Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

babucha

30. 5. 2011 8:25
Pleny žehlit z obou stran a předtím vyvařit

+ mrkvová šťáva z čerstvé mrkve vymačkaná přes plátýnko + zeleninovomasový zdravý blivajzík, co se na to nejdřív muselo sehnat maso a pak se namixoval... - i po těch 30 letech si to pamatuju :-)

Přeju dnešním rodičům, že je to jinak a když je mamina rozumná, umí si to náležitě s potomkem užít.

Pěkný den!

MilCejpková

0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 6. 2011 12:54
Re: Pleny žehlit z obou stran a předtím vyvařit

děkuji a nápodobně. taky jsem ještě dělala rozmixovaná kuřecí prsa na vodě se zeleninou a trochou másla. čerstvá na každé jídlo. ne, že by to člověk nedělal rád, ale když nemusí pořád, přijde to vhod.:-)

0 0
možnosti
OU

30. 5. 2011 6:51
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 6. 2011 12:55
Re: svět nezastaví :-)

ne, je rychlej jak namazanej blesk.:-)

0 0
možnosti
AJ

astrudina

29. 5. 2011 21:15
Volná výchova...

kdyby to byla výchova:-/

My to měly dané dobou, ale myslím si, že to vlastně nebylo - pro děti a pro rodinu - tak zlé. Dnes mohou maminky  jít s kočárkem do obchodu, do restaurace, mají dostupné úřady, mohou se scházet v centrech, mohou kojit. kde potřebují atd. Ale ... když sedím v pizzerii a u stolu vedle příjdou dva v 8 večer s kočárem, napřed dítě půl hodiny řve, pak ho matka před námi nakojí a pak pokaděné přebalí - fuj! 

Další kapitolou je tramvaj - dnes rodiče vůbec nevědí co to je vzít dítě na klín - stojí nad dítětem (i babičky a dědové) - to je tak nevýchovné, jenže je to pohodlné! Rodiče se totiž nemusí dítěti věnovat, většinou telefonují, čtou SMS a dítě nechávají tak.

Já v MHD vzala své dítě na klín a bavili jsme se o tom, co vidíme cestou - tak se rozvíjí slovní zásoba a přeneseně i vztah s dítětem. A taky jsem měla nákup, kabelku a co? Vždy jsme se na sedadlo nějak vešli.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

29. 5. 2011 21:40
Re: Volná výchova...

no já tedy s tím přebalováním nevím, v lepších reatauracích mívají přebalovací pulty ve zvláštní místnosti. nesetkala jsem se s tím, že by někdo přebaloval dítě v restauraci. To spíš ty rodiče už asi nejsou normální. To je něco jako když přijde někdo do restaurace spocený a smradlavý, nebo se u jídla dloube v nose.

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

29. 5. 2011 19:21
karma

:-)tak to jste Vy;-DR^ ten známý nick z diskusí;-)R^

0 0
možnosti
KT

Ježikača

29. 5. 2011 19:42
Re: karma

ano, to jsem celá já, jako bych si z oka vypadla. děkuji a zdravím.:-)

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

29. 5. 2011 19:12
Nic mně sice na iDnes nepatří, přesto Vás musím

okřiknout. Trochu se kontrolujte a své mateřské pudy držte na uzdě. Každého zajímají jen vlastní děti a popravdě mě si cizí děti trochu hnusí. Mám na to i takový trik. Když si kupuji dovolenou u moře, tak se zeptám, jaké tak mají výhody rodiny s dětmi a když prodejce je začne vychvalovat, tak mu řeknu, že s nimi tedy v žádném případě nejedu. Jinak své jsem vychovala tři a nesmírně je miluji a dopřávám jim. Říkám to upřímně a v přírodě to je tak zařízené. Nějakou dobu jsem myslela, že je to nějaká vada a své pocity jsem skrývala, ale pak jsem viděla film z přírody, kdy lev když přemůže soka a dle jejich práva si přivlastní i jeho lvici, tak mláďata, která měli s předešlým druhem pozabíjí a udělá si sní své.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

29. 5. 2011 19:32
Re: Nic mně sice na iDnes nepatří, přesto Vás musím

Stejně celku přirozeně děti nejčastěji týrají a zabíjejí otčímové... ale vy přece nechcete s paní bloggerkou zakládat rodinu, a blogy o cizích dětech vůbec číst nemusíte?

0 0
možnosti
GI

Gwendolyn I.

