Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TF

Tomáš Fojtík

22. 6. 2008 23:05
Anonymita

Diskuzi pod článkem jsem ještě nečetl, tak budu možná opakovat již vyřčené, nicméně:

S pokleslejší úrovní diskuze na netu musí autor počítat, zvlášť když nemá šanci diskuzi moderovat /aspoň jsem to ještě na tomto blogovacím systému neobjevil/. Je ale někdy zajímavé hledat mezi, odpusťte, hnojem perly. A někdy se člověk opravdu z diskuzí dozví, o sobě nebo o tématu, o kterém píše. Bloguju teprve první den (resp. první den zde na iDnesu) a už jsem se s vulgární diskuzí setkal.. No, berme to s nadhledem :)

0 0
možnosti
T

Tines

21. 6. 2008 13:06
Anonymita dělá divy

Už několik let pozoruju zblízka chování lidí ve skupině, což je také jedna z forem přinášející anonymitu. Je zvláštní, co s člověkem dělají tyto věci, hranice mizí, vylézají neuvěřitelnosti doposud skryté.

Připomíná mi to jednu z velkých změn v naší společnosti - člověk je svým pánem, nikomu jakoby se nemusel zodpovídat. Nikdo už nad ním není, nikdo ho nevidí. Je to ale nesmysl, není to tak.

Vypadá to, že bez nějaké formy kontroly nemůžeme být slušní. To snad ne? Anebo ano? Nebo je to otázka extrémů? V práci, tj. na veřejnosti, hrajeme divadlo, to je jeden extrém, a pak v soukromí si vše kompenzujeme, a to je druhý extrém. Maimonides poukazuje na nutnost této opačné meze, a to k vyrovnání.

No to už jsem se dostala někam jinam, pardón.

0 0
možnosti
B

bcdis

20. 6. 2008 18:52
k otázce anonymity

Ono je otákou, zda uveřejnění jména se rovná vystoupení z anonymity. Pokud se někdo jmenuje nějak nezměnitelně (např. Věra Tydlitátová), tak možná, ale když má někdo jméno Tomáš Svoboda, není vůbec veřejně činný, tak uveřejněním jména vůbec nic neřekne a foto do diskusí jaksi vkládat nelze.

0 0
možnosti
MH

Helena1

20. 6. 2008 16:25
Anonymita nás nečiní horšími.

Anonymita naopak ukazuje každého, jaký je. Slušný odpovídá slušně, hovado neslušně. Anonymita (jednotlivce) je ale velmi zajímavá tím, že lidé píší, co si myslí ale co by ve společnosti nahlas neřekli.

0 0
možnosti
AH

nyny.

20. 6. 2008 14:39
šmankote

já nevím, že vy si v tom mentorování tak libujete, toto je snad už třetí blog z vaší klávesnice na dané téma. Nemá cenu opakovat, že normální vyrovnaný jedinec se nad debily a sprosťáky povznese. Já zas musím říci, že mně vadí, když ostentativně morální bloger pranýřující neslušnost, odpovídá v diskusi na slušné, ale nesouhlasné příspěvky, útočně, štiplavě a oponenta sráží. Abych pravdu řekla, mně by snad byl sympatičtšjší někdo, kdo řekne jsi blb, nežli někdo, kdo se kdoví z jakých důvodů, zpravidla velmi subjektivních, povyšuje nad druhé.

0 0
možnosti
VT

Věra Tydlitátová

20. 6. 2008 14:45
Re: šmankote

Dobrý den, nyny,

Upřímně řečeno, nechápu, v čem tady vidíte mentorování. Některé věci mi prostě vadí a píšu o tom. Od toho je blog, ne? A kde prosím Vás urážím někoho, kdo mi oponuje slušně? Dělám si srandu leda z těch, kdo se mě snaží urazit. Normálně se snažím diskutovat s každým, kdo píše k věci. A taky navím, proč si myslíte, že se povyšuju nad druhé. Nemáte nějaký komplex? Copak jsem se nad Vás někdy povyšovala?

