Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Ynhoj

17. 12. 2008 10:34
OSN

deklarace je hezká,ale dodržuje se?Ptám proč OSN obětovalo Srebrenici?Proč nezasáhlo ve Rwandě, proč nezasahuje v Zimbabwe, Kongu,Barmě, Číně...?K čemu deklarace?Je to jen hra na oko,.Není potřeba něco deklarovat,ale je potřeba zasáhnout tam,kde to evidentně smrdí..Jenže proč zásah,když není v dané zemi ropa apod.Prostě svoboda je,ale jen pro někoho a někdo se přehlíží

0 0
možnosti
V

Vikina

14. 12. 2008 20:05
Haló, Sempře,

jak to, že neoxiduješ v článku u Sokrata. Nechci tady naši Věruš podezřívat z přemíry sofistikované inteligence, ale přece jen mě napadlo, zda nejde o ten Tobě slibovaný a věnovaný blog. Vždyť pohleď: "Prosím, řekněte mi, jak je možné, že Vy, takový moudrý muž, jste si za přátele vybral tak  nemravné a vratké druhy...." - a víš, s jakou chamradí se kamarádíš (třeba ten Vikina, no to sis teda vybral). Tak vzhůru na blog a hluboce se nad sebou zamysli, chlapče ;-D, už tam na Tebe čekají ŠtěpkaX a Bleška s dřevěným mečem :-)

0 0
možnosti
S

Semper2

14. 12. 2008 20:24
Re: Haló, Sempře,

Musel bych se tam pustit do půtky s tím primitivním náckem (haschem), a to by si Tydli mohla vysvětlit tak, že se jí stavím po boku - takže ani náhodou.. A s tím blogem? No, doufám, že to Věruš stihne ještě do Vánoc, mám rád originální a rukodělné dárky. Ten pablb(hasch) osciluje na hauptsajtně- zde výbor z dnešního díla (týká se vypálení kostela, kam chodila S. Palin. Cit.: "burn the churches

, konecne se nekdo rozodl podpalit kostely trem zas_anejm panbickarum, snad se nekdo takovy obevi i u nas, krestanstvi tu smrdi uz moc dlouho"

14.12.2008 13:13hash55nevhodný příspěvek?

vlákno

censor nic, to by musel hasch chtít zapalovat synagogy, tehdy by jistě přispěchal na pomoc s. Kopečný i monitoring BIS a zavedl mu operativní svazek, kreténovi...Ale já si na něj posvítím, on netuší, že já mám taky své možnosti.

0 0
možnosti
S

Semper2

13. 12. 2008 12:44
Lidským právům se dnes věnuje mnoho lidí - za mnoho peněz

A právě tihle profesionální bojovníci termín "lidská práva" zkompromitovali na dlouhou dobu. Přispěli k tomu samozřejmě "pravdoláskoví" politici (Havel na 1. místě), kteří se věnovali např. problémům junty v Barmě a v Nicaragui apod., ale pošlapávání ZÁKLADNÍCH lidských práv (i po r. 89´) jim bylo lhostejné. A pozadu nezůstali ani NEpravdoláskaři - díky svému politickýmu cynismu a pragmatismu (Klaus na 1. místě).

Většina lidí z III. odboje i disentu, jež znám, je naprosto znechucena.

Základním lidským právem ( o němž byla řeč i v prvním prohlášení CH-77) je totiž i OSVOBOZENÍ OD STRACHU. K tomu je ovšem třeba právního státu a s r o z u m i t e l n ý ch z á k o n ů, neprotivících se právu přirozenému ! Avšak dávno jsou pryč doby, kdy přijel do vsi tambor a slovy : " na vědomost se dává..." vyhlásil nějaké nařízení, které bylo formulováno tak, aby mu rozuměla i každá pologramotná babka.

0 0
možnosti
S

Semper2

13. 12. 2008 12:49
Re: Lidským právům se dnes věnuje mnoho lidí - za mnoho peněz

Dnešní režimy udržují lidi - snad záměrně - ve stavu právní nejistoty, lidi se bojí, neví kam až můžou... To se to potom vládne, to se to manipuluje...