29. 5. 2011 18:20
Ono se staci podivat na ten zapad,

kde se tyto nemozne matinky produciruji uz nejak delsi dobu. Jak dopada volna vychova, prilis mnoho jidla z fast food a vysedavani u pc? Jak dopada, kdyz si rodice dohaneji ztracene mladi a ambice na detech? Tisic krouzku a zadne detstvi? Chtelo by to nejaky zlaty stred. A ac nejsem bezdetna, vnimam taky ty vysedavacky po kavarnach, vecne litajici za znamymi, ktere jsou pak uhonene, ze nemaji cas uvarit a jidlo si nosi z jidelny, manzel dostane chleba s pastikou a unavny proslov, jak je manzelka na materske znicena. Dnesni matky maji spoustu zlepsovaku, ale to neznamena, ze si udelaji cas na dite. Dnes se tolik nekoji, pracka vypere vse, plinka se vyhodi, jidlo je jednodussi pripravit, ale kolik maticek cte detem vecer pohadky, kolik jich se skutecne diteti venuje, dohlizi na jeho vyvoj, stravu a pohodu? Kolik z tech maticek se skutecne podridi potrebam ditete, ale bez toho, aby byly otrokyne? A kolik z nich cely den lita od niceho k niceho, aby si pak psaly blogy a stezovaly?

0 0
možnosti
IX

IfčaX

29. 5. 2011 19:13
Re: Ono se staci podivat na ten zapad,

Dám se poddat. Kolik?

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

29. 5. 2011 9:13
Dodnes mi...

...Sunar chutná anebo jeho mutace s víe cukrem tenkrát...Mixar...to byla dobrota ;-) R^

0 0
možnosti
KT

Ježikača

29. 5. 2011 9:24
Re: Dodnes mi...

ten neznám. pamatuji si Feminar, neb mám o 6 let mladšího bratra. a to, co jedly moje děti jsem neuměla polknout suché a rozmíchané to zas až tak nenadchlo. nějak je to málo mastný.:-)

0 0
možnosti
AN

TondaN

29. 5. 2011 8:46
všechno

by šlo,ale ta puberta!jinak to dobře píšete,ale kdo na to má mít nervy...:-)

děda na plný úvazek,s babíčkou,zasloužilou pracovnicí,bez které by jsme shnili ve špíně:-):-):-)

0 0
možnosti
KT

Ježikača

29. 5. 2011 9:27
Re: všechno

puberta je strašná. u nás přebývá již několik let nad plán. nutí mě to přemýšlet o minulých životech, protože TOHLE jsem nikomu nemohla provést. to si nepamatuju. :-) no, a babičku nechte. jestli ji děti mají rády, vydržte. alespoň budou mít srovnání s jiným vzorcem chování a hodnot, než je váš, ne?

0 0
možnosti
S

stedrik

29. 5. 2011 8:26
krásný, hlavně ten poslední odstavec

;-D Dost mě připomněl závěr filmu vrať se do hrobu, když budu parafrázovat, tak by se dalo napsat: dnešní matky jsou zodpovědné, neflinkající se....., ale ještě minimálně tak padesát procent, existují matky, které svou zodpovědnost teprve hledají a svúj přístup k dětem neberou tak vážně....., zkrátka vyrostly z nich stejný maminy, jako jsme byly my.

Ale diskuze je boží. To by se jeden zasmál, hlavně když vidí ten záhul s dětma. Ráno to člověk vyhodí ven, večer to posbírá, přepočítá, ty sousedovic skryté pod špínou po umytí vrátí, malou v kočáru pohlídají psové, jen nejhorší ze všeho je to, dobře nakrmit.:-)

0 0
možnosti
KT

Ježikača

29. 5. 2011 9:31
Re: krásný, hlavně ten poslední odstavec

dík. :-) já bývala radikální, až br. takže jsem si nevyhnutelně musela zkusit dva hyperaktivy, reflux, bez babiček s dojížděním. a jako pozdní matka jsem byla hysterická z toho, aby bylo vše správně. takže to, že si někdo dokáže uhájit pohodu, vidím zpětně jako klad. ono to totiž není až tak podstatné, jestli stihnete všechno výborně, jako to, jak si to prožijete. ale to se někdy zjistí až za pochodu.

0 0
možnosti
MR

Mončí2

28. 5. 2011 20:44
Asi se na mě sesypou

ty matky co budu "kritizovat",ale zkuste mi někdo vysvětlit,jak je možné,že žena,která je vytížená 24h denně a k večeru už vyčerpáním leze po čtyřech,tak místo toho aby si šla schrupnout když dítě spí,tak zasedne k počítači a píše jeden blog za druhým jak dnešní matky to mají těžké a jsou uštvané jak srny..........

0 0
možnosti
KT

Ježikača

28. 5. 2011 20:55
Re: Asi se na mě sesypou

a která pak to je?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2238x
Až konečně vyjdu sama se sebou, vyjdu i se svým okolím. A mezi tím trocha legrace. Připodoteky pod blogy podepisuji Ježikača.

Seznam rubrik