Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

ZaseZnovuZabanovanyCikanemPatrik

19. 1. 2009 17:40
tento článek má

přímou souvislost s tím článkem o blbosti. Ale nejde o blbost čtenářů!

0 0
možnosti
ZK

SID09

16. 1. 2009 18:48
ČTK zveřejnila že:

Ruský premiér Vladimir Putin navrhl vytvořit mezinárodní konsorcium, které by pro Ukrajinu zakoupilo "technický plyn" nutný pro udržování tlaku v plynovodech, aby tak mohla začít přeprava ruského plynu do Evropy. Pro obnovení přepravy plynu přes Ukrajinu je podle Putina zapotřebí 1,78 miliardy metrů krychlových plynu, který Ukrajina neprávněně odčerpala.

Chce ještě někdo lepší důkaz ukrajinské loupeže ? Co vy na to paní Tydlitátová ?

0 0
možnosti
L

lopata12345

13. 1. 2009 21:18
Plyn

Tak nam pani Mullerova zase plyn pustili, ale aby to nebylo jen do komory. On jeden nikdy nevi.

>

Chceme si hrat na velkou unii na Ruskym dvorku. Mame Ukrajinu na kandidatce pro vstup? Mame! Dluzi Ukrajina Rusku prachy? Dluzi! A docela dost! Tak nam rusove nechali sezrat zodpovednost za sveho noveho skoroclena. Neni to hezke, ale co jsme cekali? Ze se dluhy neplati? I rusove splatili Cine a Indii dluh do posledniho dolaru. Proc by na tom mela byt Ukrajina jinak?

>

Uvedomte si take, ze Rusko jen diskutuje, protoze na nas bere ohledy. Prekvapive? Sovetske reseni by vypadalo jinak: Tanky kolem plynovodu a diskuzi v ukrajinskem parlamentu by vedli specnazove pomoci polnich lopatek. Pravda pak by cely incident netrval vic nez dva dny.

0 0
možnosti
JN

5alfa

14. 1. 2009 13:03
Re: Plyn

Nejvíce legrační je militantní postoj těch, co vidí jednoznačnou vinu na straně Ruska. Jejich výkřiky "nás to nezajímá, máme smlouvu s Ruskem, ať si to zařídí, jak chtějí".

Byli by první, co by ječeli jako sirény, kdyby si to Rusko zajistilo podobně, jako USA Panamský průplav. :-P

Myslím, že názor Slovenska je jasný - pokud teď chceme Ruský plyn, budeme muset platit za Ukrajinu to, co si odebere a nebo se zatím bez toho plynu musíme obejít. ;-(

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 1. 2009 18:00
Tak a už je snad všem jasné

kdo poslední přistupuje k narovnání problémů s dodávkou plynu. Je to Ukrajina. Takže ne to ošklivé Rusko, ale kandidátská země NATO a EU.

0 0
možnosti
JN

5alfa

12. 1. 2009 10:53
Re: Tak a už je snad všem jasné

:-( No ten dodatek, že Ukrajina je spolehlivej partner, že nic nekrade, že Rusko musí dodávat i plyn, který je třeba na zajištění přepravy, že Rusku nic nedluží - a vše dopsáno rukou po odjezdu delegací!

Myslím, že jedno štěknutí Barossa "ať jdou do pr" a své spory s Ruskem netahají do přepravy plynu pro Evropu - to by je konečně mohlo srovnat.

Ukrajina podepíše ještě jedou a bez dodatků. ;-D

0 0
možnosti
JN

5alfa

11. 1. 2009 13:10
Asi takto...

Podle dnešních OVM - měřící stanice nikdy v CCCP (tedy mezi Ruskem a Ukrajinou)  a v socialistické soustavě nebyly, takže se těžko dělá arbitr.

Podle ČTK "Po Rusku I Ukrajina souhlasí s monitorováním"  do doby, než takové stanice budou.

Jsem rád, že na návrh Ruska konečně i Ukrajina kývla. Přece ji nemohou vadit kontroly na Rus-Ukr a Ukr-Slov hranicích, dokud nebudou měřáky.

Pochopitelně to mohla být hra KGB a nebo jen sprostá loupež 25% evropského plynu. Jsem rád že Ukrajina jako POSLEDNÍ přistoupila na možnost, jak kontrolovat, jak to tedy je a jak to tedy bude.