0 0
možnosti
MK

wopi

20. 6. 2008 13:03
tedy

já pořád nějak nechápu, v čem je rozdíl, jestli mi "debile" napíše fx789 nebo franta vocásek z dolních bukvic čp.256 - tedy pokud mu za to nechci ject rozbít pusu :-)

0 0
možnosti
VT

Věra Tydlitátová

20. 6. 2008 13:05
Re: tedy

No právě. On si to Franta Vocásek z Dolních Bukovic čp. 256 stokrát rozmyslí, skrzevá tu možnost rozbití huby. Kdežto fx789 si nic rozmýšlet nemusí.;-D

0 0
možnosti
H

Hollyiq6000

20. 6. 2008 11:35
O tom, jací lidé jsou ...

... dost krutě vypovídá film "Dogville". Viděl jsem ho dnes v noci a ačkoliv končil na Filmboxu až v půl čtvrté ráno, nedokázal jsem se odtrhnout...

Pokud se rozhodnete ho vidět, budete zasaženi krutým filmem, ... ale stojí to za vidění....

Nu, i diskutéři jsou takoví ...moc, anonymita, vědomí, že nebudou za své činy postiženi - to vše uvolňuje nejtemnější lidské stránky - a že jich jako lidé máme ...

0 0
možnosti
L

Luborka

20. 6. 2008 14:39
Re: O tom, jací lidé jsou ...

Řekla bych, že nejlepší "postižení" pro vulgárního a arogantního anonyma je ignorovat jeho příspěvek, to co ho bude bolet je nezájem.

0 0
možnosti
L

Luborka

20. 6. 2008 9:35
Mohli by.....

To je to správné slovo, protože pokud by jste napsala ...měli by.... určitě by si řekli.... a proč bychom měli? Ale ve výsledku jak říkáte, anonymita umožňuje a lidé ji přirozeně využívají,díky ní se třeba léčí, a pokud jdete do ringu bez ochrany počítejte s tím, že Vám mohou zůstat podlitiny, nebo dokonce trhliny. Děkuji za Váš způsob projevu, hezký denR^

0 0
možnosti
VT

Věra Tydlitátová

20. 6. 2008 9:53
Re: Mohli by.....

To je zajímavý postřeh, že se lidé pomocí anonymity třebas léčí. Je to docela možné. Ale víte co? Pokud se anonymitou třebas může léčit duše, zrušením anonymity se může léčit duch. děkuji za dobrou inspiraci.:-)V

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

20. 6. 2008 9:21
lidičky se slabým nervovým kostýmkem

si nemají zakládat blog, ale jít do ozdravovny:-)

0 0
možnosti
VT

Věra Tydlitátová

20. 6. 2008 9:25
Re: lidičky se slabým nervovým kostýmkem

No ano, souhlasím. Ale do ozdravovny by mohl jít i leckterý diskutér - a jistě by mu to moc prospělo. Moje nervy jsou v pořádku, díky za zájem. Báječně se bavím:-)

0 0
možnosti
G

grinderman

20. 6. 2008 9:09
Pani Tydlitatova

toto je vase odpoved na reakci ctenare

...

Až si ujasníte, co valstně chcete říct, můžete sem kdykoli zavítat. Vaše ženuška mě opravdu nezajímá, Vaše společné duševní obzory ještě méně, nehty si lakujte sám a masírujte se taky jak a kde chcete, tohle opravdu není žádný ženský koutek...

tak si myslim, ze take pisete o sobe a dejte si maslo z hlavy dolu uz vam zlukne. Take umite ta slova s kapkou jedu.:-)

0 0
možnosti
VT

Věra Tydlitátová

20. 6. 2008 9:24
Re: Pani Tydlitatova

Ale jděte,

Proč bych si měla nechat líbit každou hovadinu? Slušnost není totéž co blbost, milý pane. A i v tomto článku píšu, že nazvat blba blbem je v pořádku. A navíc nepíšu anonymně jako onen mudrlant, který si zde chtěl řešit své manželské problémy.

0 0
možnosti