Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejsme ve studené občanské válce. :-/Tímto prohlášením se řadíte jen k desítkám populistů, strašícím spoluobčany vším možným. To, co je podle Vás "studená válka" je projevem nespokojenosti. I když podle našich historiků jsme se ještě nikdy neměli tak dobře, jako se máme dnes, vždy se najde něco, co nám bude málo, s čím se nespokojíme. Řada lidí se tak nespokojí s dnešní demokracií, s dnešní politickou realitou, s dnešní životní úrovní atd., ale ani se zametáním čehokoliv "pod koberec". A všude tam, kde se objevuje černo-bílý pohled, kde chybí patřičná míra vzdělání, informovanost a rozhled, nastupuje dogmatismus jako extrém. A každý extrém, ať už přichází odkudkoliv a je míněn jakkoliv, vždy byl, je a bude škodlivý. Zrovna tak jako extrém hlásané "studené občanské války".:-)

1 0
možnosti
Foto

Polarizace naší společnosti má jednu nevýhodu , vytanulo mi 25 let staré slovo "špecifikum"

Belgie , Ukrajina či Itálie nebo Španělsko jsou heterogenní takříkajíc regionálně - východ x západ , jih x sever. V ČR je mix (pro jednoduchost) pravice x levice dokonale promíchán.

Komunistická Ostrava , Kladno , religiózní jižní Morava a východní Čechy, kosmopolitní , spíše pravicová Praha.

Geograficky neřešitelné , musíme se tady "snášet" nebo "nesnášet" pořád.

0 0
možnosti
JM

On je jeden základní problém, vážená doktorko, my totiž v žádné demokracii nežijeme. Žijeme v oligokracii, v níž se nakonec každá správná demokracie zvrhne, neb je to její systémová vada. Taková vzdělaná dáma jako vy určitě četla Platóna. Dnes politická reprezentace neřeší problémy lidu, ale nahrává schvalovanými zákony těm, kdož financovali jejich volební kampaně. Situace takříkajíc celozápadní. Problém východoevropských států navíc (na rozdíl od těch anglosaských) je, že u nás nikdy nebyla soudní moc skutečně oddělena od moci výkonné. Soudci jsou jmenováni politickou vrstvou, nikoli voleni (a ucházející se u voličů o mandát) jako např. v USA.

1 1
možnosti
HP

V mnohém máte pravdu, ale v demokracii žijeme. Je to forma vlády ve které se všichni občané rovně podílejí – přímo nebo nepřímo skrze volené zástupce. A jde jen o to, aby se lidé (dêmos) na té demokracii opravdu podíleli.

0 0
možnosti
Foto

Ať se nám to jakkoliv líbí/nelíbí, demokracie všeobecná nutně vyústí vždy v krajně levicový, socialistický stát. Je to její podstata.

3 1
možnosti
Foto

Jen pro doplnění: chybně, ach, prachybně, se zde zaměňují termíny svoboda a demokracie. Ta dvě slůvka nejsou synonyma, spíše naopak!

2 0
možnosti
JM

Souhlasím s Vámi, že se dá mluvit o jisté dnešní deziuluzi a nespokojenosti, která čím dále tím více vyvěrá na povrch. Ovšem paušální odsouzení kritických hlasů a volání po nápravě nešvarů tím, že se jedná o odmítání demokratických hodnot a principů západní demokracie ? Že se jedná o stesky po "starých pořádcích" a vidět současné dění očima "sovětské averze", která je oprávněně v mnohých z nás ? S tím není možné souhlasit. Nejsem příznivcem starých pořádků, netíhnu k levicovému šílenství EU a přesto (nebo právě proto ? ) necítím strach z Ruska. Strach mám jen z naší neochoty přiznat si nepříjemné pravdy a právě ze stereotypního myšlení z dob minulých. Rusko není SSSR, Krym svobodně hlasoval (existuje bezpočet nezávislých svědectví, které si každý snadno dohledá...pokud chce), Izrael není agresor, EU se vinou soudruhů Barrosů a jemu podobných dostala do slepé uličky...atd.atd. Musíme si hlavně přestat lhát a hledat "nového vnějšího nepřítele", třeba v podobě Ruska...Jedině tak můžeme uchovat svobodu a demokracii pro sebe i příští pokolení.

7 5
možnosti
JK

Krym svobodne hlasoval v nelegitimnim referendu...  ;-)Rusko neni SSSR ale Putin se snahou o jeho castecne obnoveni nijak netaji a pokud k tomu pouziva tanky, tak se vaseho nestrachu z nej docela obdivuji...

6 0
možnosti
Foto

Tím, že bráníte demokraci děláte tu nejlepší službu pro lidi jako je Putin.  Bez víry lidí v demokracii by to byl jen obyčejný člověk bez možnosti ovlivňovat životy milionů lidí.  Tohle dokáže jen demokracie.

1 2
možnosti
Foto

O žádné zjevné a nepopiratelné agresi putinovského Ruska vůči sousednímu suverénnímu státu nemůže být ani řeči. Pouze o podpoře národně osvobozeneckého boje protievrepsky naladěného obyvatelstva, které cítí, že se vstupem do EU se zhoršuje jeho dosavadní postavení. Zhoršené možnosti exportu do Ruska, ztráta zvýhodněné ceny plynu atd.

Kdyby Moraváci si mysleli, že vstupem do EU se zhoršilo jejich uplatnění na trhu práce, měli by plné právo se trhnout od Čech.

A ani nemůže být řeči o suverénním státu Ukrajina. Tu definitivně ztratilo podpisem Asociačním dohod. Tak jako my.

6 5
možnosti
Foto

I69v92a63n 62M45a97r50e25k

24. 2. 2015 9:20

Naprostý souhlas  p.Řezník R^

4 4
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem