Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gumidos

6. 10. 2010 15:18
Nejsem si jistý

ale připadá mi to nějaké zmatené.  Existují 3 subjeky - cestovní kancelář, přepravce - tedy letecká společnost a správa letiště. U cestovní kancláře objednám a zaplatím  zájezd a dostávám podmínky přepravy. Případnou nadváhu pak platím už přímo většinou přímo přepravci, nezdá se mi, že by se to platilo cestovce. Cestovní zavazadlo jde dále ke kontrole na výbušniny, zbraně apod, ale tuto kontrolu určitě nedělá ani cestovka, ani přepravce - dělá to správa letiště. Stejně tak kontrolu kabinového zavazadla neprovádí ani cestovka nebo přepravce, ale správa letiště spolu s celní správou. Navíc tato kontrola zavazadel je "negativní" - tedy se vylučuje přeprava nebezpečných věcí a určitě se nezjišťuje, co je přepravováno. Ani borec u skeneru tedy nemůže sdělovat, že jsou v kufru potápěčské brýle, nemá na to právo. nebo se mýlím?

0 0
možnosti
G

gumidos

6. 10. 2010 15:21
Re: Nejsem si jistý

Vcelku zajímavé by bylo, kdybyste byla profesionální golfista, takže byste nejela za sportem, ale za prací.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 10. 2010 11:21
ohlédně té pojistky

Pojistka se asi neukazuje, ale když se zavazadlo ztratí tak předpokládám že dopravní společnost s pojišťovnou zaplatí to co si majitel zavazadla nadiktuje. Tedy do určité očekávané míry. Diamantové šperky nebo milion keš mu asi neuznají, těch pár obvyklých svršků na pobyt u moře se snese. ale drahá a speciální sportovní výstroj, od potápění, přes horolezectví, až třeba ke golfovým holím nebo šachovým počítačům.. Tam všude může náhle požadovaná náhrada škody vyskočit na deseti tisíce až sta tisíce. Nebo se pletu??

0 0
možnosti
MB

buxus

6. 10. 2010 11:28
Re: ohlédně té pojistky

Máte naprostou pravdu. Jestliže si koupili zájezd u cestovky i s letenkami, měla je cestovka upozornit, jaké pojištění je v ceně zájezdu (tedy zdravotní, proti krádeži, ztrátě při přepravě, atd.). Jestliže si koupili letenky sami - měli si přečíst podmínky přepravce. Jen se divím, že by jim potom lezli do zavazadel a dělali kolem toho humbuk. Kdyby se někomu něco cestou ztratilo, vyplatili by mu jen tu omezenou výši ručení a dál by se s ním nebavili, poukázali by na obecné podmínky při přepravě a nazdar.

0 0
možnosti
MB

buxus

6. 10. 2010 11:12
Tohle je nějak zmatené

Nikdy mi u přepážky nelezli do zavazadla - stačil jim rentgen. A nikdy mi nic neříkali o věcech, které tam mám. Navíc - mluvíte o cestovce a koupi letenek. Buďto jste si koupili zájezd i s cenou dopravy u cestovky, pak Vaším partnerem pro další jednání není letiště či dopravce, ale jen a jen ta cestovka. Nebo jste si koupili zájezd bez přepravy a letenky jste si kupovali sami, pak zase s tím ta cestovka nemá co dělat.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

6. 10. 2010 14:01
Re: Tohle je nějak zmatené

popisuji, co se stalo. když začali chtít 30 euro, zkusili jsme na ně mantru, že je to normální zavazadlo, jako každé jiné, váha, rozměry, žádné nebezpečné věci... dozvěděli jsme se to, co píši. ano, cestovka to má v přepravních podmínkách, ale tvrdí, že ji k tomu nutí přepravní společnost a letiště. jakou to má logiku? když se jedete potápět, necháte tam dost peněz bokem. proč vás odrazovat? jen proto, že věří, že to zaplatíte?

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

6. 10. 2010 10:46
To jsem netusil

Co kdyz budu mit v baglu boty nebo tricko na behani? To si taky priplatim ?

Nechapu

0 0
možnosti