Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesně takhle to cítím a nějak tak bych to napsala (kdybych to uměla).

 Možná jsem ještě schopná uvěřit argumentům (ale ne je pochopit) některých zhrzených z generace, která prožila většinu produktivního věku v totalitě a nepodařilo se jim nové šance 

a příležitosti využít. Byli hned po revoluci  na jednodenním zájezdu Karosou

 v Benátkách, cestou zpět si koupili rádio a vyčurali se na benzínce. Teď se cítí

 (a mnohdy jsou) frustrovaní, chudí, nemocní a staří a bez jistot. Jediné, co jim svoboda přinesla je,

 že mohou beztrestně pomlouvat a nadávat na poměry. Některé komentáře  na Novinkách mě děsí.  Co mě ale zaráží a znepokojuje,  je počet mladých, kteří vyrostli v nových poměrech a často v "nadpoměrech",  ale inklinují k levici. Copak i u nás si musíme prožít obdobu revoltující mládeže, hippies až něčemu takovému, jako byla válka ve Vietnamu? A jen tak pro doplnění. Za totality i dnes jsem byla na volné noze a s nevhodným původem,  takže jsem nikdy  od státu nic nedostala a musela jsem se sama dost otáčet jak tehdy tak teď, abych uživila sebe a rodinu.  Přes zřejmé průšvihy této doby nepochybuji, že lépe mi (nám) nikdy nebylo.  A přiznám se, že je mi líto jak bylo zprofanováno slovo láska a pravda, jméno  Havel   a jak se mnozí staví k EU, ačkoliv mnohdy ani neví, že naši úředníci jsou často papežštější než papež (EU). V

0 0
možnosti
Foto

P27e52t44r 14H63a35h42n

15. 5. 2014 9:24

KARMA. Děkuji.Bolševici si svobody (ani ti jen latentní) neváží, protože pro ně není důležitá. Potřebujou jen vedení, modlu a občas poplácat. 

Já bych jim to poplácání předepsal 3x denně místo žrádla - sukovicí.

0 0
možnosti

Copak nějaká svoboda existuje? Svobodní jsou snad jen bezdomovci, nebo naopak mimořádně bohatí jedinci. Běžný občan svobodný není a nikdy nebyl. Nemluvím samozřejmě o vnitřní svobodě, ta je dostupná každému.

0 1
možnosti
Foto

(1)

Bez rozdilurezimu v Cesku plati, ze kdo nekrade, okrada rodinu.

Po Listopadudoslo k ekonomickym zmenam aniz by existoval pravni ramec, ve kterem by mohlybyt provedeny bez rozkradani.

Nedoslo vdekomunizaci, paralele povalecne denacifikace. Zaver pro spolecnost ? Lze delatnezakonnosti a nic se nedeje. Pokud budu chycen, pujdu od valu s timnakradenym. Standa Gross je symbol. Ale neni zdaleka jediny. Poslouzil a za tomu prihodili balon.

Vekslaci a komuniste, kteri meli penize, podporu jestestatnich bank a znalosti, prevzali ekonomii zeme. Kuponova privatizace, sama o sobe jako idea zajimava, bylaprovedena za techto podminek take rozkradanim. Dalo by se rici, ze doslo kprvotni kumulaci kapitalu.

Proc? Protozeexistuje par postoju, v kterych si Cesi libuji. Pan Buh vi vse aCechacek vse lepe. Nikdo venku nezna ceske specifikum. Lide zvenci nas chtejiokrast. My jsme trpeli zatim co Cesi v zahranici se meli. Vsichni mame maslo nahlave. Nikdo nebyl komunista, vsichni trpeli, resp. bojovali proti rezimu.  Takove nalhavani a pohled na svet je jakokoule na noze. Nemci povalce drzeli hubu a makali. Po 25 letech, v roce 1970, stali jiz na svychvlastnich. V Cesku 25 let po Listopadu se porad knoura a cekaji se penize zevropskych fondu. Namisto,aby se Cesi podivali, jak se veci delaji jinde, odmitli pomoc zvenci a zacli sivymyslet. Zopakovali vsechny chyby Zapadu, kterych se mohli vyvarovat, kdybynebyli tak sebestredni. Klaus je typickym Cechem. Hrdinou Cechu jsou Svejk aJara da Cimrman. S nimi se ale daleko nedostanou. Dnes Cesikritizuji kapitalismus. Jenze co maji neni ten implementovany v rozvinutychzemich zapadni Evropy, ale ten na jihu Evropy, s mafii. Proste kritizuji svoji ceskouimplementaci.

1 1
možnosti
Foto

I46v28o 34C77i30l49i32c81h

9. 5. 2014 18:48

Evropa není Evropská unie. A právě Evropská unie se tu svobodu snaží čím dál víc omezit ;-€

5 1
možnosti
Foto

Vážený příteli, to je logika! Je pravda, že pár státu v Evropě nepatří k EU. Kdežto ty ostatní si tedy omezují prostřednictvím EU vlastní svobodu, avšak jako Evropské státy proti tomu protestují.

Zkuste nám někdy napsat, čím Vám EU tak ublížila (tedy osobně), že ji tak nemůžete přijít na jméno. Tedy pokud to není rum a pomazánkové máslo.

1 2
možnosti
Foto

Tak za mně mohu říct, že raději budu svobodný o kůrce chleba než ohnutý do předklonu s mastnou hubou. Ale každému co jeho jest. Když někdo rád ohýbá hřbet, budiž mu to přáno.

5 0
možnosti

ja si myslim ze v dnesnim Cesku mate vsichni tu hubu premastenou, ale svoboda je neco na co nejde sahnout, ale kdyz  zmizi tak pak kazdy cumi jak vul a zoufa si.

3 0
možnosti

Máte naprostou pravdu, dávám karmu.

4 1
možnosti

Ubohé a pokrytecké volání paní Tydli po svobodě, té samé paní Tydli, která v předchozích blozích volá po "vytěsňování" a kriminalizování jí nepohodlných svobodných názorů. Že se nestydíte! Rv

0 5
možnosti

Vaše úvaha je především krásně napsaná. Jen bych si dovolil dodat - změny po r.1989 pomohly udělat si vyváženější názor třeba na strýčka Sama, kterého jsme si zde idealizovali. Vytýkáte nám, že mu zase nasazujeme psí hlavu. Strýček Sam si také nechá za vše tvrdě zaplatit. Vzpomínám si jak nabídl Polákům pomoc - dodávkou obilí. Ale pod jednou podmínkou - dopraví to do Štětína drahé americké lodě s americkou posádkou, což by z "pomoci" značně ukouslo. A to je jenom maličkost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem