Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jen poznamenám, že ještě existuje tzv. pravý ateismus, který znamená, že dotyčný člověk vůbec slovo "bůh" nezná, že vůbec nějakého boha neřeší a neví, co to je. Tudíž nelze ani říci, že dotyčný "v boha nevěří", a tudíž mu ani nelze vmést argument, že tedy "věří, že bůh není, tedy je také věřící, jen ne v boha, ale v něco jiného podobného". On neví, co to "bůh" je. Boha si lidé vymysleli, aby jim nahrazoval všechno, co na světě neznají a neumí si vysvětlit. Pokud si ho nevymyslí, tak bůh prostě nebude, protože v reálném světě se s žádným bohem nesetkají a jeho existenci nijak nezaznamenají.

5 0
možnosti
ZH

Možná by stačilo vyjít z původního významu toho slova, a to řeckého atheos. A bylo by jasno, bez různých výmyslů a oklik.

0 0
možnosti
Foto

Ve starém Řecku byl z ateismu obviněn Sokrates, který podle Platóna výslovně tvrdil, že pravá moudrost náleží Bohům.

0 0
možnosti
ZH

Atheos znamená v překladu bez boha. Kam patří i lidé, kteří sice uznávají existenci nějakého boha, ale rozhodli se žít nezávisle na něm.

0 0
možnosti
Foto

Ale podľa tejto definície bezbožníci či neznabohovia sú tiež ateisti, s čím by asi väčšina nesúhlasila.

0 0
možnosti
DC

D98a20v40i63d 91C85e68c53h

27. 11. 2019 13:57

Presne tak.

Ze som nejaky a-xxxx ista mi je v podstate ukradnute.

XY vymysli , alebo eviduje problem a priradi k tomu bytost... a ja chudak som potom ateista, aprincbajajista, ahejkalista, acertista, aprinceznanahraskuista.....

Ale to nie je vsetko : este musim svoje postoje argumentacne obhajit.

1 0
možnosti