Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jiri.fiala

27. 8. 2008 12:00
absurdni utok gruzincu na ruskem narokovanou oblast

Vzpomente si, jak probihaly zpravy postupne, kdyz tento konflikt zacinal: Gruzinske vojsko vtrhlo za podpory raketometne palby s tanky do Cchinavali. Rusky utok prisel az pak, stejne tak jeho odsouzeni ze vsech stran.

Copak se takto resi vzbourenecka krize? Takove veci se resi vodnimi dely, obusky, slznym plynem a gumovymi projektily, ne plosnym postrelovanim mesta z raketometu, urcenych k otevreni budov a pobiti zive sily. I kdyby rusko kdovijak provokovalo skrze osetince, mel prece Saakasvili tajnou sluzbu a policii a skrze tu to mel resit, pak by byl utok Ruska nelegalni. Ale jestli ten blbec se pomatl a zautocil vojskem, tak co mel cekat? Koneckoncu i ti srbsti reznici vyvrazdovali chorvaty, bosnaky a kosovce rucne a ne delostrelectvem. 

V tom ma Klaus pravdu, kdyz choromyslny vudce zautoci na mesto narokovane sebeautokratictejsi mocnosti, je namiste rici "choromyslny vudce zatahl svou zemi do valky", nikoli "zla mocnost napadla nebohou gruzii."

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

26. 8. 2008 9:39
Likvidace města Cchinvali

a jeho civilního obyvatelstva raketomety a těžkým dělostřelectvem není "chatrná záminka".

0 0
možnosti
S

skydream

20. 8. 2008 13:08
upresneni

jedna se o clanek osetie neni kosovo... Filip bohata

0 0
možnosti
VT

Věra Tydlitátová

20. 8. 2008 18:38
Re: upresneni

Děkuji za upozornění, už jsem to opravila. Hezký den přeji.V

0 0
možnosti
S

skydream

20. 8. 2008 13:07
Prosba

dobrý den

děkuji vám za podporu k mým článkům týkajících se Gruzie.

Poprosil bych vás o opravu...Po kliknutí na odkaz vyjede článek pana polaneckého, kterého já až zase tak moc neobdivuji...dle mého názoru je to karmohonič ( Gruzie, Romové, Paroubek ) tak bych byl nerad s jeho jménem spojován.

Děkuji za vaší trpelivost a případnou opravu...

0 0
možnosti
S

seadog

15. 8. 2008 3:00
zajimavy je prerod

ex bolseviku z internacionalistu na narodovce;-D.

Nejzajimavejsi jsou vsichni ti byvali politruci ruske okupacni armady, kteri se trvale ozenili do Cech, a bylo jim dano obcanstvi CR celkem nezakone, jelikoz z nich jen velmi malo dokaze cesky neco zbleptnout! Kdopak, ktery soud na zaklade ceho, tem tisicum dnesnich "Cechu" podporujicich zajem Ruska a "cernostencu" to ceske obcanstvi udelil?

Mozna ze i v tom se projevuji zdrhele o bezvyzovem styku s USA.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

14. 8. 2008 8:45
Zajímavá informace

Podle Úřadu pro geologický průzkum (USGS) obsahuje naleziště Bakken  Formation v Severní Dakotě  200 miliard barelů  kvalitní ropy,  přičemž horní odhad těchto zásob je 500 mld. Pro srovnání, dosud největší známé zásoby  v Saudské Arábii obsahují 260 milard barelů. Tím končí závislost Ameriky na zahraniční ropě. Dosavadní zásoby ropy v USA činily 20 miliard barelů, takže Amerika má dnes 10 x vyšší rezervy ropy než před měsícem.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 8. 2008 13:45
pro nás to není zrovna dobrá zpráva

Je to dobrý důvod k tomu, aby se USA stáhly ze středního východu. Pokles vlivu USA v oblasti může mít pro nás fatální následky. Irácký stát nedokáže bez pomoci USA vzdorovat vnitřnímu a ani vnějšímu nepříteli. Evropa je bez USA na lopatkách. Rusové a Iránci si s námi udělají co budou chtít.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

14. 8. 2008 8:44
Prorusáčkové

říkal jsem vám, abyste si užili tří dnů euforie nad skvělým vítěztvím Ruských zbraní. Ale euforie končí a přichází kocovina. Budete křičet, jako vždycky. Nebude vám to nic platné. Saskashvili neudělal chybu, Amerika neudělala chybu, chybu udělalo Rusko. Američané v Gruzii nejsou aby stříleli. Jsou tam proto, aby eventuelně Rusové stříleli do nich (neočekávám to), což by byla ta poslední chyba Ruska. I kdyby k tomu došlo, válka by nevypukla. Jsem přesvědčen, že pod palbou by se Američné stáhli, a vy byste opět měli chvilku euforie. Jenže v takém případě by osud existence Ruska v dnešní podobě byl zpečetěn. Svobodný svět má vojenskou sílu, ale nebude riskovat válku. Má jiné prostředky, politické a ekonomické, které jsou účinnější než zbraně. Je je potřeba najít důvod pro jejich použití. Rusko ho nabízí. Tak se ještě chvíli bavte

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 8. 2008 13:38
Moc si to idealizujete

Karty jsou rozdány trochu jinak. Evropa je závislá na Rusku a ne naopak. Rusko má druhou největší vojenskou sílu na planetě. Politické prostředky jsou k ničemu, Rusko se jim vysměje. Můžete mi napsat, jak lze ekonomicky působit na Rusko? Je to velice nepříjemná situace. Evropané si zvykli, že za ně obranu řeší USA a sami jsou impotentní. USA nemůže dlouhodobě řešit problémy druhých, ekonomicky je to vyčerpává. Prodemokratické nadšení nám nepomůže, je zapotřebí postavit se na vlastní nohy, mám obavy zda je toho Evropa vůbec schopná.

0 0
možnosti
V

vega

14. 8. 2008 8:31
dobré ráno

konečně se začíná něco dít, viz reakce USA a EU, koukám, že vytrvalí diskutéři chodí spát se slepicemi a nejsou žádná ranní ptáčata, nebo žeby si našli jiné teritorium...;-)

0 0
možnosti
S

seadog

14. 8. 2008 3:02
nocni povidani pro Daranka

Rusko ma dnes cca 140 milionu obyvatel, z toho 40% neschopnych alkoholiku. (videl jsem na vlastni oci pri ceste na magistrale do Vladivostoku). Uzemi a prostor 4300 km s Cinou kde se doslova tlaci 250 milionu lidi hladovejicich po prostoru a vode. EU ma dnes 380 milionu lidi a pomerne velmi "closter". Spojene staty maji 310 milionu lidi s infrastrukturou kterou zatim(!) nema nikdo na svete. Kazda UNI v USA ma mnoho studentu z Ciny nekde i 40%! Rusa tady obcas videt zavreneho jako drogare nebo mafijaka na UNI nic!

Spojene staty jsou velmoc jejichz system prebira Cina a patrne to bude i Indie. Rusko bude mit behem dvaceti let pod 100 milionu obyvatel teda pomalu min nez Nemecko a Sibir?? libi nelibi bude Cinska - Rusko je zbytek rozpadavajiciho se utvaru, ktery je na ceste k zaniku. Rusko NENI velmoc jen admini ovladana oligarchy snazicimi se to co nakradli vyvezt do USA a GB. Dnesni upozorneni na moznost jejich vylouceni z G-8 uz vzalo chut i gen reditelstvy GAZPROM v Londyne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem