Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Sice ne na Petrine, ale pocatkem padesatych let nas na svazich na jihu Prahy otravovali meststi hlidaci pri lyzovani a sankovani. Kupodivu mistni sonyboj nas nechaval v klidu. A co se Petrina tyce, tam se moje ze vsech pejlepsi s kamarady a kamaradkami v zime mohli vyradit dle libosti. Esenbaci si to ovsem na jare vynahrazovali rozhanenim vysokoskolaku.

0 0
možnosti
Foto

:-)R^ Ano, Petřín má takovou, řekl bych, policejní tradici, na jejíž zpřetrhání se dnes snaží navázat městská policie. Protože policie bez tradic, to je horší jak Lidové milice s tradicemi.

0 0
možnosti
Foto

Městská policie se asi inspirovala veršíky Jiřího Oulíka:

Sáně, sáně z velký stráně - pozor na ně!

Běž se hochu radši schovat.

Porazí tě na hlavičku - jak pak budeš maturovat?

:-)

0 0
možnosti
Foto

:-)R^Dovolil bych si tuto teorii zpochybnit, neboť mám vážné pochybnosti o gramotnosti některých strážníků. Možná je ovšem forma ústního předání...:-)

0 0
možnosti
PK

Hamáčka bych vynechal a tázal bych se MP, kdo že jim to nařídil.

5 0
možnosti
Foto

Já jsem Hamáčka nezačlenil, takže ho nemusím vynechávat:-)

Hamáček navíc MP ani nepřímo neřídí a z mého pohledu není třeba tuto smutnou událost vnímat jako nějaké politikum, ale zařadil bych ji spíše ke stále častějším případům, kdy policie (městská i státní) nechrání a nepomáhá, ale otravuje, buzeruje a škodí.

2 0
možnosti
AA

Hanba Hamáčkovým SNB a jejich šikaně malých děti ;-O

0 2
možnosti
JB

K Vašemu erudovanému příspěvku bych jen dodal: "Kaviárové tousty...."

Víte, kdybyste si za:

a) přečetl pořádně zprávu o sáňkování na Petříně, zjistil byste hned ve třetí větě, že "Sáňkování dětí tak nejednou přerušila hlídka městské policie". Všimněte si prosím - MĚSTSKÉ POLICIE. (https://www.idnes.cz/praha/zpravy/petrin-zakaz-sankovani-bobovani-ochrana-prirody.A210209_115740_praha-zpravy_rsr)

b) přečetl něco o městské policii, třeba na stránkách ministerstva vnitra ČR, dočetl byste se, že ministerstvo vnitra obecní (a tedy i městské) policie nezřizuje ani neřídí. Všimněte si prosím - MINISTERSTVO VNITRA NEZŘIZUJE A NEŘÍDÍ.

(https://www.mvcr.cz/clanek/uvod-do-problematiky-obecni-mestske-policie.aspx).

c) cca několik hodin o těchto dvou informacích popřemýšlel, pravděpodobně byste přišel na to, že "Hamáčkova SNB" s tím neměla nic společného (zdůrazňuji - NIC SPOLEČNÉHO).

Třebaže odkazovaný článek "pracuje s pojmy" jako vyhánění, rozhánění a Vy s "šikanou malých dětí", celé je to o tom, že měšťáci všechny upozorňovali na vyhlášku (městskou vyhlášku) o ochraně zeleně.

Jistě se všichni, kteří jste znechuceni touto vyhláškou a zákazem z ní plynoucí neprodleně obrátíte na Magistrát Hlavního města Prahy a budete iniciovat její zrušení.

My ostatní, kteří nejsme z Prahy a celkem nás to zas až tak netrápí, Vám ale budeme jistě držet palceR^.

3 0
možnosti