Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborný článok. Ďakujem zaň.

1 0
možnosti
MK

V Evropě je řada lidí, ať už z politiků, historiků, ale i arabistů a všech, kdo si dali tu práci seznámit se blíže s materiály, ze kterých islámská ideologie čerpá a kteří mají jasno: i naprostý laik pochopí ze dvou textů - islámské sunna a korán proti evropským demokratickým zásadám vyjádřených v zákonech, že je zde zjevný rozpor; nemůže na jednom území platit oboje.

Myslím, že zábrana pro vyhodnocení tohoto rozporu je utkaná z obavy, co na to islámské země a jaký vztah by pak měl existovat mezi islámským světem a Evropou. Na to, kromě silových návrhů, jsem neslyšel a nečetl relevantní názor.

Na druhou stranu přešlapování na místě nebo akce papeže vede ve svém důsledku k rezignaci nebo k občanské válce.

Dle mého jedinou schůdnou rétorikou vůči islámskému světu, po vyřešení nelegálnosti islámu na evropské půdě, je poukázání na přísné podmínky pro nemuslimy v islámském prostoru a tedy adekvátně budou přísné podmínky pro muslimy v Evropě - samozřejmě bez drakonických trestů. Velmi falešná bude námitka o existenci lidských práv, když druhá strana ani neví, co to je.

V přeneseném významu slova lze použít pro zjednodušení Mohamedův verš z raného období: (volně) vy máte své náboženství a my máme své; nikdy nebudeme vyznávat to , co vyznáváte vy a pravděpodobně naopak.

1 0
možnosti
Foto

Zakázať iné náboženstvá je na jednej strane v rozpore s našou ústavou aj hodnotami. Som za náboženskú slobodu pre všetkých.

Na druhej strane, určité nenavistné ideológie (ako fašizmus) by mali byť zakázané práve preto, že porušujú ľudské práva a slobodu.

Do tejto kategórie by mohol patriť aj islam, ale väčšina moslimov je mierumilovná, aj keď Koran mierumilovný nie je.

Asi by bola najlepšia stredná cesta - moslimom nezakázať veriť si v čo chcú, ale kontrolovať či náhodou neberú učenie Mohameda vážne (tie nenavistné výzvy k boju proti neveriacim). A najdôležitejšie - prestať v mene politickej korektnosti umlčovať kritikov islamu.

0 0
možnosti
Foto

Umím dostatečně arabštinu na to, abych سؤال جريء (Daring questions) mohl sledovat a rozumět většině obsahu a to je nejlepší pořad ze všech. Každý díl má hodinu a těch dílů je 400+. S tím se žádný anglický youtuber nemůže rovnat. A i ten jeho přístup je skvělý (kromě toho, že občas je pro-křesťanský). Kdyby tento pořad byl přeložen do angličtiny a ideálně i do češtiny, tak by to velmi pozdvihlo úroveň debat o islámu. Já jsem mu i psal ať na YouTube povolí přidávat překlady. A doufám, že David Wood s ním udělá víc videí. Bratr Rašíd nemá nenávist proti muslimům, ale racionální kritiku islámské ideologie. A v každém díle nechá muslimy aby mu volali a probírá to s nimi live. To je fakt frajer. A to všechno dělá v arabštině.

5 0
možnosti
Foto

V interviu s Davidom sľúbil, že urobí viac videí v angličtine. Bolo by to super. Ja arabsky neviem, tak som odkázaná len na Davida Wooda a tie programy, ktoré Rachid preložil.

0 0
možnosti
EH

Islám půjde kritizovat - až dojde ropa.

2 2
možnosti
Foto

Ak už bude vtedy v Európe platiť zákon Šaria, bude neskoro.

Treba teraz urobiť všetko preto, aby čo najviac ľudí opustilo islam a docielime to tým, že ho budeme kritizovať.

3 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.