Zvlášt když vyvolenci systému si zaplatí drahé právníky a jsou pak prakticky nepostižitelní.

A proto tady máme opět svého druhu "třídní justici". Když se potom nějaký venkovan tlakem zdola, bez mediální podpory (Čunek) dostane do vysoké politiky a je pro mocné NEŽÁDOUCÍ, stává se nepřehledné právo sv kombinaci se zbolševizivanou policií a justicí, smrtící zbraní proti politickým oponentům, kteří jsou takzvaně ODSTÍHÁNI. Takový osud byl připraven Jiřímu Čunkovi. To, že se to nakonec všem těm estébákům (Obst ) a komunistům v Přerově nepodařilo, je pro mne důkazem, že snad ještě nežijeme ve 100% mafiánském státě. Kde byli naši profesionální "bojovníci za lidská práva", když byl likvidován Čunek,Hučín nebo bratr Pavla Wonky atd.?

0 0
možnosti
W

Wendolene

13. 12. 2008 0:12
Jsem tak v soku, ze je povolena diskuse, ze

ani nevim, co mam napsat jako prvni...

No, kazdopadne ti, kteri se dovolavaji dodrzovani lidskych prav by je sami meli dodrzovat...

0 0
možnosti
B

Blechová

12. 12. 2008 14:12
Deklarovat je krásné, dodržovat je pracné

Od dob pádu komunismu se mnohé změnilo,  jsme otevřenou společností a právně nám snad nic nechybí k tomu, abychom jako stát mohli být považováni za civilizovanou zem.

Ve skutečnosti ale práva u nas velmi pokuhávaji, justice poplatná době minulé je namnoze neschopná čelit soudobému náporu práce, namnoze nemá chuť vyrovnat se se svou bolševickou minulostí a v mnoha případech už má pro změnu nově vzniklé pokrívené názory a projevy.

Policie fungije případ od případu velmi různě spolehlivě, snad ovšem má dobrý, profesionálnější trend.

Legislativa se probírá ze šoku, který jí zasadila tzv legislativní smršt sociální demokracie a zaroveň z navršení neřešených starých právních norem.

Bohužel právě tyto nedostatky systému jsou živnou půdou pro nejrůznější extrémisty, násilníky, krimibandy, .... Pokud nedojde urychleně k některým systémovým řešením této situace, může to mít skutečně vážné následky, zejména v době celosvětové krize je vzedmutí násilnického podhoubí silnou hrozbou.

0 0
možnosti
V

Vikina

12. 12. 2008 15:50
Re: Deklarovat je krásné, dodržovat je pracné

Hanko, žiješ vůbec ve stejné zemi, jako já? A za stav justice a Policie neobviňuj ČSSD, to je čistě záležitost Klause a jeho vlád ODS. Za veskrze demoralizující na celkový stav společnosti pak mohou právě ty tzv. multi-kulti spolky, které (po vzoru bolšánů a nazi) vyhledávají nového nepřítele a současně rozvracejí staré křesťanské normy. Míříme k novému otrokářskému státu a Ty zde blbneš s nějakými bezvýznamnými skupinkami (a co anarchisté, ti nebezpeční nejsou? Na rozdíl od členů DS či pod. se neprofilují programem, ale čistou agresí - to ovšem ušlechtilé oko jediné pravdoláskyně nevidí. Snad nám Věruš něco napíše o událostech v Řecku). Ale to asi ne, o Kosovu se také nevyjádřila, zatímco Gruzie, jo, to byl strašný problém, to zdejší lidi fakt bralo.

0 0
možnosti
JM

jakub.m

11. 12. 2008 22:45
Oproti době komunismu se...

Oproti době komunismu se toho evidentně hodně zlepšilo, ale v posledních letech je útok na občanské svobody celosvětovým trendem.

