svůj altruismus dává okatě najevo, altruismus je pro něj nástrojem ovládání a vylepšování už tak dokonalého sebeobrazu, kdežto skutečný altruismus zůstává skryt. Osoba s narcistní poruchou vyšších emocí dokáže přesvědčivě prezentovat altruismus druhého člověka tak, že nabydete přesvědčení, že altruista je on. Z hlediska emocí a mezilidských vztahů je uvěřitelný, protože má obrovskou schopnost emoce předstírat. Jelikož je neumí prožívat, má výrazně posílenou schopnost je odporozovat a reprodukovat. Typické pro něj je, že občas, díky tomu že emocemi nežije, se dopustí emocionálního faux pax, které, jakmile si to uvědomí, zamaskuje žertem, bonmotem nebo jinak zrelativizuje.

Kombinace nedostatku svědomí a využívání jiných lidí ke svému prospěchu se projevuje razatními změnami vztahů - nejlépe je to patrné na tom, když těží z práce jiného člověka, pak má k němu úžasný vztah. V okamžiku, kdy tento člověk pro osobu s narcistní poruchou přestane pracovat nebo dokonce zkříží její plány, je bez milosti a bez jakéhokoliv náznaku vděčnosti za dřívější služby smeten až fyzicky zlikvidován.

Narcistní porucha se poměrně často projevuje i v partnerských vztazích, kdy rychlá změna vztahu z lásky v nesmiřitelnou nenávist často doplněná ignorováním práv partnera je velmi významným indikátorem této osobnostní poruchy.

2 0
možnosti

V článku je to ale spíš o dissociální poruše, než narcistické. Ačkoliv se mohou prolínat.

0 0
možnosti
Foto

J44a29n58a 40M27a73j29o54v67á

12. 10. 2013 15:01

Popis poruchy osobnosti víc než dobrý, škoda toho propojení s politikou - psychopata (to pojmenování už se neužívá) opravdu nepoznáte "na první šup". Na kandidátkách u nich nebliká kód diagnózy. Ale nešť - on se každý oslí můstek prostě asi nepovede.

0 0
možnosti

Mám jednu otázku: Jak poznat, že dotyčný, které chci třeba volit - a který se angažuje ve věci ochrany pejsků a kočiček, posílá peníze na charitu tad. je skutečně dobrý člověk - nebo se z něj posléze vyklube psychopat ;-D? Z Vaše popisu totiž vychází dobrý člověk a šikovně lhoucí psychopat na pohle zcela stejně (a jeslti doma tajně týrá manželku - to se fakt nedozvíte) ;-D

0 0
možnosti

P27a30v31e54l 65R90u35s57ý

12. 10. 2013 15:59

Poznáte to podle toho, zda se angažuje tak, že o tom sám mluví a dává to na odiv, nebo jste si všimla té podpory jen náhodně v tom útulku. Skutečný altruista má emocionální zábranu (stud) svůj altruismus prezentovat.

0 0
možnosti
Foto

No, krátké to nebylo ale znejistěla jste mne;-D.V

0 0
možnosti

A61d19a36m 16S20t23a72v57a

12. 10. 2013 13:19

"Lhaní je psychopatovi životním stylem. Psychopat lže téměř neustále, ohýbá zjevná fakta " : Autorko, to máte svatou pravdu. Ještě  jednu výstižnou charakteristiku jste zapomněla uvést: psychopaté lživě  pomlouvají, jsou tak retardovaní, že nedokáží domyslet všechny souvislosti geneze  a proto všude možně  píší udavačské pomlouvačské  petice, jakmile se jim jen něco znelíbí, či na toho, kdo je jakkoliv duševně i duchovně, a hlavně pracovně,  převyšuje  /už jste se stihla podepsat?/ - a ve své sebe pravdě si neuvědomí, jak jsou hloupí. Autorko, držte se svého předoasijského kopyta, to vám jde, to si člověk rád počte, ale jakmile začnete psychologizovat či politizovat....

4 4
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem