Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Je to jako o voze a o koze. Snad mohl pan Neff zvolit příhodnější čas pro dané téma. A samozřejmě, kasta nedotknutelných zní úderně, ale ve skutečnosti jsou to ti, kterými "vyšší kasty" opovrhují. Jinak má ale pravdu a ti, kteří se vůči článku vymezují, neumí číst nebo nechtějí pochopit. Ten článek není primárně o LG komunitě, ale o svobodě slova. O tom, že určitá část komunity, nebo jejich "obhájci" si uzurpují právo diktovat, co se ve veřejném prostoru smí či nesmí vyslovit a jaký je "jediný správný názor". Podobné snahy o cenzuru či mediální dehonestaci je možné sledovat i u jiných témat. Bez kultivované diskuze se ale nelze dobrat k závěrům, které budou přijatelné, alespoň v módu tolerance.

0 0
možnosti

Bohužel Neff ač volá po rozumu nepojal svůj článek zrovna analyticky. Takže se i obtížně hledá co všechno tím chtěl a nechtěl říct. Ale s jistotou můžu říct, že on tam řeší především co se může stát. Repektive varuje před snahou použít vraždu k ideologickému a politickému nátlaku. Takže mi to nepřipadá jako zbytečná akce.

0 0
možnosti
BG

Jak už jsem jinde napsal, Neff je možná dobrý spisovatel, ale jako filozof nestojí za nic. Stejně jako Roger Waters - excelentní hudebník, ale bohužel podporovatel Putina.

Neff a ostatní jeho příznivci nepochopili, že se o žádnou kastu nedotknutelných nejedná. To by to totiž vypadalo úplně jinak - zacházelo by se s námi lépe, nebál bych se jezdit do zemí, kde je dnes homosexualita trestná i smrtí a podobně.

Mnohokrát jsem opakoval, že mi (píšu pouze za sebe) stačí podobný model jako v sousedním Rakousku. Není to nic výjimečného ani speciálního.

Taky mě upřímně dost vytáčejí argumenty typu "buďte rádi, že žijete tady". To mám být jako rád, že je mi zde dovoleno vůbec dýchat? A proč bychom se měli srovnávat se zeměmi, kde se k homosexuálům chovají špatně? Má to být upozornění nebo snad výhrůžka? A hlavně z jaké pozice mi oni udílejí rady a říkají mi, co mám nebo nemám dělat, co mi má stačit a jak se mám cítit?

Vám, pane Turnere, samozřejmě karma. R^V

1 0
možnosti
JK
JK

Neff o té vraždě napsal, že "fašista si zahrál si na Breivika", o kus dál tomu říká brutální vražda a jen o pár slůvek dál už je to výstřelek. To není názor, ale mentální blebanec. Nazvali byste vraždu svých přátel výstřelkem?

Mimochodem oni "nedotknutelní" v Indii se lépe přeloží jako "nedotýkatelní", je to ta nejnižší kasta a tím slovem se tam vyjadřuje, že se jich všechny ostatní kasty štítí dotknout.

7 0
možnosti
Foto

Myslím, že chápu, co chtěl Neff vyjádřit, ale, jak uvádím, se nepovedlo ani obsahem ani načasováním. Nějaké párie bych do toho netahal.

0 0
možnosti