Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

František Kostlán

5. 6. 2008 22:02
pro rejzir

Docela by vám slušelo strávit pár měsíců v archivech ÚV KSČ, pak byste hovořil jinak. Vaše domněnky nemají se skutečností nic společného. Je úplně jedno, jaké kdo navrhoval rozsudky - papíry (naoko - navenek). Jejich obsah byl určen předem politicky, důkazy k tomu najdete nejen ve zmíněném archivu, ale i v literatuře faktu i další, nehledě na výpovědi svědků. Četl jte třeba Doznání od Artura Londona?

Navíc se zpalétáte do svých tvrzení, jednou tvrdíte, že rozsudek nebyl určen předem, za chvíli naopak, že musel být předem vyhotoven podle zákona. Víte, ta dvě slova "určen" a "vyhotoven" v tomto případě znamenají totéž.

A znovu opakuji: ve vztahu k politickým procesům je naprosto lhostejné, jestli Gottwald potíral skutečný odboj nebo si jen vybral pasivní nevinné oběti. V každém případě šlo o justiční vraždu! A za to měli být už dávno odsouzeni všichni viníci, neje ona bolševická vražedkyně Brožová. Za to, že se to po listopadu neodehrálo,mohou ovšem viníci polistopadoví.

0 0
možnosti
RR

rezjir

6. 6. 2008 9:33
Re: pro rejzir

1) Doznání zpochybnil Bartošek, četl jsem obé. A archív ÚV KSČ neexistuje. A není snad žádný problém ty důkazy publikovat.

2) Při zkoumání historických pramenů nemůžete vycházet z předem určených premis, přesněji řečeno z předsudků, např. tedy z toho, že navrhy rozsudků byly naoko. To mohlo být v každé kauze zcela jinak. Nelze tedy  to, co bylo uvedeno v Doznání, vůbec použít jako analogii pro proces s  Horákovou, který se konal o dříve.

 Současně uvádite bez jakýchkoliv důkazů, že šlo o justiční vraždu. Čili vycházíte z axiomu, správněji řečeno z předsudku, který jste nedokázal. Zvláště je zcela absurdní, když říkate, že je zcela lhostejné,jestli Gottwald potíral skutečný odboj, nebo pasivní nevinné oběti. To znamená, že když byli popraveni účastníci Mašínovy skupiny, tak se jednalo také o politickou vraždu. Pokud vycházíte z toho, že Gottwaldův režim byl nelegitimí, potom ale bylo politickou vraždou i poprava sexuálního vraha až do r. 1989. Stejně tak jakékoliv rozsudky soudů.   

0 0
možnosti
DK

dakram1

5. 6. 2008 12:13
Chléb a hry...

Nevím, ale řešíme něco, co stejně nejde ovlivnit...viz Pinochet...Hitler...upalování čarodějnic...Čili pláčeme nad rozlitým mlékem...a i ti, kteří s režimem jeli jak manazaný drak jsou teď moudří...pak se to dodatečně pitvá, ale vždy je jedno hlavní...nějaká ideologie za kterou jsou zmařené lidské životy...

0 0
možnosti
RR

rezjir

5. 6. 2008 13:01
Re: Pokračování

A představte si, že např. E.F. Burián o tom procesu napsal a inscenoval nějakou hru, v níž vyjádřil také morální rozhořčení nad činy Horákové. Také by měl jít sedět, kdyby žil? Podílel se na vraždě, podílel i jejím schvalováním, že ano?

A co s těmi, kdož podepsali ty rezoluce, a třeba ještě žijí. Schvalovali vraždu, podněcovali ji? Jednoznačně. Měli by jít sedět?

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

5. 6. 2008 1:03
pro rejzir

Diobrý den,

myslím, že máte snahu o objektivitu. Jen se mi zdá, že zapomínáte na důležitou věc: komunistické zmanipulované monstrprocesy byly záležitostí politickou, nikoli justiční. O tom, jaký bude rozsudek, rozhodovali sovětší poradci, ÚV KSČ, minist vnitra či Klement Gottwald - podle úrovně soudu a podle možnosti využití jeho dopadu mediálně.

Soudci i prokurátoři pochopitelně a logicky věděli, že rozsudek je určen předem. A byli to právě prokurátoři, kteří měli tento rozsudek ospravedlnit v očích veřejnosti - i proto komunisti vybírali ty z nich, kteří uměli dobře a plameně hovořit.