0 0
možnosti
M

Monokulturalista

10. 1. 2009 19:44
Paní Tydlidátová

Máte do jisté míry pravdu. Proto je třeba snížit vliv všeliajkých zelených magorů a jim podobných, kteří by nejraději zrušili jaderné a uhelné elektrárny a místo toho vyráběli energii z větrníků a z plynu (z plynu z  ruska samozřejmě). Popřípadě z prdů nebo z něčeho takového. Paní Tydlidátová, jaký máte vlastně vztah k ekologům? Koho volíte? Já bych vás nejvíc tipoval na Stranu zelených! :-/

0 0
možnosti
J

jajboze

8. 1. 2009 21:11
Vi se,

jestli je ve smlouve o dodavce plynu do Evropy, obsazena klauzule, ze Rusko nemuze uplne prerusit dodavku , z duvodu konfliktu s tranzitni zemi?

0 0
možnosti
B

Blechová

9. 1. 2009 8:05
Re: Vi se,

Domnívám se, že se ví, s prominutím, prd, resp. se ví, ale nepoví. A bude se rozprávkovat o jakési mlčenlivosti a citlivosti vůči datům ohledně parametrů bilaterální smlouvy!

Mezi námi děvčaty, podle mého názoru by nepřerušitelnost měla být implicitní, a tedy by smlouva měla mít spiš v případě opačném zmínku o přerušitelnosti v případě problému. Pokud ji nemá, pak platí, že je Rusko povinné dodávku nepřerušit.

0 0
možnosti
D

dwaltr

7. 1. 2009 21:10
To je zase kvalita za 500..

všem chytrákům bych doporučil uvědomit si, že v každém obchodním styku a vlastně jakékoliv smlouvě existují situace, kdy se přihlíží k objektivním příčinám a problémům.. smlouva o dodávce plynu za strany Ruska porušena byla.. a to z důvodu ukrajinské zlodějny.. kdo to nechápe napoprvé, nechť se nechá vyšetřit.. nikdo není povinen dodávat lup přímo do rukou zlodějových.. ;-€

jinak jsem, jako vždy, rád, že lidé mají jasno v tom, kdo je ten hodný a demokratický a kdo je vlastně všivákem..

0 0
možnosti
JN

5alfa

7. 1. 2009 21:35
Re: To je zase kvalita za 500..

R^;-D No někteří si to tak myslí, že Rusko je povinno odvádět čtvrtinku Ukrajině...

Ale zase to nemyslí úplně vážně. Nikdo z těch neoaltruistů mi nechce nápodobně posítat 1/4 svých příjmů, takže to jejich přesvědčení není tak horké.

0 0
možnosti
JN

5alfa

7. 1. 2009 20:29
Končím - tahle diskuse je už zbytečná...

Nemám rád Rusko, ale není možné ho okrádat. A to ani Ukrajinou, která je demokratická a má dobré vztahy s EU.

Vývoj je jasný - Ukrajina neplatila, nedohodla se a Rusko vyplo JEN ji. Pak začalo mizet 25% plynu z jižní evropské větve. Tak byla vypnuta i ona. To je fakt.

Další fakt je, že Rusko zvýšilo dodávky severní větví, kde diktátor z Běloruska nekrade asi tolik, jako demokrat z Ukrajiny. 8-o

Takže Rusko má snahu dodávat plyn, ale nemá snahu nechat se okrádat. Pokud tahle logika stačí k tomu, aby byl člověk neobolšan, nechť mi každý, kdo 25% ztrát v jižní Evropské větvi bere jako prkotinu, posílá 25% svých příjmů. Pochopím ho a nazvu ho neoaltruistou. ;-D

 

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 1. 2009 21:16
Re: Končím - tahle diskuse je už zbytečná...

Naprosto souhlasím s tímto názorem. Zejména Blechová a Ignorantka to mají v hlavě poněkud přeházené a žádné fakty je nepřesvědčí.

Rusku nemá kdo co nařizovat, protože ten své obchodní smlouvy k celé Evropě dlouhodobě plní. Jediný, kdo tady krade a hraje na city je Ukrajina - času měla dost na podepsání smluv.

Rusko je nuceno pro své produktovody hledat jiné tranzitní země, které dokáží ochránit jeho investice. "Demokratická" Ukrajina touto spolehlivou zemí není a EU ji bude muset co nejdříve domluvit, protože Rusové jsou bohužel v právu..

0 0
možnosti
JN

5alfa

7. 1. 2009 20:29
Re: jak to je, konečně objektivní zprávy

R^

0 0
možnosti