Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Bože, to je neobjektivní článek ! 

Naprosto objektivní pravdivé hodnocení  --  Generál Šándor se mračí na ukrajinskou vládu. A předestírá opravdu zlé scénáře -  http://jdem.cz/bcbb48  

  

Myslím, že se nesplnily naděje a očekávání spojené s volbou ukrajinského prezidenta. Podle mého soudu vyjádření Porošenka, že země nebude v žádném případě směřovat k federalizaci, což byla jedna z možností, jak situaci deeskalovat a jak uspokojit a zohlednit zájmy velké části ukrajinské populace ruského původu, vedlo přesně k opaku včetně toho, že se Porošenko rozhodl, že celou záležitost vyřeší silou zbraní. To vždycky musí vést jen k eskalaci napětí. 

A samozřejmě bude důležité, a podle mého soudu se o tom příliš nemluví, do jaké míry svržený prezident Janukovyč, a nejen on, bude ochoten dávat další finanční prostředky na to, aby se dobrovolníci z různých částí Ruské federace do těchto konfliktů zapojovali.

Fakt, že se nic nestalo ani v Kyjevě, že po prezidentských volbách nedošlo ani k rozpuštění Majdanu, ani k tomu, že by byla snaha nabídnout jednání části ruské populace na Ukrajině, která se prvními akcemi po svržení prezidenta Janukovyče cítila ohrožena ve svých právech, destabilizaci prohlubuje. A bohužel aspoň já nevidím žádné známky toho, že by politika Kyjeva byla jiná než tato poměrně masivní demonstrace síly. Čím déle bude konflikt trvat, tím větší bude příkop, který se mezi nimi vykope.  Diplomacie, o které se mluví, že by měla být hlavním nástrojem k vyřešení krize, by měla víc přidat, abychom byli svědky spíš uklidňování než toho, že se nasazuje bitevní letectvo a těžké dělostřelectvo proti občanům Ukrajiny. Ono i z hlediska ukrajinské ústavy je trochu pochybné použití vlastní armády proti vlastním obyvatelům, proto jsme svědky všech těch přívlastků o teroristech nebo o bojovnících z Ruska, protože to je snad jediná možnost, která může ospravedlnit Kyjev, že používá ozbrojené síly své země proti vlastním obyvatelům

0 0
možnosti
JK

Vítejte v Nulandistánu: Propaganda a krize na Ukrajině (české titulky) https://www.youtube.com/watch?v=_tzEi7O1P84

0 0
možnosti
KV

K30a18r47e92l 61V37o74v41e83s

14. 5. 2014 20:28

A za Brežněvem jde duch starého Tydlitáta.!!

2 3
možnosti
EP

Pamatuji jak za první republiky byla vykazována obrovská úcta legionářům, kteří dokázali se zbraní v ruce nasadit životy za vznik ČSR. Je normální, že láska k vlasti je vlastně také úcta těm, kteří za vlast bojovali.

Po druhé válce propaganda na pokyn komunistů začala kádrovat bojovníky za vlast. Ti co bojovali na západě šli do vězení, byli ostouzeni, křivě obviňováni, mučeni i vražděni.

Na bojovníky za vlast bylo nahlíženo "třídně". A ti co měli máslo na hlavě z doby války tuto praxi radostně přijímali. Mnoho dalších se dle písně "nehas co tě nepálí a všechno sleduj s povzdálí ......", přikyvovali. Někdy až tak, že statečnost zesměšňovali, snižovali její smysl.

Takoví a jim podobní bezpáteřníci zdůrazňují světoobčanství, vysmívají se těm, kterým se při slově vlast vybaví některý rodinný příslušník, který za ni padl na frontě nebo byl umučen , či v zájmu vyšších cílů vystěhován z rodného domu, nebo jinak potupen.

Evropou, která upadá, obchází duch poraženého, slabého člověka, kterému zase říkají co si má myslet, kdo je jeho nepřítel, je učen dívat se na předky s depektem .

Kdo nemá rád vlast, ten jistě nemá rád ani spoluobčany ani rodiče ani rodinu jako základní jednotku vlasti. Velkohubost dnešních t.zv. VIP osvícenců co zvrácenosti propagují je cestou do záhuby.

5 1
možnosti
PB

.....hmmm, bravoR^

1 0
možnosti
JK

J33a87n 55K83o10z15á35k

14. 5. 2014 13:59

Děkuji. Moc pěkné.

3 1
možnosti
AS

A36d87a80m 49S18t29a79v34a

14. 5. 2014 13:04

"Evropu obchází duch starého Brežněva": Autorko, předně nevím, jestli vy víte, o čem píšete. Vypadá to jako vycucávání si čehosi, raději ani neuvedu odkud! No budiž. Ale je-li tomu tak, tak je to jenom a jenom důsledek vašeho bolševicky totalitního myšlení: není-li podle mého, je to zlé!!! A informacemi musím manipulovat, abych přesvědčila druhé i sebe, že mám pravdu! Tak vyznívá vaše psaní.

5 7
možnosti
JK

Přesně !  Autorka je přesně ten typ, který uvažuje stylem - Kdo nejde s námi, je proti nám !

Holt pravdoláskovníci ...

1 0
možnosti

Má to háček. Pro Brežněva bylo největším nepřítelem ještě Německo, pro Putina Německo představuje jeho největšího přítele.

Brežněv usiloval o to, aby se hranice v Evropě nemohly měnit násilím (Helsinky), tedy o uznání změn po WWII, Putin usiluje už jen o to, aby ty hranice v Evropě byly neměnné. Zachraňuje pro Rusko, co se dá.

6 1
možnosti
Foto

obvykle vás nemusím, ale dnes je to na karmu

1 2
možnosti
MD

přesné, připravte se na nálet Putinomilů, nepíši rusomilů ( milujících ruskou literaturu do roku 1917)protože ruská literatura za Putina nemůže,

6 2
možnosti
MM

S něčím bych polemizoval, ale v zásadě ano!

Karma R^

3 2
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem