Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spisovatel Dan Brown se netaji tim, ze pise fikci a v nekolika pripadech minimalne lehce upravuje realne prokazana fakta ... Vy jej ovsem ve svem textu bohuzel nekolikanasobne trumfnete .. a to vse zrejme jen z proste slepe nenavisti .. jinak si to neumim vysvetlit 8-o

0 0
možnosti
KT

A já se divím naivitě, kteří mluví o bohu a dovolávají se všech možných "Písem svatých"

1 0
možnosti
Foto

Až na to, že evanjeliá sú nielen Písma sväté, ale aj historický dokument - konkrétne: evanjeliá sú biografie Ježiša napísané v krátkej dobe po Ježišovom ukrižovaní a napísané ľuďmi, ktorí Ježiša poznali. Ja sa zameriavam na evanjeliá z hľadiska historickej dôveryhodnosti, nie ako na teologické diela.

0 0
možnosti
LT

"...na Nicejskom koncile sa odhlasovala božskosť Ježiša Krista a dodáva, že to bolo výsledkom „relatívne tesného hlasovania.“ Viete, aké presne bolo to „relatívne tesné hlasovanie“? Tristo proti dvom!"

Ono není až tak důležité, jak dopadlo hlasování na Nivejském koncilu. Důležité je, kolik lidí v současnosti věří že Ježíš je "boží syn" a kolik věřících (nepočítám ateisty) si myslí, že to není pravda.

Například v našem městě si nedávno postavili zbrusu novou modlitebnu Svědci Jehovovi. A tato varianta křesťanů nevěří, že by Ježíš, byl "boží syn", a byl součástí "boží trojice", tak jak tomu věří většina křesťanů. A určitě se najde spousta jiných menšinových odnboží křesťanství, kteří také neuznávají Ježíšovo "božství".

No, a když k tomu připočítáme i 1,5 miliardy muslimů, kteří Ježíšovo "božství" považují nejen za lež, ale přímo za odpadlictví od pravé víry... tak nám to "hlasování" nevychází "300 proti 2", ale přibližně "60 % proti 40 %".

0 0
možnosti
Foto

Lenže moslimovia, svedkovia jehovovi a iné skupiny, nevychádzajú z evanjelií, teda z biografií, ktoré napísali Ježišovi učeníci. Teda ak aj z evanjelií vychádzajú, prekrúcajú ich (jehovisti).

1 2
možnosti
ZW

To je obecný trend veškeré kultury. Lidé mají představy o životě Rudolfa II z filmů o císaři a pekaři, za největší problém v životě Mozarta považují Sallieriho a Jana Žižku přece perfektně znají z obrazů Mikoláše Alše, stejně jako Praotce Čecha, navlečeného do antické tuniky s vikingskými šperky, mávajícího paleolitickým kamenomlatem...

2 0
možnosti
Foto

Viete čo ma prekvapilo? Že Dan Brown prenikol do povedomia nielen v Európe a Amerike, ale aj v moslimských krajinách. Raz som sprevádzala skupinu stredoškolákov z Turecka (mali družbu s inou strednou školou z nášho mesta). Mala som im urobiť prehliadku mesta a v katolíckom kostole sa ma začali pýtať otázky ohľadom kresťanskej viery. Pani učiteľka povedala, že pán farár im odpovie, ale ja som ju uistila, že sa netreba zdržovať tlmočením, že to zvládnem (tú príležitosť som si fakt nechcela nechať ujsť :-) )Keď mi kládli otázky, pri jednom mladíkovi som musela konštatovať: "Ty si čítala Dana Browna, však?" Potvrdil to, že informácie má odtiaľ.

Ináč, bol to zábavný zážitok - protestantka káže moslimom v katolíckom kostole.

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.