Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nač nám je podvojné učtovníctvi? Aby ekonómové s statistici měli co na práci! Kohn mal sešit v něm kolonka přijal vydal a nektachoval! Nepotřebnéj byl PC stačila mu kalkulačka! ...

0 0
možnosti

Hrozně bych si přál mít superschopnost podobným hyperpravičákům splnit jejich přání a poslat je na rok tak 10 let do budoucnosti aby nám pak mohli poreferovat jakou distopii jejich "jednoduché řešení" způsobilo.

0 0
možnosti

Další, který by rušil dotace do kultury. Ale mimo Národního divadla jsou divadla s dvěma výjimkami dotována městy, která hospodaří daleko lépe, než stát. Ale když jste u toho rušení, co takhle zrušit dotace do hromadné dopravy? Z 80% je MHD hrazena z našich daní a z 20% z jízdného. Tak by asi bylo nejlepší zrušit v Praze autobusy, tramvaje i metro, lidi přece mohou jezdit na kolech. Nebo ať si každý koupí auto. Můj pradědeček chodil do práce v roce 1907 pěšky. To mělo Rakousko-Uhersko vyrovnaný rozpočet. Starý Magdon v roce 1890 chodil do práce v neděli večer, pak rubal uhlí do soboty odpoledne, spal v kolonii a na Staré Hamry se vracel v sobotu odpoledne. Takhle to chcete? Bez dotací na potřebné věci se stát neobejde. U sportu je mi to jedno. Můžeme hrát hokej v poslední divizi s Mexikem. A ve fotbale být na úrovni San Marina a Lichtenštejnska. Vážený pane, než napíšete nějakou hloupost, desetkrát si to rozmyslete.

1 1
možnosti

Jestliže zachováme systém dotací, zadluženost bude jen narůstat. To jsou přece kupecké počty a ty jsou bez ideologie. Článek jsem si přesto se zájmem přečetl, vadí mi jen demagogické argumenty typu "bez ideologie bychom shazovali neduživé děti ze skály", nálepkování okamurismem atd. Lidskost a základní morální zásady přece nejsou ideologie a sociální podpora není dotace. Pochybuji, že to neví autor článku... Zřejmě si je ale vědom toho, že férových argumentů proti dotacím by jinak moc nenašel. Kromě toho by mě zajímalo, jaká opatření by on doporučoval, aby se zadlužení státu začalo snižovat. Když už tedy jednu možnost tak zásadně zkritizoval a onálepkoval...

4 0
možnosti

ideologie je cokoli, co nevychazi primo z objektivni skutecnosti.

1 0
možnosti
Foto

Je to tak. Určité snížení dotací samozřejmě je možné, je to ale běh na dlouhou trať a znamená vždy tvrdý boj s těmi, kterým dotaci sebereme. Podívejme se na dvě poslední bitvy o přerozdělování:

- učitelé? Evidentně odtíká do školství mnoho peněz nejne vzhledem k jiným zemím, ale i vzheldem k výsledku

- lékaři? Evidentně je systému málo peněz a rozdáváme jim zase na dluh.

Obě bitvy zástupce veřejných financí prohrál pod tlakem ustrašených a nevědoucích voličů.

5 0
možnosti

Jste si jistý, že je v lékařském systému málo peněz a nebo máme špatný systém?

Co se financování zdravotnictví týče, jsme někde lehce nad prostředkem EU

2 0
možnosti

Trefné. Na články klausistky Šichtařové už dávno neklikám, abych jí negeneroval prokliky, ale titulkek pana Turnera mě zaujal a článek zde uvnitř má hlavu a patu. Není cílem jen přinášet zdánlivě jednoduchá řešení, je i cílem opakovaně se zamýšlet nad tím, co si navzájem ve společnosti budeme dotovat a jaká je skutečná hodnota plození a výchovy dětí, zemědělství, kultury, sportu, stáří a jiných hodnot, které jsem zapomněl zmínit. A kolik si kdo vlastně "zaslouží" (což je velmi ošemetný pojem) dostat z přerozděleného.

3 5
možnosti

Nesouhlasím. Byla by velká škoda připravit o dotace tak ekonomicky vysílené firmy, jako je třeba Agrofert. Bez jejich super inovativní linky na toustový "chléb" by národ umřel hlady.

7 0
možnosti
Foto

Jsem pro ruseni vsech dotaci. Zacal bych ve firme Ceske drahy, pokracoval vsemi dopravnimi podniky vsech mest, dale zruseni poplatku CT, rozhlasu atd, atd, atd, atd. Neco obdobneho, jako byla transformace v devadesatych letech, jen PREDEVSIM v dotacnich vecech. A jako perlicka na dortu program Minus deset. Minus deset procent DPH, spotrebni dane, ale i duchody, socialni davky, platy ve statnim, atd. Je jasne, ze s takovym krutohustopravicovym programem bych v CR nemel sanci (Cesi miluji socialismus a ziti na cizi ukor) a proto radeji zustanu v Nizozemskem kralovstvi, precijen, Wilders tu vyhral, tak je tu sance na racionalizaci a az CR zkolabuje, bude rada zajimavych veci na prodej za hubicku. Hezky vecer z Maastrichtu.

4 2
možnosti

To klidně zůstaňte. Myslím v Holandsku. Naivních snílků máme dost aj vlastních. Pokuste se aktivovat nějaké zbylé mozkové buňky a zkuste si představit, jak bude vypadat Praha nebo jiné velké město, když se zruší MHD a všichni ti, co jí využívají, sednou do aut. Naprostý kolaps. Nedojede nikdo a nikam. Tady byste ledaskde nevyjel ani ze sídliště.

A pokud jde o to vaše Holandsko, tak bych se moc nebouchal v prsa. Zatím si tu vaši krajané kupují nemovitosti hlavně proto, aby měli kam zdrhnout, až se to tam u vás sesype, protože to tam ovládnou vyznavači toho, který by byl podle dnešního práva odsouzen jako pedofil. Volba pana Wilderse je zatím první krůček na dost dlouhé cestě, kterou budete muset ujít, než vám bude Holandsko zase patřit.

12 0
možnosti

I16v64o 36L72y94č53k89a

5. 12. 2023 10:07

Někdo zase nepochopil nadsázku

5 0
možnosti

Jednoduše. Skoro vše je o vyvážení. Není rozumné být příliš tlustý, ale ani příliš hubený. Přlíiš vysoký či malý. Příliš otevřený či příliš uzavřený. Třeba není na škodu být příliš zdravý či příliš bohatý, ale to jsou vyjímky potvrzující pravidlo.

Určitá míra dotací je potřeba. Stejně jako určitá byrokracie. Jenže když u porodu vyplnít 10 papírů, do nichž musím vyplnit 6x rodné číslo, je té byrokracie moc.

Dotací je moc, dotací je příliš. Všichni můžeme uvést plno příkladů. Nejen z EU, ale i ze svého osobního života. Příklad můj. Mám nadprůměrný příjem, žiji v pronajatém bytě. Kdybych žil sám, měl bych nárok na dávku na bydlení. Šílené

6 0
možnosti

Není rozumné být příliš vysoký či malý. Jak to lze rozumem ovlivnit?

0 1
možnosti