Špehování lidí na internetu, kamery na každím rohu, zavírání lidí za projevy politických názorů, snahy o zpřísnění shromažďovacího zákona, nadměrné užívání odposlechů, rozpouštění občanských sdružení a politických stran z politických důvodu, povinnost archivování výpisů volání z telefonů atd. atd. nejsou zrovna tím, po čem jako občan toužím.

0 0
možnosti
D

D2uragan

12. 12. 2008 7:57
Re: Oproti době komunismu se...

obecně s vámi souhlasím, až na tu výjimku kamer. Vím, jak to funguje v praxi (UK) a líbí se mi to (je to skvělá prevence před kriminalitou a nepořádkem), ale problém je: "kdo bude hlídat hlídače?!" Věřit naší policii (a zkorumpovaným politikům) je velký problém!

0 0
možnosti
V

Vikina

11. 12. 2008 3:11
Hleďme, diskuze!

Tak to se snad konečně dovím, jestli je či není ta bleška pěkná holka. Tady se furt řeší ňáká práva, ale na tak důležitou otázku mi nikdo neodpoví. To je ňáká demogracie? Mám přece právo na informaci! Odpovíte mi aspoň Vy, paní Tydlitátová? Prosím, prosím, smutně koukám.

0 0
možnosti
D

D2uragan

11. 12. 2008 6:57
Re: Hleďme, diskuze!

vzhledem k tomu, že bleška bude asi nick od modelky Věrky, tak se stačí podívat na foto a víme, jak pěkná holka (?) to asi tak je!;-D

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

11. 12. 2008 1:35
Milá paní T

Naše země patří mezi ,,kulturní a civilisované,, již více jak 1000 let, od přijetí křestanství,později zpečetěné mučednickou smrtí sv.Václava a jeho sv.báby Ludmily!  Skutečnost,že neposloucháme Toho jehož Jménem naší zemi sv.Václav navěky panuje, je naší skrvnou, a nikoli blábolení o lidských právech! Civilisace spočívá v uznání faktu, že středem všehomíra je Bůh, a jeho Pravda zjevená v oběti Ježíše Krista , uchovávaná a  hlásaná učením Svaté katolické Církve! V žádném případě člověk s jeho ,,já chci já chci, já chci,,! Konečně, když přihlédneme k tomu, co pod pojmem člověk rozumíte Vy a Vaši soukmenovci, není co řešit....!!

0 0
možnosti
B

Blechová

12. 12. 2008 12:53
Re: Milá paní T

Můžete mi laskavě, prosím, vysvětlit, na co je toto reakce?

Je snad Charta lidských práv v rozporu s křesťansvtím?

Vaše poslední věty postrádají smysl, nebudu se jimi vůbec zatěžovat, nechápu a snažím se je ani nevnímat, čím jste byl veden při jejich napsání, křesťanskou láskou ke každé bytosti?

0 0
možnosti
S

Sangi

10. 12. 2008 23:37
Jste rasistka

Vážená paní, bohužel jste mě již několikrát přesvědčila že jste rasistka. Proč se neustále zastáváte rasistů a nepřizpůsobivých? Proč jste se ani jednou nezastala slušných lidí v Litvínově a Janově? Proč urážíte slušné pracující občany tím že je označujete za nácky? Podpořila jste dnešní demonstraci extremistů v Praze? Děkuji za odpověd. :-)[>-]  

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

10. 12. 2008 23:17
Článek 29 práva relativizuje a říká:

1) Každý má povinnost vůči společnosti, v níž jediné může volně a plně rozvinout svou osobnost.

2) Každý je při výkonu svých práv a svobod podroben jen takovým omezením, která stanoví zákon výhradně za tím účelem, aby bylo zajištěno uznávání a zachování práv a svobod ostatních a vyhověno spravedlivým požadavkům morálky, veřejného pořádku a obecného blaha v demokratické společnosti.

Zejména druhá část je poměrně hodně gumová a třetí dává celé deklaraci na zadek a popírá její právo na univerzální nároky:

3) Výkon těchto práv a svobod nesmí být v žádném

případě v rozporu s cíli a zásadami Organizace spojených národů.

0 0
možnosti