Milada Horáková byla nespravdlivě odsouzena bez ohledu na to, zda byla sama aktivní odbojářkou proti komunismu (což byla) či se stala pouhou obětí. To v celém případu nehraje žádnou roli a ani jedno z tvrzení její oběť nijak nesnižuje.

Pokud se - správně - dožadujete přesnosti u druhých (prokurátiorka skutečně neodsuzuje, soudce k tomu ovšem nabádá), měl byste ji ctít i u sebe. Mějte se dobře.

0 0
možnosti
RR

rezjir

5. 6. 2008 3:04
A co když vycházíte z nesprávné premisy

když říkáte, že komunistické zmanipulované monstrprocesy byly záležitostí politickou.

  Copak si vážně myslíte, že Gottwald a spol. se především nezaměřili na potlačení skutečného odporu proti režimu? Že si ten odpor, resp. odboj museli vycucat z prstu. Jinak komunistická moc byla v zásadě postavena na negaci ideje dělby moci na zákonodárnou, výkonnou a soudní,Ale ten rozsudek nebyl určen předem, což naznačuje kromě jiného odlišné návrhy rozsudků od rozsudků samotných. Prostě podle tehdejšího zákona ty návrhy rozsudků musely být vyhoveny předem, protože podle skutkové podstaty tam byl přijímán odlišný režim soudního řízení. Kdo nebere při posuzování tehdejších dokumentů v úvahu tuto skutečnost, ignoruje ten zákon. 

Milada Horáková by byla nespravedlivě (z pohledu komunistické justice) odsouzena pouze tehdy, kdyby nebyla vědomě aktivní odbojářskou. Byl snad Julius Fučík spravedlivě odsouzen? Ptát se na spravedlnost v těchto případech známená zaujímat hledisko vnějšího pozorovatele.   

0 0
možnosti
W

wiki5

4. 6. 2008 20:42
rejzo

tady mate odpoved na to vase omilani o ex post a podobne nesmysly:

Podle Nejvyššího soudu se Polednová jako prokurátorka aktivně zapojila do akce, na jejiž konci byla poprava Horákové. Nemá tedy menší vinu než měli tehdejší soudci.

0 0
možnosti
B

BobSenklár

4. 6. 2008 21:12
Re: rejzo

Komunisti a nacisti mají jedno společné, nejsou vinni, soudružka prokurátorka zcela jasně věděla, že jde o zinscenovaný proces a měla zkušenosti, už předtím se několika procesů účastnila

0 0
možnosti
B

BobSenklár

4. 6. 2008 17:18
Po dvaceti

letech od revoluce..., ostuda

0 0
možnosti
W

wiki5

4. 6. 2008 20:17
Re: Po dvaceti

souhlas... ale ve svetle dalsich novych justicnich perel, jako podminka Kulinskemu, je toto jen skutecny odraz soucasne ceske justice

0 0
možnosti
D

duhastrecht

4. 6. 2008 16:42
Česko není

jediný stát, kde komunističtí zločinci běhají v demokratické zemi po svobodě, drze se smějí svým obětem do xichtu, nestydatě žvaní o lidských právech, sedí v parlamentu, připravují další rudé puče a ani se tím netají. Je to nemoc celého světa, ne jen naše národní. A ani naděje, že po pádu Varšavského Paktu budou další země uchráněny nevyšla, objevil se Chavéz, Morales...

Bohužel. Někdy mne napadá, že Tuol Sleng je maximum, které se dosáhlo.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

4. 6. 2008 15:42
ostuda....

že se to řeší až  roku 2008...

0 0
možnosti
VT

Věra Tydlitátová

4. 6. 2008 15:23
0 0
možnosti
RR

rezjir

4. 6. 2008 20:26
Re: Výsledek dnešního jednání

Já jenom doufám,že kriteria která nastavil nejvyšší soud, budou současné soudy naplňovat svou čiností vždy a všude. A už vůbec nechápu, proč nechali jít Vaše a Moučku?

0 0
možnosti
MV

phoebe79

4. 6. 2008 14:57
rejzire, rejzire

teda  tyto neskutečný příspěvky mě nadzvedly ze židle, doufám, že se vám dobře píše, páč v té době byste nemohl ani svobodně psát nic, i když ty vaše bláboly zcela určitě!!!!!!!

0 0
možnosti
Š

Šnitlík

4. 6. 2008 17:16
Re: rejzire, rejzire

Je to primitivní blábolil, který opruzuje na všech diskusích, jak napsal kolega, za Stalina by to někam určitě dotáhlRv

0 0
možnosti