Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ateista není člověk,co odmítá boha, zkrátka není o jeho existenci přesvědčen. To je celé. Jsou ateisté co věří, že žijeme v matrixu, že máme ve vládě mimozemšťany, nebo že si všichni lidé zaslouží respekt jenom proto, že dýchají, nebo že tu je institucionální rasismus, sexismus a Zeus ví co ještě.

Věty typu, ateisté věří, že.......jsou stejně hloupé jako ne-astrologové věří, že... nebo ne-homeopatici věří že....

0 0
možnosti
Foto

K35a74r36e17l 70C86a95c20h

31. 12. 2017 15:02

Ono se to opravdu nějak rozlišuje - těm kteří tvrdí že Bůh není se říká ateisté a těm co tvrdí že neví zda Bůh je či není se říká agnostici. Pro mně jsou ale obojí lidé, kteří odmítají náboženství jako politickou ideologii a to je podstatné.

0 0
možnosti
Foto

Podobne, evolucionisti tvrdili, že viac ako 90% DNA je odpad nahromadený v dôsledku evolúcie. Kreacionisti opäť správne predpokladali (to je teda prekvapenie :)

Ano, pravá křesťanská pokora ve své nahotě.

Kdo ty další funkce v té DNA objevil? Kreacionisté? Nebo ti samí vědci, kteří se nejdřív domnívali, že žádnou funkci nemá, ale zkoumali ji dál a výsledky publikovali? Takže žádný konsenzus nebo dokonce dogma. A to, jestli opravdu všechny části DNA mají nějakou funkci také ještě nevíme.

Slepé střevo sice má funkci, ale je tato imunitní funkce dobrá cena za to,když Vás může jeho zanícení bez lékařské pomoci zabít? Proč některá zvířata mají lepší zrak, sluch, čich, sílu, běhají rychleji, vydrží déle pod vodou, mají rychlejší reflexy, žijí déle, nikdy nedostanou rakovinu, nebo mají celkově lepší imunitu? Proč, když jsme prý vrcholem božího stvoření?

0 0
možnosti
Foto

Budem teda pokorne klamať, že kreacionisti sa opäť mýlili ;-) a pravdu mali evolucionisti, ktorí mi pred vyše 5 rokmi opakovane vyhadzovali na oči, že DNA je jednoznačne odpad nahromadený v dôsledku evolúcie, len zadubení kreacionisti to nevedia pochopiť.

0 0
možnosti
LV
JM

Bůh mezer je přesný označení Kreacionismu. Jde o mechanismus postupného opouštění neobhajitelných argumentů. Přičemž široké pole názorů umožňuje ustoupit bez nutnosti uznání chyby.

Bylo by to jen smutné, ale největší problém kreacionismu je v myšlení který omítá hledání vysvětlení, proto že věří že jí zná a je tak opakem vědy.

1 0
možnosti
Foto

Všetky tieto obvinenia som v článku vyvrátila.

0 0
možnosti
Foto

jestliže jak tvrdíte nic nevznikne náhodou tak kdo stvořil stvořitele?

0 0
možnosti
Foto

Už som na to odpovedala nižšie. Kódex zakazuje napísať dvakrát rovnaký príspevok, tak vás len odkazujem na diskusiu nižšie.

0 0
možnosti
JL

Je dobré přinášet i argumenty druhé strany. Pořád totiž zůstávají záhadou tak jednoduché věci jako například: jak vznikl tento vesmír, jak vznikl život, jak funguje DNA a evoluce...

1 0
možnosti
IB

I48v50o 76B46o11u62š23e

30. 12. 2017 21:25

Jak ale tedy vzniknul ten designer?

1 0
možnosti
Foto

Boh nevznikol. Boh je večný, teda vždy bol.

0 0
možnosti
JK

J69a45i 88K85u24d72o

30. 12. 2017 20:47

Váš přástup je typický pro náboženské fanatiky všeho druhu a náboženství.... Dawkins je skvělý a statečný vědec R^ A má pravdu - kořeny všeho zla na světě jsou právě zaslepení nenávistní náboženští fanatici...křesťanští, islámští, judaisté aj. - všichni fanatici jsou stejní zabedněnci.

https://www.youtube.com/watch?v=iX5vwE3uKtE&t=4s

1 0
možnosti
Foto

Dawkins je skutočne skvělý a statečný vědec

Len s tým klamaním svojich čitateľov to poriadne preháňa. Ale má šťastie, že jeho čitatelia si fakty väčšinou nepreverujú. Ja som si však preverovala https://tvrdonova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=321543

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak věříte v boha mezer. Jenom kvůli tomu, že věda neví, jak se vyvinulo oko, tak hnedka usuzujete, že to musel nadpřirozeně stvořit bůh. A až vám to věda vysvětlí tak budete mít zase ostudu a budete zase sledovat, co věda ještě nezjistila a říkat, že to určitě způsobuje bůh nadpřirozeně. I když zrovna vývin oka Dawkins vysvětloval. A Dawkins je aspoň evoluční biolog, co o tom může vědět oční chirurg? Já taky můžu opravovat moderní počítače, ale to neznamená že znám historii toho jak se vyvíjely.

3 1
možnosti
Foto

Výrok, že čo môže o tom vedieť očný chirurg stojí za to.:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.